Tajeczko mam już kilka bo bardzo mi się podobają, jeszcze koniecznie chcę czerwoną, może uda mi się ją kiedyś kupić, a ostatnio Beatka Norbitka też kupiła fajną. Ta biała to też delosperma, niestety te ostatnio kupowane przyszły takie trochę "powyciągane" ale mam nadzieję że przesadzone na skalniak trochę się zagęszczą. Ciekawa jestem jak będą zimowały, ale na wszelki wypadek pod koniec lata porobię sobie sadzonki.
Ślicznotki i opuncję masz... będę czekała w kolejce po szczepkę jak urośnie, o ile wcześniej nie kupie gdzieś wcześniej:) Pokaż całościowo sklaniaczek. Ja chyba swój będę musiała powiększać.
Tajeczko zrobię kilka sadzonek bo wiadomo że delospermy różnie zimują szczególnie te inne od żółtych. A może Ty też chcesz sadzoneczki? Beatko opuncje dostałam od Agi Patkazy, jak byłam u niej po spotkaniu u Tajki, jak tylko coś urośnie to dam Ci kawałek. Mam też 3 małe siewki opuncji wybrane z kamyków z OB też mogę Ci jedną oddać. Mój skalniaczek jest bardzo mały, zrobię mu jutro zdjęcie jak teraz wygląda TUTAJ możesz zobaczyć jak wyglądał w tamtym roku po zrobieniu.
Iwonko Twój skalniaczek może i nie wielki, ale śliczny, dużo kamieni i taki czyściutki.
U mnie to perzowisko, które nie mogę do plewić, trzeba rośliny wykopywać.
Za sadzonki delospermy dziękuję, już nie będę sadziła roślin u mnie nie zimujących.
Iwonko, na tych fotkach z tamtego roku, na skalniaku obok różowej Delo widać kawałek czegoś takiego ciekawego w łatki. Co to jest za cudo. Jak ja bardzo chciałabym do Ciebie przyjechać, tylko jak to zrobić.... Tajeczko a może ten perz opryskać. Większość skalniakowych powinno to przezyć bo chyba nie wiele z nich jest jednoliścienne
Tajeczko na moim skalniaczku nie ma badylka a to tylko dlatego że zdjęcia są robione jak jest czyściutki, choć i tak nie wyłazi na nim za wiele badylków i aż sama się temu dziwię. Beatko to cudo to jakaś żyworódka, to jest kwiatek domowy, ale ja jak go kupiłam to posadziłam na skalniaku i nie przetrwało pierwszych przymrozków. Beatko nie wiesz jak przyjechać wsiadaj w samochód i przyjeżdżaj kiedy chcesz rano czy popołudniu jak Ci pasuje. Wielkie dzięki za kupno delo Marysiu witaj i bardzo dziękuję za miłe słowa, szczególnie kiedy pisze je właścicielka tak pięknego ogrodu i cudnych roślin.
Stefanek witaj, u mnie jest dużo kwitnących roślin bo ja je po prostu bardzo lubię, zawsze kupowałam tylko byliny dopiero od zeszłego roku zaczynam zaopatrywać się w drzewka i krzewy bo i one muszą być w ogrodzie.
zostawiam Wam kilka zdjęć i zmykam
Nie mam wyboru już teraz.
Twój telefon mam, więc gdy się nadarzy możliwość i plan dnia nie będzie trzaskał w szwach, a synio zechce poświecić mi więcej czasu, żeby z giełdy obrać inny kierunek. Musze mieć tyle czasu, by chociaż truchtem przebiec i zobaczyć Twój ogród. No i muszę być w rozsądnych godzinach w Lb, bo ostatnio ze względu na ciepło jeżdżę nocą.
Moja portulaka nadal ma same czerwone kwiatuszki...
Beatko skoro nie masz wyboru to czekam. Moja portulaka dziś zakwitła jednym kwiatkiem ale rano nie zrobiłam jej zdjęcia a teraz już był zwiędnięty, ale też był taki brzoskwiniowy, a dziś w ogrodniczym widziałam żółtą.
Dzisiaj przed południem byłam u Joli - joli1, znów miałam okazję pospacerować po jej ślicznym ogrodzie, zobaczyć floksy i jeżówki. Cudnie jest tam teraz. Jolu
Po drodze oczywiście zachaczyłam o ogrodniczy i tam kupiłam dwie trawki
carex sabynensis
i rozplenicę japońską "Herbstzauber"
a w drodze powrotnej byłam jeszcze na Choinach i tam czekała na mnie taka delosperma
i Adiantum pedatum "Imbricatum"
Iwonko ślicznie hortensja ogrodowa Ci kwitnie.
Tegoroczny zakup, czy zimowała w ogrodzie?
Nowe nabytki bardzo fajne, cudne trawki, no i nowa delosperma fajny ma kolorek.
Mnie także kusi wybrać się na Choiny, tam mają ciekawe roślinki, ale te upały jakoś mnie odstraszają.
Iwonko, witam we wtorkowe popołudnie! I ja wpadłam nadrobić zaległości, zachwycając się kamiennymi, jakże eleganckimi rabatami Hortensja ogrodowa kwitnie cudownie, jak i pozostałe rośliny...
Pozdrawiam Cię serdecznie!