Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Awatar użytkownika
anabelka23
200p
200p
Od: 7 maja 2013, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Pomidorki koktajlowe - 3 cz.

Post »

forumowicz, świetnie wygląda ten Twój pomidorek. Już wyobrażam sobie całe czerwone grono ;:oj
Mam na imię Ilona...
x-a-8
---
Od: 30 lis 2012, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Za to ja mam ciekawą przypadkową krzyżówkę Megagroniastego z Black_cherry.
Grona rozbudowane jak u megagroniastego za to owoce wielkości kształtu, i koloru jak u black_cherry.
Kalma
100p
100p
Od: 21 kwie 2011, o 11:02

Post »

forumowicz - Cudownie wygląda ta Twoja Malinowa Mata Hari. Ciekawe jak będzie smakował(a)?! Czy odmiana Mata Hari w dalszym ciągu pozostaje niezidentyfikowana?

Artur - Megagroniasty z Black Cherry - to może być super fajna krzyżówka. Chyba nie spotkałam się jeszcze z pomidorem-multiflora w kolorze czarnym.
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

anabelka23 pisze: . Już wyobrażam sobie całe czerwone grono ;:oj
Kalma pisze:Cudownie wygląda ta Twoja Malinowa Mata Hari.
Widać pierwszy owoc już zaczyna dojrzewać i nie będzie ani malinowy ani czerwony. Będzie w kolorze Mata Hari

Obrazek
x-a-8
---

Post »

Kalma pisze:Artur - Megagroniasty z Black Cherry - to może być super fajna krzyżówka. Chyba nie spotkałam się jeszcze z pomidorem-multiflora w kolorze czarnym.
Jeśli będą chętni - przygotuję nasiona na kolejną akcję wymiany.
W tej chwili ma 10 gron, na każdym ponad 100 szt. kwiatków i zawiązków.
Największe są wielkości piłeczki pingpongowej.

Donica ma tylko 10l pojemności więc w słoneczne dni konieczność podlewania 3-5 razy dziennie.
Wszystkie stożki wzrostu już przycięte.

Obrazek

Obrazek
x-xm-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 9 cze 2006, o 21:28

Post »

Artur niesamowity ten krzew :!: i szczerze podziwiam Cię za umiejętności obchodzenia się z doniczkowcami

A jak Twóoje chińskie drzewko?
Kalma
100p
100p
Od: 21 kwie 2011, o 11:02

Post »

Artur - Ty nie pytaj czy będa chętni, tylko w dilerki się zaopatruj ;:215 ;:306

forumowicz - koniecznie przeprowadź publiczną degustację Malinowej Mata Hari - czekam (i pewnie nie tylko ja) na dalsze zdjęcia i wrażenia smakowe.
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

Dalsze zdjęcia ? Proszę bardzo. To zdjęcie z profilu

Obrazek

A tu jest grono, rozszczepione na 3 odnogi z 62 szt pomidorków łącznie / 17+18+27 /

Obrazek
vanyavala
500p
500p
Od: 24 cze 2013, o 18:06

Post »

Nie pozostaje nic tylko gratulować, piękne te roślinki też mam koraliki ale takie 'zwykłe' (chociaż dla mnie są niezwykle, też się porozszczepialy ale nie aż tak bo to odmiana ustalona). Pozostaje mi wierzyć że z czasem i niewątpliwie pomocą forum będę mogł pochwalić się podobnymi osiągnięciami. A tobie forumowicz życzę wytrwałości w ustalaniu nowej odmiany i sukcesów na tym polu. Gratki i oby tak dalej:) bo im więcej pozytywnie zakręconych ludzi tym lepiej. Pozdrawiam
x-a-8
---

Post »

monika pisze:Artur niesamowity ten krzew :!: i szczerze podziwiam Cię za umiejętności obchodzenia się z doniczkowcami

A jak Twóoje chińskie drzewko?
Najprościej będzie pokazać na świeżych zdjęciach.
Przypominam że mieszkam w miejscu niemal najdalej na północ wysuniętym w PL. W tym roku jeszcze ani jednego pomidorka nie zerwałem dojrzałego, może za kilka dni się doczekam.

Drzewo - jest największym z moich krzaków, najbardziej plennym. Na dziś ma już 14 gron na 4 pędach. Dwa pierwsze powinny lada dzień się zaczerwienić. Wszystkie pomidory w gronie identyczne. 100% zawiązanych kwiatków. Ciężar grona to ok. 2kg. Szacuję że powinno mi się udać uzyskać z niego może ok. 20 gron, choć chyba na koniec lipca zakończę mu dalszy wzrost.

A na zdjęciach: dwa pierwsze grona, na drugim cały krzak. Zdjęcia wykonane przed chwilą. Rośnie w donicy 30l, w słoneczny dzień wymaga podlewania 3 razy dziennie. Podwiązuję go do listew pergoli, choć nie wiem czy wytrzyma obciążenie.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dziunia87
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2013, o 09:02

Post »

Hmmm... ciekawe takie pomidorowe drzewko, a czytając o ilości pomidorków myślę, że opłaca się je w ogrodzie hodować :)

Podzielisz sie nasionkami na akcji?
x-a-8
---

Post »

Dziunia87 pisze: Podzielisz sie nasionkami na akcji?
Oczywiście ..........
Reda
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 19 cze 2013, o 16:54

Post »

Pytanie do użytkowników hodujących pomidorki na balkonie, macie jakieś sprawdzone sposoby na podlewanie gdy np. wyjeżdżacie na weekend?
x-a-8
---

Post »

RedaMojeMiasto pisze:Pytanie do użytkowników hodujących pomidorki na balkonie, macie jakieś sprawdzone sposoby na podlewanie gdy np. wyjeżdżacie na weekend?
Idź do sklepu z akcesoriami medycznymi i kup zestaw do injekcji (kroplówka). Ustaw tempo kapania na właściwe. :lol:
krab_ik1
100p
100p
Od: 18 maja 2012, o 19:54

Post »

RedaMojeMiasto pisze:Pytanie do użytkowników hodujących pomidorki na balkonie, macie jakieś sprawdzone sposoby na podlewanie gdy np. wyjeżdżacie na weekend?
Moje przez weekend wytrzymały bez podlewania. Butelka plast.po np.wodzie mineralnej napełniona woda, z korkiem niedokręconym do końca lub z korkiem z dziurkami,włożona korkiem do doniczki.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”