Halinko, dziękuję za ekologiczny przepis, ja nie używam chemii w ogóle, a butelka z czymś okropnym na kreta stoi i tylko go straszę, że jeszcze jeden kopiec i... A on jest już w części 'reprezentacyjnej'
Jago, Ty takie miłe słowa mówisz, a u mnie szał i zgiełk kolorów, już nie tylko pastele, ale i bordo, fiolety, pomyłki różane z wściekłym różem i falbanami (może to bonus był?). Jedyną pomocą jest koszenie trawnika, bo gdy jest skoszony to stanowi jakąś przeciwwagę do 'tego czegoś', co sama sobie zrobiłam. Nocami powiększam rabaty, by sąsiedzi nie widzieli, bo przecież muszę upchać ten roślinny majdan
Kriss, tego lata ta lilia jest chyba najbardziej popularna na forum, bo często ją widzę, choć nie znam nazwy. Wszyscy klękamy przed (pod) nią
Kwitną funkie, kwiaty mniej widoczne przez blady kolor, ale bardzo je lubię, także w wazonie, w dużej ilości, bez dodatków
Mój numer pierwszy rozpoczyna kwitnienie
Panienki onętkowe, kiedyś one królowały w ogrodzie, teraz nawet miejsca nie mają żeby się wysiać, wszędzie tylko panoszą się róże i inne elegantki