Witam wszystkich pod koniec weekendu.
Niestety ja przez weekend mało popracowałam w ogrodzie. Po pierwsze pogoda a po drugie weekend to też czas spotkań towarzyskich.
Postanowiłam umieścić dzisiaj trochę zdjęć mimo, iż nie są to zdjęcia jakie sobie wymarzyłam. Ciągle nie ma u mnie słońca, które dobrze oświetliłyby moje rośliny. W słoneczne dni zdjęcia wychodzą lepiej, chociaż i tak nie umiałabym zrobić tak ładnych zdjęć jak Agnieszka czy Kasia_Robaczek. Jakoś mi nie wychodzą
Ewuniu, może i ja kokietka jestem ale wykorzystuję to tylko w kontaktach z płcią przeciwną

Jeśli chodzi o ogród to dzięki obecności na forum i poznaniu Waszych ogrodów zobaczyłam, że ja tak naprawdę miałam wiedze tylko na temat drzew i krzewów. Zero wiedzy o bylinach!!! Dopiero teraz zacznę nadrabiać swoje braki i ... z Waszą pomocą może mój ogród będzie chodź w części tak kolorowy jak Wasze (do Twojego mi i tak za dużo brakuje!).
Witam Cię
Fraszko! Dziękuję za miłe słowa
Amarko, witam Cię

Dziękuję CI Kochana za wsparcie. Pochwały Są bardzo ważne, dodają mi skrzydeł
Reniu, dziękuję Ci za pochwały. Uskrzydlają mnie

Róże kupowałam w Rosarium.pl ale czasami kupię też w pobliskich sklepach czy szkółkach ale tylko wtedy gdy jest podana ich nazwa a nie tylko info typu "czerwona, pnąca"
Dzieci nam rosną jakoś za szybko. Nie tak dawno przeżywałam pierwsze ząbki, pierwszą komunię, wyjazd na kolonie. A tu już szkoła średnia. Ale delektuję się każdym momentem w życiu swojej córki i cieszę się, że czasami mnie w coś wtajemniczy
Życzę Ci, żeby u Was nie padało i aby grill się udał
Czwarty rok w ogrodzie i dopiero zakwitł!!! Mój jedyny żylistek - nie zachęca do zakupu kolejnych

Młodziutka, tegoroczna róża Apricola zapowiada się ciekawie.
Zakupione bylinki czekają na siostrzyczki, które przyjadą we wtorek/środę i będziemy ubariwać nasz ogród
Hosty, żurawki i hortensje bukietowe kupione w tym roku dzielnie rosną i już kwitną
Wczorajszy eksperyment z kulkami iglakowymi przed domem - przycięłam je tym razem inaczej, na a la walce. Zobaczymy co z tego będzie