W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W moim ogródku cz.2 - IWONA1311

Post »

Agnieszko ja lilie bardzo lubię, dlatego co roku dokupuje nowe, niestety te które kupowałam jesienią w większości nie zgadzają się z tym co zamówiłam, więc i o nazwy trudno, na szczęście trafiły mi się takie których jeszcze nie mam. ta czerwona lilia w bukiecie to jedyna lilia która tak pięknie mi sie rozrasta.
Marysiu i tu się musze z Tobą zgodzić nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez lilii, muszą byc koniecznie choć niektórym kojarzą się z kwiatami pogrzebowymi :(
Beatko dziękuję, widzę że dziurawiec Ci się podoba czyli co dla Ciebie też wykopać sadzoneczkę?
Aniu, Ewo, Stefanek bardzo dziękuję :) Lilie bardzo lubię więc będzie ich przybywać, niektóre już przekwitły, inne kwitną, a na kilka trzeba będzie jeszcze poczekać kilka dni.
Aga ten dziurawiec todziurawiec kielichowaty, mam nadzieje że Ci się przyjmie i będzie ładnie rósł, a jak Ci się będzie za nbardzo rozrastał to można go przycinać.
Gosiu dziękuję, z liliami to jeszcze nie koniec jeszcze ok 12 czeka w kolejce do zakwitnięcia :heja
Beatko na tym forum to mnie już nie jedna choroba dopadła i na nieszczęście mojego M te choroby są nieuleczalne :;230 a lilie to naprawdę piękne kwiaty i warto je mieć w swoim ogrodzie.
Jacku dziękuję za miłe słowa, ja nie mam dziurawca barwierskiego, mój to dz. kielichowaty, a kwiaty ma piękne i takie duże...
Wandziu serdecznie witam Cię w moim ogródku. Ja jak sadziłam swojego pustynnika to nie sądziłam że on jest taki problemowy, ale na szczęście rośnie i to jak szalony z roku na rok jest go więcej. Szkoda że u Ciebie nie potrafi się zadomowić, bo przecież gdzie mogłoby mu być lepiej jak nie na piaszczystej przepuszczalnej ziemi? ale za to u Ciebie i tak jest pięknie i masz sporo ciekawych roślinek.
Aniu witaj u mnie po raz pierwszy. Bardzo się cieszę że mogłam Cię poznać. U mnie może i jest trochę roślinek, ale jest ot wszystko skupione w jednym miejscu prawie i oglądanie mojego ogródka nie zajmuje więcej jak 10 min.

Dziś już chyba ostatnie zdjęcia pustynnika bo teraz szybko przekwita i robi się brązowy.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
moje miecznice
Obrazek
Obrazek
Obrazek
niebieskiej mam najwięcej a najsłabiej kwitnie.
Dobrej nocki
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:oj śliczne miecznice-ja mam tylko niebieską ;:138 ;:138
...ach och ten pustynnik :roll:
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Iwonko będę musiała swojego pustynnika żółtego zabrać spod kaliny, gdyż ma całkowity cień i przestał kwitnąć.
Tylko nie wiem, kiedy jego się przesadza, wiosną, czy wczesną jesienią.
Lilia o którą pytałaś to prawdopodobnie Pop Art . :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko,piękne te zdjatka pustynników,oj piekne ;:108
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko dziękuję, a i na pustynnika i na miecznice może uda się coś zaradzić ;:224
Tajeczko ta lilia to raczej nie jest pop art na zdjęciach w google wygląda trochę inaczej ma bardziej czarny ten środek. Pustynnika przesadza się późnym latem, ewentualnie wczesną jesienią, Ula -lawenda mówiła mi że trzeba go ładnie obkopać dookoła tak na conajmniej 20 cm i delikatnie wyjmować, żeby jak najmniej uszkodzić mu korzenie i nie uszkodzić środka.
Aniu dziękuję.

Dziś u mnie troszkę pogrzmiało ale nie było burzy aniu ulewnego deszczu, ale za to tak gdzieś z godzinkę popadał taki gęsty równy, spokojny deszczyk,którego i tak było troszkę za mało ale przynajmniej dziś nie musiałam podlewać.

moje tawułki (jeszcze 2 w pąkach a jedna mi w ogóle w tym roku nie zakwitnie)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
lilie - czy to może być Diabora????
Obrazek
Fangio????
Obrazek
jeżówka miała to być Doubledecker, ale nią nie jest
Obrazekchoć jest troszkę inna od zwykłej purpurowej
Obrazek
i takie tam
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No , no tawułki jak marzenie - szczególnie jak się marzy - tak jak ja o takiej bordowo czerwonej. Zazdraszczam w pozytywnym sensie i ustawiam się w kolejkę po kawałeczek.
Miałaś szczęście z tym deszczem, bo u nas ani kropli, a ziemia coraz suchsza każdego dnia. Ja dalej w papierach i końca nie widać (chyba ze mój koniec) i jak mi ktoś wypowie to słowo na W.... co niby wolne oznacza to gotowam zbrodni dokonać, mordu znaczy :evil: :evil:
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko tawułki masz przecudne. ;:138
Moje tam leżą pokotem na pewno, gdyż deszczu jednak nie było, po niedzieli jadę podlewać.
Twoja lilia czerwona jest inna od mojej.
Moja z pewnością Pop Art, gdyż tylko taką czerwoną nakrapianą czarnym kupowałam. :)
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa Ty marzysz o takiej bordowej i ja moge to Twoje marzenie spełnić - sadzonka już dla Ciebie rośnie wystarczy przyjechać i sobie wziąść, mi z kolei marzy się tawułka Vision in red taka ciemno fioletowa, widziałam ją u Aguniady, ale jeszcze nie spotkałam jej w żadnym ogrodniczym. Deszczu za dużo nie było ale dobre i to opóźniło podlewanie wężem o jeden dzień.
Tajeczko jak patrzyłam na Twoje lilie to wydawało mi się że sątakie same jak moje... ale chyba jednak nie są...
Tawułki bardzo lubię i co raz jakieś nowe będą przybywały jak tylko coś ciekawego spotkam tak jak pisałam Ewie teraz szukam Vision in red.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ja tawułki także uwielbiam, czerwona Fanal chyba gdzieś zginęła, ale nie kupuję więcej, gdyż one albo muszą w cieniu rosnąć, albo codziennie być podlewane.
Moje przy oczku na słońcu zawsze poprzewracane, jeśli tylko kilka dni nie pada. :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przed chwilą pokazywałem swoje miecznice i od razu trafiłem na pokaz Twoich :lol:
Tawułki masz bardzo ciekawe. Tegoroczne deszcze dobrze im zrobiły ale teraz będą potrzebowały podlewania. Czytam, że Ty musisz i tak podlewać?
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tajeczko ja mam dwie tawułki które rosną na rabatce przed ogrodzeniem gdzie mają słońce cały dzień i nigdy ich nie podlewałam i mają się bardzo dobrze, w tym roku po troszku przesadziłam sobie w inne miejsca.
Jacku ja miecznice dostałam w tamtym roku i nawet mi się ładnie wysiały tylkoże siewki jeszcze nie kwitną i nie wiem które jakie są. Tawułki bardzo lubię, a jeszcze wszystkich nie pokazałam, bo jeszcze nie kwitną, jedna też w tym roku mi nie zakwitnie. Ja swoich tawułek nie podlewam, chyba że są to świeżo sadzone roślinki i dają radę, ale u mnie glina to dłużej trzyma wilgoć.
Podlewam te części ogródka gdzie po budowie domu zostłao więcej piasku.
Kilka zdjęć na dziś - kolejne lilie
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

szczawiki.jpg[/img]
Obrazek
Obrazek

Pokażę Wam jeszcze co sobie wczoraj kupiłam
Obrazek
Hypericum moserianum "Tricolor" - Dziurawiec Mosera
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Śliczne fotki ;:333 Tawułki też bardzo lubię ;:170
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ciekawy dziurawiec o kolorowych listkach kupiłaś.
Ciekawe, jak będzie zimował. :)
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Iwonko , tawułki śliczne ;:108 ;:108 Masz lepszą ziemię dla nich. Choć ta chińska od Ciebie i na piasku nieżle sobie radzi. Powiększyła się trzykrotnie. ;:215 To jest Doubledecker, nie zawsze ma takie kwiaty jak powinny być. Mój niestety nie wyrósł. Koniec kupowania w kapersach ;:108 ;:108 ;:108 Czyli kota w worku.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa :wit
Tajeczko wczoraj pojechałam do ogrodniczego po nawóz i jakiś oprysk dla M i jak zobaczyłam ten dziurawiec to od razu kupiłam tym bardziej że cena była przystępna. Sama jestem ciekawa jak przezimuje, mam nadzieję że mu się uda i będzie ładnie rósł, teraz tylko muszę jeszcze znaleźć dla niego odpowiednie miejsce....
Tadziu u mnie ta chińska tawułka też w tym roku ładnie się juz rozrosła, cieszę się że i u Ciebie rośnie.Moja jeżówka kupowana była w woreczku i jak patrzę na to zdjęcie z niego to się zastanawiam czy choć jeden kwiatek będzie miał na środku taką czuprynkę...?
Dzisiaj pokażę Wam moje delospermy, bo już są posadzone wreszcie na skalniaczku.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

hortensja która miała być niebieska
Obrazek

dzisiejszy wieczorny gość
Obrazek

Obrazek
Zablokowany