Moja działka i róże-danutab cz5
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka i róże-danutab cz5
Danusiu masz zjawiskwowe clematisy a u mnie tylko wegetują za to róże fajnie rosną .Trzeba będzie troche poczekać na drugie kwitnienie róż chociaż niektóre dopiero zaczynają okazywać kwiaty jak Big Purple i wiosenne nowości .Czujesz się jakbyś siedziała z Nelką Alionuszka
w ogródku

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
danutab pisze:Maju Angie kupiłam u Kamili w sklepie jak zresztą wszystkie pozostałe róże Delbarda
http://www.rosaplant.pl/pl/delbard/231- ... hacre.html

Czy, to może być za sprawa stosowanego nawozu?
Danusiu George Sand już lekko rozchyla pierwszy płateczek. Myślę, że na dniach ja zobaczymy.
Zdjęcie jak tylko się rozwinie robię i oczywiście wstawiam na forum.

- JAKUCH
Maju a może zdradziłabyś nam rąbek tajemnicy jakiego nawozu używasz dla swoich królowych .Widać ,że sa piękne i zdrowe
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Jadziu... nie ma żadnej tajemnicy. Używam nawozów różnych .... staram się zwracać uwagę na NPK, wiadomo na wiosnę N - dużo , a teraz już N - mniej. Wiosną i teraz używałam "Nawóz do róż - Fructus " z tym, że wiosną dodatkowo podsypałam maleńką dawką N i P - nie wiele. Podsypałam, bo roże bardzo źle mi startowały. Dodatkowo w sezonie używam jako nawóz dolistny Florovit do kwitnących balkonowych

Maluchy, które prawie nie dawały szans wyprowadziłam tymi właśnie nawozami podsypując raz w tygodniu w małych dawkach. George Sand jedna mi padła, drugą udało się wyprowadzić.
Zastosowałam również Asahi, nie wiem czy to zadziałało.
To tyle paciorka Jadziu

Danusiu, ślicznie u Ciebie, tak jak Majka też zwróciłam uwagę na Angie.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Danusiu,pieknie jest u Ciebie
A różyczki przepiękne

A różyczki przepiękne

Jadziu ja z moich clematisów jestem bardzo zadowolona, też mam kilka które trochę marudzą ale to dlatego że są posadzone nie zgodnie z ich potrzebami. ale nie będę już ich przesadzać. Natomiast jednego muszę przesadzić bo po kwitnieniu łapie go uwiąd, a jeden sam się zlikwidował. Każdego roku wyszedł, zakwitł jednym kwiatem i padał na uwiąd. Co do róż to jaw tym roku mam mieszane uczucia. Duża część róż ładnie kwitła w pierwszym kwitnieniu, inne są słabsze . Natomiast martwią mnie moje Renaissance. Kupiłam jesienią i wiosną i stoja w miejscu bez oznaki życia. Maja tylko kilka listków nz 20cm patyczkach i jakieś chore. Big Purple u mnie w tym roku nie kwitł, jest też marny. Jakoś nie kojarzę tego powojnika z Nelą chociaż ma tą nazwę na forum.
Maju ja oprócz zrobionej gnojówki z namoczonego obornika i pokrzyw niczym nie zasilam róż.Zaglądałam już do Ciebie ale jeszcze nie wkleiłaś GS. Zajrzę wieczorem.
Beatko Angie warta posiadania, kwitnie bardzo długo i powtarza kwitnienie do jesieni.
Aniu dzięki
rugosa NN
Paco Rabanne
Rhapsody in Blue
lilia Lankon
lilia i w tle róża Jubilee Celebration
clematis Multi Blue róża Falstaff i w tle Graham Thomas
Maju ja oprócz zrobionej gnojówki z namoczonego obornika i pokrzyw niczym nie zasilam róż.Zaglądałam już do Ciebie ale jeszcze nie wkleiłaś GS. Zajrzę wieczorem.
Beatko Angie warta posiadania, kwitnie bardzo długo i powtarza kwitnienie do jesieni.
Aniu dzięki

- JAKUCH
Falstaff piękny .Nelka ma go puszczonego bodajże od werandy jak sie nie mylę zresztą zapytaj ją .Nelka teraz zapracowana na jamen
.Ja swoje też tylko tak zasilam .Paco Rabanne jak zwykle mnie urzeka

Jadziu Nelka na pewno nie ma Falstaffa bo ostatnio jak była właśnie mówiłyśmy o nim, czemu ona go jeszcze nie ma
Paco Rabanne z pączka podobny do twojego Alibaby.

- JAKUCH
Danusiu chodziło mi o Alionuszkę ,że jest puszczona od werandy.Falstafa zawsze może jeszcze kupić 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lankon cudna..... niesamowicie oryginalna ta lilia.... czy pachnie???
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Danusiu, jak Ci się spisuje Jubilee? Chodzę koło niej inie wiem, czy warto. Nie chcę już róż z wiszącymi główkami, czy ona trzyma się pionu?
Jadziu i pewnie go kupi jak ją znam.
Agnieszko pachnie i to bardzo pięknie.
Aniu gdy patrzę na JC w realu u siebie drugi raz bym jej nie kupiła. Pozbywam się róż o zwieszonych kwiatach. Kwiaty ma jednak piękne, kolor i zapach również. Rośnie u mnie w donicy, miałam ją wysadzać do gruntu ale teraz sama nie wiem. Pytałam Mai z Kołobrzegu bo ma ja w gruncie ale milczy.
Agnieszko pachnie i to bardzo pięknie.
Aniu gdy patrzę na JC w realu u siebie drugi raz bym jej nie kupiła. Pozbywam się róż o zwieszonych kwiatach. Kwiaty ma jednak piękne, kolor i zapach również. Rośnie u mnie w donicy, miałam ją wysadzać do gruntu ale teraz sama nie wiem. Pytałam Mai z Kołobrzegu bo ma ja w gruncie ale milczy.
Danusiu mam je 2 szt.Zwiesza główki bo kwiaty są ciężkie.Mnie to akurat nie bardzo przeszkadza-zawsze mogę patrzeć na leżąco na te piękności.Lankon faktycznie upojnie pachnie ale po południu i wieczorem.U mnie już przekwita ale to wiosenne sadzenie cebulki więc i tak ładnie się postarał.
O Falstaffie mówiłyśmy w samych superlatywach-podobny do Fishermena ale chyba jeszcze piękniejszy.
O Falstaffie mówiłyśmy w samych superlatywach-podobny do Fishermena ale chyba jeszcze piękniejszy.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aniu aż tak jej nie pragnę pomimo innych zalet by na leżaka na nią patrzeć
Lankon bardzo mi się podoba i też go mam od wiosny, 2 cebulki. Trudno porównać mi te róże bo nie mam Fishermena.
Dzisiaj zrobiłam zdjęcia moim liliowcom ale muszę znaleźć im imiona bo na razie są NN. Liczę na Grażynkę
Zawiodłam się na tej lilii miała być Anastasia a jest nie wiem co

Catherine Hawn

River Wye

moje NN

Dzisiaj zrobiłam zdjęcia moim liliowcom ale muszę znaleźć im imiona bo na razie są NN. Liczę na Grażynkę
Zawiodłam się na tej lilii miała być Anastasia a jest nie wiem co

Catherine Hawn

River Wye

moje NN