Pięknie dziękuję za tak liczne wpisy i przepraszam, że nie odpowiem wszystkim imiennnie
Magda To takie bardziej lane kluseczki na dnie leżą
AsiaMam go szósty rok a od zeszłego roku kwitnie
Magda Lepszy wytrzeszcz niż opadnięta szczena, zawsze ciemne okulary można założyć. A poważnie to piszesz jakbyś sama wypasionej kolekcji nie miała
Joanna No widzisz a mi inny tefraczek nie zakwitł tylko geometricus i przypalona puna.
Czarny Nic szczególnego mu nie robię poza otaczniem go miłością

. Drugi już jest od zeszłego roku ale taki spadkowy, trafił do mnie w stanie pożal się Boże. Daję mu jeszcze ze dwa trzy lata do kwiatów.
Agnieszka Nie wszystko, nie wszystko. Do tej pory żaden gruson mi nie zakwitł
Grażyna Oj raczej dzisiaj już nie dam rady bo straszny bałagan mam w fotkach. Mammillarie zresztą mimo, że moje ukochane mają stosunkowo mało zdjęć przez to, że kwitną długo. Po pracy wpadam do domu łapię aparat i staram się zrobić fotki kwiatom które nie zdążyły się zamknąć a następnego dnia może ich nie być. Potem biegnę wszystko nakarmić bo zwierzyniec głodny a mammillarię obiecuję sobie zrobić jutro, pojutrze w weekend i zwykle jest za późno

. Jest jeszcze jeden powód mam całą masę mammillari nieoznaczonych bo albo karteczka wyblakła albo się zgubiła. Specjalnie dla Ciebie z dzisiejszych kwitnień
Ddolichothele longimamma
Dzisiaj znów pogoda do bani i ziąb.
Sulcorebutia verticillacantha