Storczyki po mojemu ;)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ewka0124
200p
200p
Od: 4 cze 2013, o 18:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Storczyki po mojemu ;)

Post »

ajania, no to mamy to samo zdanie :twisted: chociaż.... może kiedyś...
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

hmm.. dla mnie Vandy też nie są czymś co koniecznie muszę mieć ;) Trochę mnie tylko irytuje to, że powieszone w tych koszykach sprawiają wrażenie takich niestabilnych. Wolałabym żeby można je było uprawiać normalnie w doniczkach, chociaż takie bardzo wyrośnięte też mnie nie zachwycają. jak dla mnie mogłyby mieć kilka listków tylko :) takie długie wyglądają jak jakieś krocionogi :D Ale kwiaty są dla mnie cudowne :) Nie wszystkie, ale zwłaszcza te drobniejsze o żywych kolorach, gdzie kwiaty zebrane są w takie kiście ;:167
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Vandę tak strzeliłam bo ciekawi mnie ta uprawa bez podłoża no i dość obficie kwitnie ale nie jakoś szczególnie szaleć nie będę żeby ją mieć :wink: tak o chciałam na własnej skórze sprawdzić co to ;:306

Aniu dziękuję i gratuluję Twojej zdobyczy oby szybko zakwitła ;:215
Janeczko taka półka cenowa jakie dochody ;:306 a i to nie bardzo bo przy zerowych dochodach to nawet na sama półkę mnie nie stać a co dopiero na storcze ;:306 ale jak to M stwierdził "no teraz będą trzy dni spokoju jak go dostaniesz" ;:306
Dufin niebieskie też są super ;:oj i właśnie te kiście kwiatowe robią szał ;:oj

wszystkie falki lubię i póki co one podobają mi się najbardziej ;:167 botaniczne też są piękne ale chyba wolę je oglądać u Was niż mieć u siebie raz ze względu na ceny ;:306 dwa wydaje mi się że ich kwitnienia i kwiaty są mniejsze niż zwykłych hybryd :D ale jak znacie jakieś ciekawe które kwitną obficie to chętnie dodam do swojej listy chciejstw ;:306

ciekawe w jakim stanie dotrze magical...fotka była z 24 czerwca więc zakładam że trafi do mnie bez kwiatów :roll: ale miał być 2pędowy z odbiciami więc może się jeszcze nacieszę ;:138
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Duśka, Twój M strzelił w dziesiątkę, chociaż trzy dni to trochę dużo u Ciebie. U mnie euforia mija wraz z postawieniem roślinki na parapecie ;:306

Na Twojego Magicala czekam równie niecierpliwie jak Ty.
Pisząc górna półka cenowa miałam na myśli Vandy, bo przyznasz, że do tanich nie należą. Vandy też mam na myśli, ale jeszcze nie teraz chyba. Muszę najpierw dogadać się z gatunkiem pięknie zwanym - Dendrobium ;:306
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

ciii nawet nie mów głośno że ta euforia może być taka krótkotrwała bo się mi M jeszcze rozmyśli i odesle go z powrotem ;:306
a vandy cenowo odrzucają to fakt, dlatego też mówię że wcale mi się nie spieszy :D poza tym Actus mówiła że jak do końca roku się ze swoimi nie dogada to dostanę je w spadku ;:306 ;:306 Dendrobium za to w ogóle do mnie nie przemawia ;:185 chętnie oglądam u Was ale u siebie nie chcę :D no chyba że dendrobium phalaenopsis bo to mi się jakoś bardziej podoba ;:306 muszę się dokładniej poprzyglądać tym Waszym okazom i coś dopisać do listy marzeń ;:306 Piccolo będzie następny do kupienia ;:oj

Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Piccolo ;:167 , ale u mnie koniec zakupów, pewnie do następnych wakacji ;:145
Dendrobium phalaenopsis też bardzo lubię, ale średnio mi wychodzi pielęgnacja.
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

no u mnie póki co tez koniec ;:224 jeśli już to może jakieś mini kupię jeśli trafią się na promocji / w tesco czekam aż przecenią bo już i tak kiepsko wyglądają, więc może się zlitują i obniżą cenę żeby tylko wyprzedać :roll: / no właśnie z ta pielęgnacja różnie bywa, u siebie też nie mam jakich super warunków bo nawet między oknami przenosić nie mogę bo dysponuje tylko jednym ;:223 więc zostaję przy falkach bo im akurat to jedno wyraźnie służy ;:138 kupić roślinkę i patrzeć jak marnieje w oczach to trochę szkoda, ale jak mi się kiedyś warunki uprawy poprawia to pewnie będę kombinować z innymi okazami ;:oj

Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

u mnie jak była w tesco dostawa mini to kosztowały 14,99 a teraz zajrzałam niedawno to takie resztki oklapnięte, przekwitające, wymemłane za... 19,90 zł! Chyba im się coś we łbach poprzestawiało Obrazek A co do vandy to chyba tez kieruje mną przede wszystkim ciekawość, dlatego tez mam tylko jedno D. nobile, jedno D. phalaenopsis i jedną cambrię ;:306 taką jedną czy dwie vandy pasowałoby mieć :D No tych małych od Kasi nie liczę, bo nie wiem czy mi to kiedyś urośnie ;:306 z moją ręką Obrazek

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Ja powiem Wam, że takie bycze Vandy też do mnie nie przemawiają... ;:185 Muszą być takie średnie. I koniecznie w wazonie, bo na tych podstawkach i wiszące to w ogóle mi się nie podobają... Wprowadzają taki chaos do pomieszczenia, bałagan. Ja nie lubię mieć nic wiszącego w oknie, nawet firanki mam do minimum. No ale tak to jest jak się jest minimalistą i pedantem ;:204 I też chce tylko jedną, żeby zobaczyć czy dam radę jej dogodzić u mnie i miejsca też nie za wiele. Najchętniej to bym wzięła pomarańczową, albo czerwoną (taką jak ma actus w pierwszej części jej wątku na drugiej stronie)

Dusiek czekamy, aż nam obfocisz Magicala ;:oj Trzy dni spokoju? Oj, optymistą jest ten Twój luby ;:306
Gdyby keiki na Magicalu to wiesz... ;:204

;:306
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

no chyba żartujesz że mini za 20 zł i to z marketu? chyba są niepoważni ;:223 tak jak mówię, vand jestem ciekawa ale poczekam, reszty póki co nie chcę ;:306 Dufin daj spokój, wszystko Ci pięknie rośnie to i one podrosną daj im czas ;:108 zresztą jak są od Actus to nie ma szans żeby Ci nie urosły ;:306
a jakie jest Twoje największe chciejstwo? ;:173

Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati a mi się nawet podobają wiszące Vandy :D ale nie tak jedna obok drugiej nadziubdziane tylko tak po bokach firanki jak sa załonki to po jednej :heja tak żeby mi nie ograniczały widoczności ;:306 w wazonie tez genialnie to wygląda i troszkę rzadziej się je wtedy zrasza, ale doszłam do wniosku że nawet nie miałabym gdzie tego wazonu postawić, zawsze łatwiej coś powiesić. Też nie miałam przez długi czas firanek w oknie, ale od jakiegoś czasu chodziły za mną takie jaśniutkie woalowe, więc mam :D Poza tym przy moim oknie południowym każda rzecz która cieniuj pokój jest na wagę złota :;230

Dusia sama nie wiem czy mam jakieś wielkie chciejstwo. Wiele mi się storczyków podoba, które chętnie bym przygarneła, ale gdybym miała wygrać w totka i powiedziec, które storczyki kupię w pierwszej kolejności to Piccolo Red, Princess Kaiulani Miki i pomarańczowa Vanda :D

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

Dufin pisze: Piccolo Red, Princess Kaiulani Miki i pomarańczowa Vanda :D
no to widzę że podobne zakupy byśmy zrobiły :D właśnie u Actus oglądam Princessę i tak właśnie sobie pomyślałam że chętnie bym ją widziała u siebie:D
a co do wiszących wand mam podobne zdanie, za dużo mi się nie podoba ale tak jak moja mama ma duży pokój od strony południowej to ze 3 bym jej tam powiesiła :D ona ma duże mieszkanie i masę okien tylko parapet tak wąskie że nawet mini nie postawisz ;:223 ale zbieramy się żeby zrobić szersze ;:oj

Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Ja chętnie bym przygarnęła Princess Kaiulani Miki ;:306 Piccolo Red, Black Bird, Corningiana, Lueddemanniana, Ambomanniana, Magical, Vande i wieeeele innych ;:306
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p

Post »

Dyskusja toczy się miarowo, a Duśka udając, że nic się nie dzieje, co chwilę zmienia stopkę. Chciejstw przybywa? Prawda, apetyt rośnie w miarę jedzenia ;:306 Dusia, detektyw Janeczka wszystko wyczai niestety ;:306
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

ja bym wzięła praktycznie każdą hybrydę której nie mam ;:224 ale wtedy to musiałabym mieć apartament tylko dla storczy a i to by pewnie miejsca brakło :;230

dobrze że /na razie/ tylko ja mam storczykozę bo jakbyśmy oboje z M ją mieli to pa pa oszczędności no i okazów by była masa bo jemu się podobają te "dziwne" tzn. wszystkie te które są inne od marketowych ;:306

Janeczko nic się przed Toba nie ukryje ;:306 a myślisz że po co taką dyskusje o chciejstwach wywołałam? sprawdzam co ciekawego byscie chciały i małpuję uprzednio sprawdzając w googlach ;:306 ;:306 ;:306

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”