Powstający ogród
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Powstający ogród
Zbliżenia róż wprost aksamitne w dotyku. To prawdziwe królowe ogrodów i u Ciebie wyglądają majestatycznie. Cuda!
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I znowu znikasz na kilka dni
Tak nie wolno bo musimy być na bieżąco z twoim ogrodem. Musisz się poprawić bo jak nie to
Pięne róże i to w fazie którą ja najbardziej lubię jak się rozwija pąk. Ślicznie jak zwykle u ciebie

-
- 200p
- Od: 3 lip 2011, o 23:26
Iwonko nie znikam, nie
Ostatnie dni jednak jakieś mam takie zakręcone, że nawet nie mam siły usiąść do komputera jak już mam czas wieczorkiem. Dzisiaj jestem daleko, daleko od domu w sprawach bynajmniej nie wakacyjnych i dopiero jak wrócę do domu to zdam relację ze zmian ogrodowych. A te się dzieją 
-- 1 lip 2013, o 19:51 --

-- 1 lip 2013, o 19:51 --
Ewa dziękujęE-mienta pisze:Zbliżenia róż wprost aksamitne w dotyku. To prawdziwe królowe ogrodów i u Ciebie wyglądają majestatycznie. Cuda!

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Witam
spojrzałam na początek wątku a potem na koniec i jakie zmiany
Bardzo szybko rosną Ci rośliny
Fajne rabaty ze żwirkiem
spojrzałam na początek wątku a potem na koniec i jakie zmiany

Bardzo szybko rosną Ci rośliny

Fajne rabaty ze żwirkiem

-
- 200p
Ewa to zasługa gnojówki z pokrzywy chyba
Fakt jednak, że jak sama spoglądam na zdjęcia to dopiero na nich widzę, że rzeczywiście przyrosty mają fajne. Zapraszam częściej
Ja już w domku po dalekiej podróży. Miało się nic nie dziać w tym roku w ogrodzie a jednak się dzieje
Zniknęło dość sporo trawy...

Ja już w domku po dalekiej podróży. Miało się nic nie dziać w tym roku w ogrodzie a jednak się dzieje

- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Celinko co to za rewolucja się szykuje?
-
- 200p
Agnieszko będzie basen w ogrodzie, taki na stelażu. Jak basen to przecież musi jakoś się wszystko komponować
, więc od razu powstaje zagospodarowana rabata przy basenie, wokół basenu, niedaleko basenu
Generalnie rewolucja na całego. Każdy powód na posadzenie nowych roślinek jest dobry
Po pracach ziemnych, tzn. wyrównaniu terenu (różnica w poziomach była około 40 cm) przyszedł czas na folię, steropian, itp.

Po pracach ziemnych, tzn. wyrównaniu terenu (różnica w poziomach była około 40 cm) przyszedł czas na folię, steropian, itp.

- aage
A tam myślałam że to miejsce pod basen....ale później zwątpiłam że ma być taki ogromny
Będę podglądać powstającą inwestycję w ogrodzie

Będę podglądać powstającą inwestycję w ogrodzie

-
- 200p
- aage
Basen konkretny
ale też jestem tego zdania że jak już coś mieć to porządnego.
Czy on będzie również rozłożony poza sezonem? Jestem ciekawa nasadzeń jakie planujesz

Czy on będzie również rozłożony poza sezonem? Jestem ciekawa nasadzeń jakie planujesz

-
- 200p
Ale ten czas leci
Wydawało mi się, że na chwilkę zniknęłam zapracowana ogrodowo a tu już tyle dni
Obiecuję nadrobić zaległości i pokazać lada chwila, co wymyśliłam nowego w nasadzeniach. Muszę wieczorkiem cyknąć kilka fotek
Aga niestety na zimę trzeba składać i chować. Zobaczymy jak nam to pójdzie. Rozkładanie to był momencik. Jesteśmy póki co bardzo zadowoleni z tego nabytku. Woda cieplutka dzięki memu Mooonszowi, z czyszczeniem nie ma problemu.

Aga niestety na zimę trzeba składać i chować. Zobaczymy jak nam to pójdzie. Rozkładanie to był momencik. Jesteśmy póki co bardzo zadowoleni z tego nabytku. Woda cieplutka dzięki memu Mooonszowi, z czyszczeniem nie ma problemu.
- aage
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia nasadzeń wokół nowego punktu architektonicznego w ogrodzie 

-
- 200p
Nasadzenia to nic wyszukanego. Głównie pęcherznice, które będą osłaniać od oczu ciekawskich, troszkę płożących roślin, kosodrzewiny, azalie....Spróbuję to jakoś wszystko pokazać 

- aage
Lubię takie nasadzenia ze zwyczajnych roślin a więc czekam 

-
- 200p
Pracowite popołudnie i wieczór. Prawie skończone, zostało wysypanie kory do końca, ale już coś widać
Wokół basenu powstała rabata. Roślinki w niej giną, bo są małe, ale oczami wyobraźni już widzę jak będzie kiedyś wyglądać
Prace były trudne, bo trzeba było ściągnąć dużo darni, wyrównać teren - różnica poziomów była miejscami 50cm, więc było co robić.
Pod płotem "zamieszkały" brabanty, azalie, wokół basenu kosodrzewiny i płożące, z drugiej strony pęcherznice, które kiedyś mają stworzyć żywopłot osłaniający przed wzrokiem przechodniów

Po częściowym wysypaniu drobnej kory rabatki zaczynają jakoś wyglądać

Na koniec kilka widoczków ogólnych

Wokół basenu powstała rabata. Roślinki w niej giną, bo są małe, ale oczami wyobraźni już widzę jak będzie kiedyś wyglądać

Prace były trudne, bo trzeba było ściągnąć dużo darni, wyrównać teren - różnica poziomów była miejscami 50cm, więc było co robić.
Pod płotem "zamieszkały" brabanty, azalie, wokół basenu kosodrzewiny i płożące, z drugiej strony pęcherznice, które kiedyś mają stworzyć żywopłot osłaniający przed wzrokiem przechodniów

Po częściowym wysypaniu drobnej kory rabatki zaczynają jakoś wyglądać

Na koniec kilka widoczków ogólnych