Priam - odległy cebulkowy świat.
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Priam - odległy cebulkowy świat.
Czekanie na choćby jeden kwiatostan jest nieco irytujące, ale chyba tak musi być. Twoja glicynia wygląda fantastycznie. Gratuluję!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku fotki na leżąco wychodzą o wiele lepiej niż te z góry.
Gratuluję wygranej raz jeszcze i ciekawa jestem twojej opinii o tym nawozie.

Gratuluję wygranej raz jeszcze i ciekawa jestem twojej opinii o tym nawozie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Priam
- Przyjaciel Forum
Zdjęcia z góry są dobrym rozwiązaniem kiedy chcę pokazać całą rabatkę małych roślin. Ogólnie rzecz biorąc wolę zbliżenia, ale czasami trzeba pokazać nieco wiecej ;)
A jeżeli chodzi o nawozy dr Green to już teraz mogę napisać, że są bardzo dobre i szybko zaczynają się rozkładać. Dwa tygodnie temu zasilałem warzywa, różaneczniki i rośliny ozdobne, a różnica już jest widoczna. A przy kaliach widać także jak rozkłada się każda "pastylka" nawozu. Także polecam.
A jeżeli chodzi o nawozy dr Green to już teraz mogę napisać, że są bardzo dobre i szybko zaczynają się rozkładać. Dwa tygodnie temu zasilałem warzywa, różaneczniki i rośliny ozdobne, a różnica już jest widoczna. A przy kaliach widać także jak rozkłada się każda "pastylka" nawozu. Także polecam.
- kogra
- Przyjaciel Forum
No to tym bardziej masz powód do radości.
I oby tak dalej, to twój ogród rozkwitnie na medal.
I oby tak dalej, to twój ogród rozkwitnie na medal.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dawno nie zaglądałam do Ciebie ,ale było co nadrobić Przemku .Widzę ,ze różyczki zagościły, a także rabatki wysypane zrębkami .W sumie one bardzo mi sie podobają ,ale jakoś nie widzę swojego kawałka w kolorowej oprawie .Fajnie jak jedna roślinka od drugiej ma odstęp ,to wtedy daje to efekt .Warzywnik fajny u mnie tegoroczny beznadzieja i już ciężko myślę nad jego likwidacją a pietruszkę czy seler posadzę między różami
- Priam
- Przyjaciel Forum
Grażynko - oj tak. Jak tylko coś rośnie i rozwija się po mojej myśli to jestem mega szczęśliwy ;)
JAKUCH - zrębki chodziły mi po głowie od dawna, ale jakoś nie udawało mi się ich kupić. Dodatkowo domownicy byli sceptyczni. A teraz są zwolennikami ;) Teraz planuję wprowadzić żółte zrębki jako ścieżkę, ale z moimi możliwościami może to różnie wyglądać. Natomiast w przypadku warzywnika, czyli królestwa mojej mamy, to nie możemy narzekać. W tym roku całkiem fajnie się rozwijają.
Warzywa
-- 
Kalia 'Flame' (niby taka miała być)
-- 
Nie pamiętam kiedy, gdzie i jaką odmianę tej lilii kupiłem... Może Wy wiecie
--
-
-- 
JAKUCH - zrębki chodziły mi po głowie od dawna, ale jakoś nie udawało mi się ich kupić. Dodatkowo domownicy byli sceptyczni. A teraz są zwolennikami ;) Teraz planuję wprowadzić żółte zrębki jako ścieżkę, ale z moimi możliwościami może to różnie wyglądać. Natomiast w przypadku warzywnika, czyli królestwa mojej mamy, to nie możemy narzekać. W tym roku całkiem fajnie się rozwijają.
Warzywa

Kalia 'Flame' (niby taka miała być)

Nie pamiętam kiedy, gdzie i jaką odmianę tej lilii kupiłem... Może Wy wiecie

Przemku ja sadziłam glicynię w ubiegłym roku, rośnie jak szalona, ale nie zanosi się na kwitnienie, bardziej spodziewam się za 2-3 lata. Warzywniak masz do pozazdroszczenia. Nie wstawiałam swoich zdjęć bo u mnie w tym roku porażka jak nie zasilę jakimś obornikiem to nie będzie po co siać. Marnota u mnie. 

- Priam
- Przyjaciel Forum
Altika - pod względem przyrostów glicynia to fantastyczne pnącze godne polecenia. Ale widzę, ze nie tylko ja mam problem ze zmuszeniem jej do kwitnienia. Podobnie jak z hortensją, która przez 3 lata nie dała żadnego kwiatostanu
Przynajmniej glicynia na coś się przydała i mam małe makolągwy:
-- 
W przypadku warzywnika to jesienią zasilany był obornikiem a wiosną nawozem od gołębi więc zapewne z tego wynika pełny rozwój warzyw. Chociaż ostatnio ogórki zaczynają chorować.
--
-
--
-
-- 

W przypadku warzywnika to jesienią zasilany był obornikiem a wiosną nawozem od gołębi więc zapewne z tego wynika pełny rozwój warzyw. Chociaż ostatnio ogórki zaczynają chorować.

- kogra
- Przyjaciel Forum
Gratuluję przychówku.
Cudnie wygląda ten warzywniak, aż ślinka cieknie patrząc na te świeżutkie warzywka.
I nawet róża ładnie kwitnie.
Czy to liść trójlistu wygląda spod kory ?

Cudnie wygląda ten warzywniak, aż ślinka cieknie patrząc na te świeżutkie warzywka.
I nawet róża ładnie kwitnie.
Czy to liść trójlistu wygląda spod kory ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Przemku ależ masz cudną pysznogłówkę.... taka intensywna ta czerwień
Jakiej jest wysokości i czy podatna na mączniaka???
Warzywny ogród imponujący....dorodne, piękne i tak ich dużo
Pochwal się fotkami balkonu za które dostałeś nagrode... bardzo jestem ciekawa
..... a może pokazywałeś a ja przegapiłam 

Warzywny ogród imponujący....dorodne, piękne i tak ich dużo

Pochwal się fotkami balkonu za które dostałeś nagrode... bardzo jestem ciekawa

- Priam
- Przyjaciel Forum
Grażynko -przedstawiony na zdjeciu listek to wstepne stadium rozwoju cyklamena bluszczolistnego. Mojego obecnego top
Nie wiem z czego to się bierze, ale uwielbiam wszystko co małe - krokusy, puszkinie, wiosenne irysy i cyklameny. Moze ta kruchośc i ulotność mnie zachwyca
-- 
AGNESS - przyznam Ci się szczerze, że nie mierzyłem swojej pysznogłówki. Ale jak widać na 2 zdjęciu jest nieco niższa niż wysokość płotu, czyli mniej niż ok. 1,5 m. Natomiast z chorobami grzybowymi nie mam najmniejszego problemu. Ani rok temu ani w tym nic im nie dolega. Lubię tą roślinę bo sprawdza się w półcieniu, gdzie większość roślin nie daje rady.
-- 
Pytałaś również o balkon. Nagrodę, którą jakiś czas temu dostałem (nawozy Dr Green) były za opis ogrodu jaki wysłałem, a nie za balkon ;) Ale nie zmienia to faktu, że mogę pokazać przynajmniej ten na wsi. U mnie w Sosnowcu ciężej to wykonać bo mieszkam na 4 piętrze.
--
I odrobina lata. W sadzie zawiązują się owoce.
-- 
A na skalniaku szaleje lobelia i smagliczka
-- 

AGNESS - przyznam Ci się szczerze, że nie mierzyłem swojej pysznogłówki. Ale jak widać na 2 zdjęciu jest nieco niższa niż wysokość płotu, czyli mniej niż ok. 1,5 m. Natomiast z chorobami grzybowymi nie mam najmniejszego problemu. Ani rok temu ani w tym nic im nie dolega. Lubię tą roślinę bo sprawdza się w półcieniu, gdzie większość roślin nie daje rady.

Pytałaś również o balkon. Nagrodę, którą jakiś czas temu dostałem (nawozy Dr Green) były za opis ogrodu jaki wysłałem, a nie za balkon ;) Ale nie zmienia to faktu, że mogę pokazać przynajmniej ten na wsi. U mnie w Sosnowcu ciężej to wykonać bo mieszkam na 4 piętrze.

I odrobina lata. W sadzie zawiązują się owoce.

A na skalniaku szaleje lobelia i smagliczka

- kogra
- Przyjaciel Forum
Smagliczka.......????........w takim kolorze......?????.......jeszcze takiej nie widziałam.
Ale prezentuje się pięknie.
Ach.....cyklamen.....a wydawało mi się, że chwalisz się już młodzieżą trójlista.
Ale prezentuje się pięknie.

Ach.....cyklamen.....a wydawało mi się, że chwalisz się już młodzieżą trójlista.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Priam
- Przyjaciel Forum
Grażynko - ta smagliczka to smagliczka nadmorska, będąca niewielką jednoroczną rośliną - do 30 cm. Jest dekoracyjna ze względu na drobne, ale obfite kwiaty zebrane w grona barwy białej, różowej lub fioletowej, intensywnie pachnące. Moja jest akurat fioletowa i ma bardzo słaby wyczuwalny zapach. Kwitnie od maja do sierpnia.
--
Lilia orientalna pełna 'Distant Drum' i OT 'Shocking'
-- 

Lilia orientalna pełna 'Distant Drum' i OT 'Shocking'