Betonowy balkon w środku miasta
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Betonowy balkon w środku miasta
Zawilce są takie wesołe! Miałam je kilka lat z rzędu na balkonie, w tym roku nie.
Wszystko potrzebuje słońce by zakwitnąć długo i wytrwale, szczególnie canny. To kwiat ciepłych regionów.
Wszystko potrzebuje słońce by zakwitnąć długo i wytrwale, szczególnie canny. To kwiat ciepłych regionów.
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Też mam sadzonkę niecierpka balsamina i jestem ta roślinką zachwycona
bardzo fajnie wygląda i za rok na pewno sobie posieję
co do dziur w elewacji to mam na ich w ścianie całkime sporo i jeszcze 15 dziur w suficie
i te w suficie to mi sąsiad sam wywiercił i to w swoim balkonie od spodu
niestety nie moge mieć doniczek wiszących bo strasznie u mnie wieje bo mam balkon z 3 stron odsłonięty ale kołeczki są jakbym miała jakąś fantazję np fasolę puścić po linkach 

co do dziur w elewacji to mam na ich w ścianie całkime sporo i jeszcze 15 dziur w suficie

- Amara
- 1000p
- Od: 13 maja 2013, o 19:07
Madziu u mnie będą wisieć na ścianie bo troche boję się wieszać na suficie balkonu bo wiaterki u mnie bywaja
takie niezapowiedziane a okna blisko

takie niezapowiedziane a okna blisko

- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Witaj stefanku. Dawno Cię nie było. Co u Twoich storczyków?
GrazynaW - jak miałaś zawilce to używałaś tych samych cebulek, czy co roku kupowałaś nowe? U mnie się jakoś dematerializują i nie mogę ich znaleźć w ziemi jesienią.
Niunia1981 - koniecznie posiej balsaminę w przyszłym roku. Na tę roślinę zawsze można liczyć
Zazdroszczę sąsiada
, ja też mam przyjazne relacje z sąsiadem obok, niestety to nie jedyny mój sąsiad...
Amara - surfinie i lobelie też ładnie będą wyglądać na ścianie, nawet lepiej, bo ich wiatr tak nie wytarmosi.
Wreszcie zrobiło się słonecznie i aż miło buszować po balkonie i doglądać roślinki. Czy Wy też się cieszycie jak dzieci z balkonowych odkryć kolejnych pączków schowanych wśród liści?
Wczoraj dokonałam właśnie kilku takich odkryć. Jednym z nich była nemezja - myślałam, że nic z niej nie będzie po intensywnych deszczach ale jednak kilka siewek jest i już mają pączki. Podobnie z winobluszczem - wetknęłam w jakiś kąt trzy patyki dawno dawno temu, i teraz one wypuszczają liście. Choć tym to się raczej umiarkowanie cieszę, bo podobno z nimi tak jest, że wypuszczają liście ale się nie ukorzeniają. Ok, dosyć gadania, kilka obrazków.
Nowy kwiatek dalii pomopnowej, nie jestem pewna, czy one nie jest z nasiona... Szkoda, że znowu żółta, ale i tak jest śliczna. I pączkująca szałwia fioletowa

Coraz większy starzec i rozrastająca się surfinia z Carrefoura - kwitnie jak szalona

Jedna z trzech begonii daje czadu i dzwonki w pełnej krasie

Tak się cieszę, że udało mi się ukorzenić moje stare pelargonie, które nie przetrwały zimowania. Mam teraz nauczkę, by pobierać sadzonki z ulubionych roślin

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie
GrazynaW - jak miałaś zawilce to używałaś tych samych cebulek, czy co roku kupowałaś nowe? U mnie się jakoś dematerializują i nie mogę ich znaleźć w ziemi jesienią.
Niunia1981 - koniecznie posiej balsaminę w przyszłym roku. Na tę roślinę zawsze można liczyć

Amara - surfinie i lobelie też ładnie będą wyglądać na ścianie, nawet lepiej, bo ich wiatr tak nie wytarmosi.
Wreszcie zrobiło się słonecznie i aż miło buszować po balkonie i doglądać roślinki. Czy Wy też się cieszycie jak dzieci z balkonowych odkryć kolejnych pączków schowanych wśród liści?

Nowy kwiatek dalii pomopnowej, nie jestem pewna, czy one nie jest z nasiona... Szkoda, że znowu żółta, ale i tak jest śliczna. I pączkująca szałwia fioletowa

Coraz większy starzec i rozrastająca się surfinia z Carrefoura - kwitnie jak szalona

Jedna z trzech begonii daje czadu i dzwonki w pełnej krasie

Tak się cieszę, że udało mi się ukorzenić moje stare pelargonie, które nie przetrwały zimowania. Mam teraz nauczkę, by pobierać sadzonki z ulubionych roślin

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie

- Niunia1981
Madziu rzeczywiście dalia bardzo ładna
pomponowej nie mam, muszę poszukać koniecznie
Reszta kwiatuszków jak zawsze śliczna

Reszta kwiatuszków jak zawsze śliczna

- Amara
- 1000p
Jakie śliczności
Dzwonki bardzo mi się podobają i chyba sobie sprawie je na balkonik

Dzwonki bardzo mi się podobają i chyba sobie sprawie je na balkonik

-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Dalia jak słoneczko
Pokaż nam winobluszcza. Zaciekawiło mnie to, co napisałaś, że one tak bez korzonków potrzafią rosnąć.
Też mam zdobyczne patyczki, które rosną. Z tym, że ja je ukorzeniałam w słoiku z wodą i kiedy wsadzałam je do donicy, miały dosyć spore korzenie.

Pokaż nam winobluszcza. Zaciekawiło mnie to, co napisałaś, że one tak bez korzonków potrzafią rosnąć.
Też mam zdobyczne patyczki, które rosną. Z tym, że ja je ukorzeniałam w słoiku z wodą i kiedy wsadzałam je do donicy, miały dosyć spore korzenie.
- Magdallena
- 1000p
Moniko -
, Amara - dzwonki są urocze, mam je co roku, w tym przezimowałam je na chłodnym parapecie i pięknie mi się odwdzięczyły
Z jednej małej sadzonki kupionej w zeszłym roku mam teraz trzy spore rośliny
Halinko - a właśnie - włożyłaś do ziemi już ukorzenione sadzonki. Przyjęły się i puszczają liście. Ja swoje trzymałam ze dwa tygodnie w wodzie ale nie puściły korzeni. Szkoda mi ich było wyrzucać to dla hecy wetknęłam w ziemię. Po kilku dniach zaczęły puszczać liście, wątpię, że przez ten czas nagle wytworzyły korzenie . Sama muszę doczytać, jak to jest bo nie chcę bajek opowiadać. Zdjęcia zamieszczę jeszcze dziś.

Halinko - a właśnie - włożyłaś do ziemi już ukorzenione sadzonki. Przyjęły się i puszczają liście. Ja swoje trzymałam ze dwa tygodnie w wodzie ale nie puściły korzeni. Szkoda mi ich było wyrzucać to dla hecy wetknęłam w ziemię. Po kilku dniach zaczęły puszczać liście, wątpię, że przez ten czas nagle wytworzyły korzenie . Sama muszę doczytać, jak to jest bo nie chcę bajek opowiadać. Zdjęcia zamieszczę jeszcze dziś.
Ale pięknie Madziu !!! Dzwoneczki prześliczne , uwielbiam takie kwiatki !!!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
A mnie w oko wpadła pelargonia, szczególnie w tym kolorze wyglada ciekawie na tle innych roślin.
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalia piękna
I cała reszta..I ta pelargonia
Pobieram zawsze sadzonki po lecie, właśnie "a gdyby.."..Tylko, że później jak przeżywają stare, a młode ruszają z kopyta, to ze starych mam sadzonki, z sadzonek sadzonki, z sadzonek sadzonek sadzonki i tak do potęgi n-tej

Pobieram zawsze sadzonki po lecie, właśnie "a gdyby.."..Tylko, że później jak przeżywają stare, a młode ruszają z kopyta, to ze starych mam sadzonki, z sadzonek sadzonki, z sadzonek sadzonek sadzonki i tak do potęgi n-tej

Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza
*cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia 
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki

Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
- Magdallena
- 1000p
Dobry wieczór
M-alinka, GrazynaW, Alenka - dziękuję za miłe słowa
Super, że wszystkie mamy balkony i pokazujemy je w swoich wątkach, nie?
Na prośbę Halinki pokazuję mojego winobluszcza. Jest jeszcze mały plus zastawiony innymi roślinami więc niewiele widać... Nie wiem, czy się ukorzenił czy nie. Dla mnie było dziwne, że stał długo w wodzie i nie wypuścił korzeni a jak wsadziłam do ziemi, zaczął puszczać listki po kilku dniach...
Winobluszcz na szczęście szybko rośnie, więc zaraz się wszystko wyjaśni.

Przy okazji pokażę Wam, jak rośnie kapusta ozdobna

kobea i aksamitki

Zbliżenie mojej cudownej begonii i balsaminy

I rzut oka na gąszcz

Kolorowych snów

M-alinka, GrazynaW, Alenka - dziękuję za miłe słowa

Na prośbę Halinki pokazuję mojego winobluszcza. Jest jeszcze mały plus zastawiony innymi roślinami więc niewiele widać... Nie wiem, czy się ukorzenił czy nie. Dla mnie było dziwne, że stał długo w wodzie i nie wypuścił korzeni a jak wsadziłam do ziemi, zaczął puszczać listki po kilku dniach...
Winobluszcz na szczęście szybko rośnie, więc zaraz się wszystko wyjaśni.

Przy okazji pokażę Wam, jak rośnie kapusta ozdobna

kobea i aksamitki

Zbliżenie mojej cudownej begonii i balsaminy

I rzut oka na gąszcz

Kolorowych snów

-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Ciekawa sprawa z tym winobluszczem.
Wczoraj sprawdzałam termin przydatności nasion, które kiedys tam kupiłam. Znalazłam między innymi nasiona balsaminy. Wygląda na to, że w przyszłym roku na wiosnę będę mogła je wysiać.
Wczoraj sprawdzałam termin przydatności nasion, które kiedys tam kupiłam. Znalazłam między innymi nasiona balsaminy. Wygląda na to, że w przyszłym roku na wiosnę będę mogła je wysiać.
- Niunia1981
Madzia busz pierwsza klasa 
Winobluszcz rzeczywiście rośnie baardzo szybko bo musiałam się pozbyć z rabatki na działce bo mi zagłuszał inneroślinki a chciałam sobie zachować kawałek żeby w przyszłości puścić po pergoli koło tarasu
No ale roslinki wazniejsze, a ja za rok znajdę sobie gdzieś odnóżkę
Moja sąsiadka ma na balkonie i zimuje w nieosłoniętej donicy i już żyje trzeci rok więc to fajna sprawa
Niecierpka tego różowego mam takiego samego ale ten jaśniutki śliczny
A ta begonia to cudeńko

Winobluszcz rzeczywiście rośnie baardzo szybko bo musiałam się pozbyć z rabatki na działce bo mi zagłuszał inneroślinki a chciałam sobie zachować kawałek żeby w przyszłości puścić po pergoli koło tarasu

Niecierpka tego różowego mam takiego samego ale ten jaśniutki śliczny

A ta begonia to cudeńko

- Amara
- 1000p
Piękny ten busz
begonia śliczna