Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

Kasiu, dziękuję ;:196 będę czekała na zdjęcia Long John Silver , jeszcze podlecę do Ewy może ona
coś już o nim napisała. ;:65
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu jak zawsze gdy jestem w Twoim ogrodzie, to nie mogę z niego wyjść..... zdjęcia wciąż oglądam od nowa...... od góry do dołu....i z powrotem...... stworzyłaś prawdziwy romantyczny raj..... poidełko wkomponowało się w klimat ogrodu wprost bajecznie..... Po prostu cudnie jest ;:138
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu....u Ciebie jest jak w raju....jeśli on istnieje to właśnie tak go sobie wyobrażam ;:170
Poidełko wpasowało się idealnie...jesteś mistrzynią różanych kompozycji ;:180
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu i mnie zauroczyłaś różą Jong John Silver. Może dałaby radę na tej mojej ciągle pustej pergoli? jeśli chodzi o trawy, to kostrzewę siną polecam, mogę wysłać Ci jej trochę :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, ciurkadełko bombowe ;:333, zupełnie jakby zaprojektowane z myślą o Twoim ogrodzie. Dużo zachodu było przy montażu?
Pogoda się skiepściła, a było tak pięknie w weekend.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Ostnica, to moja ulubiona trawa! Piękna, zwiewna, zjawiskowo delikatna :D Moim zdaniem bardzo ładnie pasuje do wszystkiego. Planuję jej całe łany u siebie. Szukam także jej odpowiednika wieloletniego, żeby nie inwestować ciągle w jednoroczne. U Ciebie oczywiście może być traktowana jako wieloletnia, ale Ty masz zaczarowany ogród. Bliżej Syberii, czyli u mnie niestety to roślina jednoroczna :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Witaj Kasiu
Dzisiaj pierwszy raz trafiłam do Ciebie i jestem oczarowana Twoim ogrodem.
Róże mogłabym oglądać bez końca, niedawno się w nich zakochałam i zaczynam powolutku wprowadzać do swojego ogrodu.
;:3 ;:3 ;:3
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasieńko ;:cm
Ja przez Ciebie nie sypiam ;:180 Tyle tu padło komplementów, że każdy kolejny nie ma już znaczenia.
Zostaje podziwiać w milczeniu i marzyć że kiedyś choć na chwilę będzie można znaleźć się w takim bajecznym miejscu.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43

Post »

Jejku Kasiu...piekne ciurkadelko ;:oj ;:138
a jak pieknie sie komponuje....no normalna bajka ;:170
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Kasiu, trawka faktycznie ładnie wygląda z lawendą więc z różami na pewno też ;:333
Zapomniałam wcześniej powiedzieć, że to poidełko jest rewelacyjnym pomysłem! A ptaki faktycznie przylatują? A może pszczoły też tam piją wodę? My naszym pszczołom zostawiamy w ogrodzie miejsca ze stojącą wodą.
Sorki, teraz obejrzałam ponownie zdjęcia poidełka i sfotografowałaś ptaszka więc widać, że przylatują :wit
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Zauważam u ciebie coraz więcej elementów dekoracyjnych, wszystkie pięknie wkomponowane, nie nachalnie, pasują do całości.
Ostnica z różami to doskonałe połączenie, sama mam jedną na próbę i zastanawiam sie na tym co napisała wyżej Magda - czy one są wieloletnie ;:218 Różnie źródła podają. Swoja kupiłam i Starkla jako wieloletnią pod warunkiem dokładnego okrycia.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiek masz zagranicznego gościa ;:oj i jak ty ładnie gadasz ;:173 po czesku? Lawenda z trawką cudo! A widziałam i heliotropka uroczego pomiędzy roślinkami ;:224 :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czyżbym Cię namówiła na trawki ;:173
Ja jestem do nich już w 100% przekonana.
Zobaczysz jak ona bedzie wyglądała w sierpniu. I tu sie sprawdza Twój cytat.
Trawki nadają od sierpnia ton w ogrodzie.I zimą wyglądają cudownie. Uwielbiam wyglądac przez okno w tym czasie. Patrząc na nie od razu mi lepiej.
Niestety niektóre stipy u nas nie zimują. Prawdopodobnie ta, którą Ty masz w czasie łagodnych zim przetrwa. ja mam Bradrytrichę. Ona też może przetrwać. No i mam jednoroczne. Ale one pieknie się rozsiewają.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ostnica to chyba jedyna trawa, która mi pasuje do róż :shock: Moje jednoroczne proso jeszcze się wysiało między różami, ale w przyszłym roku zabiorę siewki i wetknę gdzie indziej :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry!
Wczoraj padlam przed północą, jakby mi ktoś nagle wyłączył zasilanie ;:130
Od rana świeci słonko i zapowiada się pogodny dzień, oby czas w prac zleciał jak najszybciej :wit

Ewa, ta ostnica ze zdjęcia posadzona jest przy Heidi Klum, bardzo podoba mi się ten zestaw. Jak trafię jakies ciekawe trawki to moze jeszcze coś dosadzę ...
Gosia, rabaty trawiaste bardzo mi się podobają, zwłaszcza jesienią..ale nie mamu siebie miejsca na taką rabatę preriową.. Nie chciałabym upychać traw na rabatach bylinowych, bo tam już ciasno, ale moze gdzieś koło krzewów znajdę miejsce..,jak przyjedziesz do mnie to moze doradzisz? ;:196
Kasiu, wszyscy goście miłe widzani ;:138 A poliglotą jest dr Google 8-)
Iwonko, dziękuję bardzo za miłe słowa :-) Z ust takiej ogrodowej stylistki to wielki komplement ;:180 Nasza ostnica z tego samego źródła...zobaczymy czy przezimuje :uszy Jesteś zadowolona z róż od niego? Moje dotychczas rosną super, oby tylko nie było pomyłek :D
Dobrosiu, poidelka stoi od kilku dni, ptaki muszą sie chyba oswoić... ;:131 na obrzezu siedzi mosiężny wróbelek :D Postawiłam je koło altany, którą ptaki bardzo lubią ze względu na jedzonko i budkę lęgową, mają tez dobry punkt obserwacyjny i mogą się schronić przed kotem :wink:
Martuś, dziękuję ;:196
April, każdy komentarz sprawia, ze serce rośnie ;:138 Zapraszam na żywo ;:196

Cdn. :uszy
Zostawiam Wam różyczkę i laurencję :D

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”