Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Aga, w dzwonkach brzoskwiniolistnych obrywasz tylko przekwitłe kwiatostany czy obcinasz je zupełnie?
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Aguniu ;:196 dziękuję za ;:167 . Tak jak juz gdzieś pisałam tego mi potrzeba - zrozumienia. Wiesz, osoby nie kochające ogrodów jak my tego nie rozumieją.
"Daj spokój, przecież NIC się stało" - słyszałam. Ja wiem, że to nie jest żaden poważny problem, ale nas to boli....
Ale dość biadolenia - róże się wzmocnią, a zostały mi jeszcze w donicach :heja
Ale u Ciebie prawdziwie piękna dzwonkowo-powojnikowo-pysznogłówkowa uczta. Pięknie wyglada pysznogłowka ze słoneczniczkiem ostrym? i nachyłkiem?. Wiesz, bardzo umiejętnie łączysz rośliny - dla mnie są idealnie dobrane i kolorystycznie i fakturowo ;:215
Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Pytałam o floksy gdyż tak samo posadziłam swoje lilie w tym samym kolorze co Twoje.. Miałam nadzieję,że floksy zakwitną jednocześniez liliami ale i tak stanowią zielone tło dla lilijek. Podziwiam Twoje roślinne kompozycje.Piękny zadbany w każdym calu ogród. Jestem u Ciebie od niedawna więc w wolnych chwilach cofam się do początku.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu mój PS ma 3 lata i szaleje..... ale już w pierwszym roku po posadzeniu pięknie kwitł.... to naprawdę wspaniała odmiana :D

Karolinko miło mi bardzo że podobają Ci się widoczki ;:196 Roślinka z wielkimi liściorami , o której wspomniałaś to języczka pomarańczowa, w tym roku wyjątkowy kolos ;:oj

Grażynko Twoja pysznogłówka pewnie też już zaczyna :D moja rośnie ,, na patelni,, więc i wcześnie kwitnie, już dosyć długo. Marzy mi się jeszcze bordowa, ale nie mam gdzie posadzić..... cały czas spaceruję po ogródku i kombinuję co gdzie przesadzić, żeby ją wcisnąć 8-) :lol:

Jacku bardzo współczuję Ci problemów z nornicami..... to prawdziwe utrapienie, tyle pięknych roślin potrafią zniszczyć..... u mnie na szczęście nie ma z nimi żadnych kłopotów wokół jest mnóstwo kotów i robią dobrą robotę :D
A może i Ty spraw sobie jakiegoś Mruczka???

Edytko , no niestety ja z tej złej strony Lublina...... przy samej granicy....ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby wybrać się na dłuższą wycieczkę 8-) ..... ja bardzo zapraszam ;:196

Małgosiu dzwoneczki obcinam przy samej ziemi, nad kępką liści, które są niziutko....

Asiu dla osób kochających rośliny strata lub uszkodzenie każdego kwiatuszka jest bardzo przykrą sprawą, a co mówić o takiej ilości róż..... Bardzo rozumiem Twój żal, bo sama nieraz rozpaczałam nad roślinkami ;:168
Dziękuję Ci bardzo za miłe słowa o moich kompozycjach ;:196 Wiesz powiem Ci szczerze, że niektóre są takie troszkę przekorne..... wiele osób mówi, że połączenie różowego i żółtego czy pomarańczowego jest beee..... że do siebie nie pasuje i razi..... Ja przez swoje kompozycje chcę pokazać , ze wcale tak nie jest, że różowy i żółty cudownie się uzupełniają i podkreślają nawzajem :D
Zakątek o którym wspomniałaś jest właśnie tego przykładem :D obok różowej pysznogłówki, żółtego słoneczniczka i nachyłka rosną tam jeszcze żółte lilie ( 2 odmiany) różowe floksy i liliowce i jeżówka 8-) za chwilę wszystko zakwitnie :D Te 2 barwy cały czas się przeplatają w tym miejscu i jest to jeden z moich ulubionych zakątków :D

Aniu taka zielona kępa jest wspaniałym tłem dla intensywnych w barwie lilijek..... później te przekwitną, a będą królowały floksy ....i cały czas będzie pięknie. Fajnie, że tak posadziłaś:D
Dziękuję Ci serdecznie za pochlebne słowa o moim ogródku, miło mi bardzo, że podoba Ci się ;:196

Zapraszam na spacer :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twój ogród jest dla mnie potwierdzeniem, że w zasadzie wszystkie rośliny pasują do siebie :D Przez długi czas nie podobało mi się zestawienie żółtego z białym, a przecież ładne jest :D Z różowym też pasuje.
Juki już kwitną ;:oj Moja jedna (i tak się cieszę :D) dopiero się wyprostowała, na kwiaty czekam.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko, przeszłam się z przyjemnością poranną porą Twoim ogrodzie ;:180 Czy Twoja języczka rośnie w cieniu? Ja mam młodziutką, wsadzona prawie w totalny cień, w półcieniu listki robiły się oklapnięte, jedynie w pochmurne dni jakoś wyglądała. Niestety jest przysmakiem jakiegoś zwierzaka - pewnie ślimaka - listki całe podziurkowane i nie wygląda zbyt efektownie. I na kwitnienie też chyba nie ma co liczyć.
Miłego dnia życzę :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Oj, na tej ławeczce bym przysiadła chętnie! A pysznogłówka jaka dorodna!
Zauważyłam, że jukki obficie kwitną w tym roku. Nawet u mnie raczyła po wielu latach mieć kwiatka ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Agnieszko, cudnie :) Kolorowo i tak... chłodno- co oczywiście w takie upały jest wielkim pozytywem. Jednak troszkę cienia w ogrodzie to jest to! Nie tak jak u mnie 100% patelnia :roll:
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Oglądając te wspaniałe zdjęcia ogrodu też przychylam się do twierdzenia, że wszystkie kolory do siebie pasują ;:108 ;:138
Ja też posadziłam rózowe koło pomarańczowego, żółtego i... czerwonego. No i piknie jest ;:172
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Agness, twoje rabaty można by stosować jako wzór do nasadzeń, takie są idealne. Powiedz mi, ile sadzonek pysznogłówek trzeba posadzić żeby uzyskać efekt takiej kępy jak u ciebie? I po jakim czasie będzie tak wyglądać?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga strasznie pędzi Twój wątek i nie nadążam.Ocknęłam się że czas kwitnienia pysznogłówek i trzeba sprawdzić czy moje kwitną, u Ciebie kwitną wspaniale.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Aguś, a ja bym miała prośbę ;:180 pokaż w zbliżeniu rabatkę koło samej huśtawki. Wyżej na zdjęciu widać z daleka lewą stronę.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu cudowny spacer po Twoim ogrodzie. ;:138
Pięknie juka Ci kwitnie i dorodne kępy pysznogłówki, moje nie przesadzane od dziesięciu lat ledwo wegetują.
Lilie zaczynają swój wspaniały pokaz. ;:138
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Zero chwasta! No jak ty to robisz? ;:oj po prostu idealnie skomponowane piętra roślin ;:138 Pysznogłówki i przetaczniki świetnie razem wyglądają.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Aga, czy twoje juki kwitną co roku? Bardzo lubię ich dzwonkowate kwiatuszki ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”