Nie wiem, czy znalazłam się w odpowiednim dziale, ale nie wiem gdzie się z tym udać.

Jestem jeszcze młoda, ale od małego zakochana w swoim ogrodzie, sadzie i "warzywniku". Przeglądam to forum na bieżąco i korzystam z przytaczanych tutaj rad, wcielając je w życie na moim malutkim kawałku świata. Niestety sama jestem jeszcze za mało doświadczona, by ich udzielać innym.
Zdecydowałam się założyć konto, ponieważ potrzebuję pomocy i żywię nadzieję, że tu mogę ją otrzymać.
Jestem uczestniczką XLIII Olimpiady Biologicznej i w związku z tym piszę pracę badawczą. Tematem moich badań jest wpływ różnego rodzaju nawożenia na wysokość plonów cukinii odmiany Astra Polka. Przeczytałam wszystkie tematy na tym forum związane z uprawą cukinii, ale wciąż mi mało
Zwracam się do Państwa z prośbą i pytaniem - czy ktoś wypróbował jakiś nawóz i poleca go, lub nie? Może ktoś dysponuje jakąś literaturą, artykułem, publikacją i mógłby mi ją polecić (to kluczowa dla mnie sprawa)? Interesuje mnie wszystko, co cukinii dotyczy - jej systematyka, właściwości, uprawa - co lubi, czego nie, nawożenie i wszystko, co powinno się wiedzieć a co mogłam pominąć Może ktoś z państwa miał z czymś takim do czynienia. Oczywiście przejrzałam wszystko, co miałam w domu i miejskiej bibliotece - znalazłam jedynie artykuł w "Działkowcu" ze stycznia br.
Cukinie już sobie rosną i czekają na próby badawcze.
Z góry dziękuję za pomoc.