Maju Angie kupiłam u Kamili w sklepie jak zresztą wszystkie pozostałe róże Delbarda
http://www.rosaplant.pl/pl/delbard/231- ... hacre.html
Jadziu nie mam szczęścia do róż Renaissance mam ich 7 i tylko 2 są ładne reszta to takie zdechlaki. Isabel to już druga sadzonka i to samo. Chyba z nich zrezygnuję. Ja nie mam za dużo nowości, a następne kwitnienie będę musiała długo czekać po bardzo ich pościnałam.
Ewuniu oby pogoda przy następnym kwitnieniu była łaskawsza bo to pierwsze było bardzo krótkie i już widzę że niektóre róże zaczynają chorować.
Agnieszko szybko doczekasz się ładnego kwitnienia clematisów, niech się tylko dobrze ukorzenią.
Aniu Rose des 4 Vents kupiłam jesienią 2011 roku, Krzak ładny, kwiat piękny i pachnący, ale nie znosi deszczu. Ta róża ma pecha gdy w zeszłym roku kwitła padał deszcz, dopiero w drugim kwitnieniu widziałam jej kwiat. Podobna historia tego roku, pierwsze jej kwitnienie w deszczu i zimnie.
Aniu bardzo się cieszę że wreszcie zdobyłaś wymarzoną wisterię i na dodatek kwitnącą. Tak zaprosiłam do mojego ogrodu swoją imienniczkę więc jesteśmy już dwie.

clematis Alionushka

dziewanna