gdybym tylko mogła sterować kompa myślami to juz bym leżała przez pół dnia w upale goniłam za kurami i pawiami siostry i przejechałam rowerem 28km w pełnym słońcu, po prostu padam na twarz
tak jak myślałam fotek za wiele nie będzie bo ani kurier ani magical nie są zbyt reprezentatywni kwiatek był nieźle zabezpieczony, uszkodzeń mechanicznych brak, choć według mnie jest zasuszony bo liście straciły tugor, korzeni duzo i zdrowe, kwiatów póki co mieć nie będzie podłoże chyba bardzo rozłożone bo kruszy niemiłosiernie, coś jak chiński dostawca węgla-sam miał
a tu nie mogłam się już oprzeć
Piekny Dusia!!!!Masz go w koncu ,a to ze nie kwitnie to nic!Kiedys przeciez zakwitnie Teraz postaw go na nogi i czekaj na nastepne kwiatki i nie draznij mnie juz tymi super fociami zoltka w sloneczku
obiecuje już nie nudzić żółtasem zastanawiam się czy go przesadzić, to podłoże ma beznadziejne tylko nie wiem czy nie będzie to za duży szok? najwcześniej i tak go przesadzę w czw podlewać go dzisiaj czy nie?
ja mocze jak widze ze przesuszone sa i nigdy zle to na nie nie wplynelo,przesadzam tez ,nawet jak kwiaty maja i paczki i tez jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby cos zrzucily ,a wole sprawdzic ,czy czasem nie ma jakiegos "gratiska" w doniczce.Dla wlasnego i storczyka spokoju
Dusia brawo storczyk ma pokaźne listki a i korzeni dużo, szybciutko odbije co do szoku, jestem zdania, ze lepszy szok za szokiem niż gdyby miał się już zaaklimatyzować i od nowa zestresować przesadzaniem. Nie kwitnie (prawie ) wiec to najlepszy czas
Dusia, zapewne naszym marzeniem jest otwierać przesyłkę, a tam burza kwiatów. Ale skoro jest inaczej, trzeba się cieszyć tym co jest. Najważniejsze, że już go masz. Dołożysz starań i zakwitnie burzą kwitów. I te będą Cię cieszyć bardziej, niż te sklepowe.
Dufin chyba tak będzie najlepiej, mam nadzieję że się odwdzięczy
Janeczko nie spodziewałam się niczego innego zwłaszcza że fotka na aukcji była z czerwca więc falek reaguje jak najbardziej prawidło i wygląda na zdrowego oby zakwitł burzą kwiatów, ma aktywne oczka więc liczę że się przebudza i jeszcze mnie uraczą kwitnieniem
dzięki dziewczyny za doping i trzymanie kciuków przy licytacji, jak widać było warto