To co zielone u Grazki w doniczce
Re: To co zielone u Grazki w doniczce
Ze też wcześniej do Ciebie nie trafiłam. Wiosna u Ciebie pełną parą. Przejrzałam Twoje wątki, zarówno storczykowe jak i ogrodowe, a i podglądnęłam prace Izy - ze szczerym podziwem. Pozdrawiam!
- skorpion811-51
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko u Ciebie chyba wcale śniegu nie było to nie odczułaś braku wiosny jak u nas 

Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażka....jaka ładna wiosna....nawet w doniczkach cebulaczki masz
Tam to zawsze ciepło....tak jak w Anglii....córka pokazała mi zdj kwitnących żonkili koło przystanku....no cała duża kępa

Tam to zawsze ciepło....tak jak w Anglii....córka pokazała mi zdj kwitnących żonkili koło przystanku....no cała duża kępa

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
To fajnie że Grażynka ma prędzej wiosnę 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- grazka2211
- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Dzień dobry wszystkim którzy mieli ochotę do mnie zajrzeć .
Niestety z braku czasu ,chęci ,brzydkiej pogody ...itp.itd.zaniedbałam swój wątek .Oczywiście nie obiecuję że to zmienię .Całe szczęście nie zapomniałam o forum i wspaniałych ludziach którzy tworzą klimat tych stron .
Od czasu to czasu porobiłam troszkę zdjęć .Nie są one jakieś super bo ze mnie marny fotograf chociaż na aparat nie mogę narzekać .
Zdjęcia są tegoroczne .No to lecimy
RODODENDRON troszkę podsechł ale pięknie długo kwitł

I następny w innym kolorze

To jeszcze jeden

Prymulka ,teraz odpoczywa .Jestem z niej zadowolona bo nigdzie nie widziałam takich okazów .To nie to żebym się chwaliła bo mi ją coś trafi

Tak mi kwitły w skrzynce tulipany

Wróciłam do wiosny chociaż u mnie też jesienna pogoda .Lato zostawię na kiedy indziej .
Niestety z braku czasu ,chęci ,brzydkiej pogody ...itp.itd.zaniedbałam swój wątek .Oczywiście nie obiecuję że to zmienię .Całe szczęście nie zapomniałam o forum i wspaniałych ludziach którzy tworzą klimat tych stron .
Od czasu to czasu porobiłam troszkę zdjęć .Nie są one jakieś super bo ze mnie marny fotograf chociaż na aparat nie mogę narzekać .
Zdjęcia są tegoroczne .No to lecimy
RODODENDRON troszkę podsechł ale pięknie długo kwitł

I następny w innym kolorze

To jeszcze jeden

Prymulka ,teraz odpoczywa .Jestem z niej zadowolona bo nigdzie nie widziałam takich okazów .To nie to żebym się chwaliła bo mi ją coś trafi

Tak mi kwitły w skrzynce tulipany

Wróciłam do wiosny chociaż u mnie też jesienna pogoda .Lato zostawię na kiedy indziej .
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak dobrze, że chociaż czasem się uaktywniasz.
Wspaniałe rododendrony - te rośliny bardzo lubię i one na mnie zrobiły największe wrażenie.

Wspaniałe rododendrony - te rośliny bardzo lubię i one na mnie zrobiły największe wrażenie.

- grazka2211
Henryku chociaż raz na pół roku muszę się u siebie pojawić .W zanadrzu mam też kilka kwitnących kłujaków ,nie tak wspaniałych jak Twoje ...ale coś tam kwitnie..Dziękuje w imieniu rododendronów szkoda tylko że nie kwitną cały rok.Wtedy nic więcej bym nie musiała mieć ,chyba?na ogródku wielkości znaczka
- hen_s
Znaczka powiadasz?? To i tak w nim sporo masz roślin.
Kaktusy pokazuj i to rychle - dopóki na urlop nie pojadę. Takie widoki tu rzadkie a przeze mnie bardzo wyczekiwane.

Kaktusy pokazuj i to rychle - dopóki na urlop nie pojadę. Takie widoki tu rzadkie a przeze mnie bardzo wyczekiwane.

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Grażynko czy te rododendrony wsadzisz do ziemi czy będą rosły w donicach? Ładne kolory i prymulka także 

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Jak się cieszę, że Grażynka się odnalazła ze swoim doniczkowo-skrzynkowym ogródkiem.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- grazka2211
Marysiu rododendrony na 99 %zostaną w doniczkach .W odpowiednim czasie przesadzę je tylko do większych .
Wiem ,wiem że kaktusy stawiasz na pierwszym miejscu .
Zdjęcia u mnie nie są upiększane .Robiłam je w czasie podlewania więc nie przejmuj się stojącą wodą i bałaganem po bokach. Wszystko potem doprowadzane jest do porządku w ramach mojego wolnego czasu.

U tego delikwenta podsuszyły mi się pąki -mój wielki błąd brak czasu na doglądnięcie wszystkiego

W ogóle moje kaktusy tej wiosny miały szkoę przetrwania .Wystawiłam je do szklarni jak było już ładnie ,nie zapowiadano żadnym niskich temperatur.Niska temperatura nocą +promienie słońca zza chmur (poparzenia) bo pogoda typowo irlandzka padało i zachmurzenie + mój brak czasu bo rośliny sobie poradzą .Miałam ważniejsze sprawy na głowie .I do tego moje zdolności fotograficzne
Na koniec mój skromny kawałek zieleni z okien pokoju mojej latorośli

Helenko nie mam nic szczególnego ale dziękuje .Azalie miałam kiedyś ,nie polubiłyśmy się i już nie mam .Jeden rododendron też mnie nie polubił i odszedł w krainę wieczności .A ja nigdzie nie zaginęłam .Cały czas byłam tylko nie miałam czasu do siebie wstąpić .
Ogródek jest naprawdę malutki .Na nim stoi jeszcze szopka na różne graty ,mała szklarnia +foliak i beczka na olej opałowy do ogrzewania domu.Roślin jest wiele może ale poupychane 'po kątach '.hen_s pisze:Znaczka powiadasz?? To i tak w nim sporo masz roślin.![]()
Wiem ,wiem że kaktusy stawiasz na pierwszym miejscu .
Zdjęcia u mnie nie są upiększane .Robiłam je w czasie podlewania więc nie przejmuj się stojącą wodą i bałaganem po bokach. Wszystko potem doprowadzane jest do porządku w ramach mojego wolnego czasu.

U tego delikwenta podsuszyły mi się pąki -mój wielki błąd brak czasu na doglądnięcie wszystkiego

W ogóle moje kaktusy tej wiosny miały szkoę przetrwania .Wystawiłam je do szklarni jak było już ładnie ,nie zapowiadano żadnym niskich temperatur.Niska temperatura nocą +promienie słońca zza chmur (poparzenia) bo pogoda typowo irlandzka padało i zachmurzenie + mój brak czasu bo rośliny sobie poradzą .Miałam ważniejsze sprawy na głowie .I do tego moje zdolności fotograficzne

Na koniec mój skromny kawałek zieleni z okien pokoju mojej latorośli

Helenko nie mam nic szczególnego ale dziękuje .Azalie miałam kiedyś ,nie polubiłyśmy się i już nie mam .Jeden rododendron też mnie nie polubił i odszedł w krainę wieczności .A ja nigdzie nie zaginęłam .Cały czas byłam tylko nie miałam czasu do siebie wstąpić .
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
eeee...ogródek niby malutki, ale miejsce na różę się znalazło
Może i palma malutka by się zmieściła? Pamiętam, że piorunujące wrażenie w Irlandii zrobiły na mnie palmy rosnące na ulicach i w ogrodach, jak w Egipcie jakim 

- grazka2211
Pat w czasie wiosenno -jesiennym na ogródek wynoszę swoją jukę .Palmy nie mam chyba że w głowie.A róż mam kilka .Ot ,chociażby tu rosnące razem z paprotkami i czymś tam jeszcze (pomijając chwasty .

I jeszcze ta wprasza mi się na ogródek

I jeszcze ta wprasza mi się na ogródek

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Ogródek malutki ale pojemny
Kaktusy widzę że pięknie będą Ci kwitnąć 

Pozdrawiam, Ela
- hen_s
Kaktusów nie trzeba upiększać!! Są wspaniałe!
Tzn. pięknie kwitną, całymi pękami i wiankami... Czego chcieć więcej? Kapelusze z głów!

Tzn. pięknie kwitną, całymi pękami i wiankami... Czego chcieć więcej? Kapelusze z głów!