Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
Re: Kolejne lato w wiejskim ogrodzie
Wiem , wiem Marysiu pisałaś że siałaś i dlatego gratuluję pomysłu no i kwitnienia 

- zuzanna2418
- 1000p
- Od: 15 maja 2013, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, miałam się już zakopywać w ściółkę do spania, ale jeszcze zajrzałam do Ciebie no i wpadłam w Twoje krwawniki! Tyle kolorów!
U mnie na wsi tylko dwa mamy. Ładnie z ta lobelią wymyśliłaś, powojnik o pięknym kolorze śliweczek
Korespondent W. donosi z terenu, że płot z dedykacją będzie już niedługo gotowy ! 

Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję
Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie

moje wątki miastowe i wiejskie
- nena08
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę Marysiu, że zakochałaś się w Barkarole.
Trudno jej się oprzeć, te ogromne aksamitne kwiaty, o cudnym kolorze . Zaletą jest długie utrzymywanie kwiatów, nawet przy takim upale.

Trudno jej się oprzeć, te ogromne aksamitne kwiaty, o cudnym kolorze . Zaletą jest długie utrzymywanie kwiatów, nawet przy takim upale.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko długo nie kwitła, potem miała 1 malutki kwiatuszek, a teraz jak buchnęła to sama radość!
Zuzko zakop się i śnij o następnym weekendzie! a płot farmerski będzie cudny! Też sobie pośnię
Oj Aniu tak zrobiła mi wspaniałą niespodziankę swoim wyglądem i masz rację wyszłam po burzy w obawie, że nie ma kwiatów ... a one są!
Zuzko zakop się i śnij o następnym weekendzie! a płot farmerski będzie cudny! Też sobie pośnię

Oj Aniu tak zrobiła mi wspaniałą niespodziankę swoim wyglądem i masz rację wyszłam po burzy w obawie, że nie ma kwiatów ... a one są!
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Marysiu, ja z przeprosinami, namieszałam z nazwami szkarłatki i trojeści, ale już wszystko poprawiłam, widać nie powinnam tak późno pisać, musiałam już spać, przecież mam te rośliny i doskonale wiem kto zacz one. Ale na SKS nie ma rady,
trzeba się na chodzić albo na przepraszać. Twoja roślinkka to Szkarłatka amerykańska.
A u nas kropli deszczu i dzisiaj się też nie zanosi.

A u nas kropli deszczu i dzisiaj się też nie zanosi.
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu!....a ja zachwyciłam się / nie tylko/ kolorkami krwawników...
...nie powiem mam na nie chętkę...
pozdrawiam cieplutko!

...nie powiem mam na nie chętkę...

pozdrawiam cieplutko!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu od foki z lobeliami w koszach nie mogę oderwać wzroku.....cudnie wyglądają
a i krwawniki masz takie śliczne, tyle kolorków
Ja w tym roku lobelii nie wysiałam i strasznie mi jej brakuje, wyobraź sobie, ze u mnie wcale nie mogę dostać...... aż trudno uwierzyć..... w przyszłym roku będę musiała posiać..... a tak sobie obiecuję, ze kończę z wysiewami

- Maska
- Kontakt:
Witam w sobotę do pierwszej w nocy lało, potem nie wiem bo się wyłączyłam a od rana na szczęście cisza - tylko ptaki, a właściwie wróble. Pranie ze sznurka brudne i nasączone deszczem poszło do pralki bo w misce stojącej pod drzewem i praniem nalało się wody do połowy!
Zosiu Droga wybacz, że zaburzyłam Twój sen, to moja wina że tak późno wyciągnęłam Cię do siebie z prośbą o identyfikację i musisz się teraz nachodzić i naprzepraszać
Mam nadzieję, że zostanie mi teraz właściwa nazwa we łbie
Bogusiu producenci roślin wymyślają nam różne cuda!, a ja jestem ciekawa jak będą zimować? bo część mam pierwszy sezon. Nie zakwitł jeszcze ten zwykły żółty chyba talerzykowaty?, bo od niego zaczęłam przygodę z krwawnikami.
Agnieszko a ja jak pracowałam to nie miałam w ogól głowy do tzw balkonowych na wsi wychodziłam o 5.30 wracałam po 11, 12 godzinach i nie w głowie mi było latać z konewkami i podlewać kwiaty w oknach. W ubiegłym roku kupiłam dwie sadzonki lobelii na placu i dwie petunie w LM. Petunie padły od razu a lobelie rozrosły się do ogromnych rozmiarów i.... zachorowałam. Sadzonki co prawda były taniutkie, ale uległam forumowemu szałowi siania i sekundowania lobelii. Werbeny jeszcze nie ale kto wie co będzie na wiosnę tym bardziej że przyrzekłam sobie, że koniec z parapetami
O krwawnikach napisałam więcej wyżej ale teraz sobie pomyślałam, że jak będą nasiona to kupię i wysieję - no może w tunelu
Dobrego dnia!

Zosiu Droga wybacz, że zaburzyłam Twój sen, to moja wina że tak późno wyciągnęłam Cię do siebie z prośbą o identyfikację i musisz się teraz nachodzić i naprzepraszać

Bogusiu producenci roślin wymyślają nam różne cuda!, a ja jestem ciekawa jak będą zimować? bo część mam pierwszy sezon. Nie zakwitł jeszcze ten zwykły żółty chyba talerzykowaty?, bo od niego zaczęłam przygodę z krwawnikami.
Agnieszko a ja jak pracowałam to nie miałam w ogól głowy do tzw balkonowych na wsi wychodziłam o 5.30 wracałam po 11, 12 godzinach i nie w głowie mi było latać z konewkami i podlewać kwiaty w oknach. W ubiegłym roku kupiłam dwie sadzonki lobelii na placu i dwie petunie w LM. Petunie padły od razu a lobelie rozrosły się do ogromnych rozmiarów i.... zachorowałam. Sadzonki co prawda były taniutkie, ale uległam forumowemu szałowi siania i sekundowania lobelii. Werbeny jeszcze nie ale kto wie co będzie na wiosnę tym bardziej że przyrzekłam sobie, że koniec z parapetami

Dobrego dnia!
- Maska
- Kontakt:
Poranny spacer po ogrodzie!

róża po deszczu!
i złocienie po prysznicu!

Kwitnie kolejna lilia!

a czy ta czarna mucha obgryza kwiat?

dla zainteresowanych aktualny stan Cleome

na różanej rabacie!

I zakwitły liliowce! (Justynko teraz patrz!)

a malwy dalej nie!

i pewnie na dzisiaj to koniec ..... no chyba żeby coś jeszcze rozkwitło!

róża po deszczu!
i złocienie po prysznicu!

Kwitnie kolejna lilia!

a czy ta czarna mucha obgryza kwiat?

dla zainteresowanych aktualny stan Cleome

na różanej rabacie!

I zakwitły liliowce! (Justynko teraz patrz!)

a malwy dalej nie!

i pewnie na dzisiaj to koniec ..... no chyba żeby coś jeszcze rozkwitło!
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Najładniej po deszczu wyglądają lilie 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu
Piękne lilie,liliowce sie rozkręcaja
złocienie bardzo lubię,to wdzięczne i ładne kwiatuchy

Piękne lilie,liliowce sie rozkręcaja

złocienie bardzo lubię,to wdzięczne i ładne kwiatuchy

- duju
- Od: 13 paź 2008, o 12:31
To chyba do mnie było
Jeżeli tak, to pierwszy jest śliczny. Moje róże też tak wczoraj wyglądały, jedna całkiem się wyłożyła, jak wróci R. z pracy musi ją podwiązać.

Pozdrawiam - Justyna
- nena08
- Od: 8 lut 2012, o 10:06
U mnie ani kropli deszczu. Wczoraj podlewałam cztery godziny
Piękny liliowiec, chyba mam podobny

Piękny liliowiec, chyba mam podobny

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Pisałaś o rucie. Należy ją porządnie przyciąć na wiosnę i wtedy ładnie i szybko się zagęści.
Trafiłem do Ciebie z zaprzyjaźnionych wątków, gdzie się mijamy
Masz rośliny botaniczne, które i ja lubię, np. serdecznik (nawet nie wiedziałem, że jest w odmianie
), szanta czy koniczyna.
Jeszcze zajrzę
Trafiłem do Ciebie z zaprzyjaźnionych wątków, gdzie się mijamy

Jeszcze zajrzę

- Maska
- Kontakt:
Witam Cię Annar13 Aniu (?) w wiejskim ogrodzie! Kropelki są fotogeniczne
Aniu Anabuko Liliowce to moje pierwsze rośliny świadomie wybierane!
A złocienie muszę kupić lub posiać w innych kolorach
Justynko tak o Ciebie chodzi, bo teraz zaczynają kwitnąć i można coś dobrać do tego żółtego
Aniu nena no to pech, bo u mnie wyjątkowo z góry podlewają, ja tylko w tunelu, ale też co parę dni, bo ziemia wilgotna!
Witam Cię Jacku rzeczywiście odwiedzamy wspólne zaprzyjaźnione wątki
Dziękuję za informacje o rucie, mam ją od ubiegłego roku i nie bardzo wiedziałam jak z nią postępować. Najważniejsze, że zimę przetrwała.
Moje zakupy są dyktowane raczej miłym dla oka wyglądem czy ciekawą nazwą, jeszcze nie zdecydowałam w którym kierunku pójdę kupując rośliny, a wiadomo wszystkich się nie da
Zapraszam do wiejskiego !

Aniu Anabuko Liliowce to moje pierwsze rośliny świadomie wybierane!
A złocienie muszę kupić lub posiać w innych kolorach

Justynko tak o Ciebie chodzi, bo teraz zaczynają kwitnąć i można coś dobrać do tego żółtego

Aniu nena no to pech, bo u mnie wyjątkowo z góry podlewają, ja tylko w tunelu, ale też co parę dni, bo ziemia wilgotna!
Witam Cię Jacku rzeczywiście odwiedzamy wspólne zaprzyjaźnione wątki

Moje zakupy są dyktowane raczej miłym dla oka wyglądem czy ciekawą nazwą, jeszcze nie zdecydowałam w którym kierunku pójdę kupując rośliny, a wiadomo wszystkich się nie da