Ogródkowy bloog
Re: Ogródkowy bloog
Grażynko!
Nie tylko pączki lilii. Nie masz pojęcia ile emocji wzbudzają we mnie pączki liliowców. Połowa moich liliowców to niespodzianki.
Oznaczonych mam kilkanaście odmian a reszta to wielka niewiadoma. Jestem bardzo ciekawa co zakwitnie. Już nie mogę się doczekać.
Nie tylko pączki lilii. Nie masz pojęcia ile emocji wzbudzają we mnie pączki liliowców. Połowa moich liliowców to niespodzianki.
Oznaczonych mam kilkanaście odmian a reszta to wielka niewiadoma. Jestem bardzo ciekawa co zakwitnie. Już nie mogę się doczekać.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu. Jakie piękne portrety! Śliczne kolory. Tak żałuję że nie kupiłam więcej tych lili. Może by wzeszły... Ale chyba jesienią to nadrobie. Zdjęcia masz fantastyczne. Takie klimatyczne.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Portrety super.
U mnie lilie też już zaczynają kwitnąć.
Tylko znowu pogoda zrobiła się marna i pochmurno jakby był wieczór.

U mnie lilie też już zaczynają kwitnąć.
Tylko znowu pogoda zrobiła się marna i pochmurno jakby był wieczór.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Po jednodniowej przerwie czas by było odwiedzić moją florę i faunę.
Jak to dobrze, że miałam aparat ze sobą. Biegałam jak Jaś Fasola od kwiatka do kwiatka wydając okrzyki radości. Dużo nie pobiegałam bo niewiele zakwitło. Za to....
Sezon liliowcowy otworzył ten liliowiec.
Chyba rdzawy. W ubiegłym roku widziałam kwitnące rdzawe i wydaje mi się,że ich kolor bardziej wpadał w pomarańcz. . Ten ma głęboki kolor wpadający w czerwień. Jest piękny. Bardzo wysoki. Jednak kwiat przypomina rdzawego.

Kolejna niespodzianka. Stałam jak wryta jak zobaczyłam średnicę kwiatu.
Conca D'or
url=http://www.fotosik.pl]
[/url]
Oraz biała orientalna nn. Na niziutkiej 50 cm łodyżce jeden jedyny kwiat.
Moja ukochana Stella

-- 24 cze 2013, o 17:34 --
Te pączki sprawiły mi dużo radości.

Jak to dobrze, że miałam aparat ze sobą. Biegałam jak Jaś Fasola od kwiatka do kwiatka wydając okrzyki radości. Dużo nie pobiegałam bo niewiele zakwitło. Za to....
Sezon liliowcowy otworzył ten liliowiec.

Chyba rdzawy. W ubiegłym roku widziałam kwitnące rdzawe i wydaje mi się,że ich kolor bardziej wpadał w pomarańcz. . Ten ma głęboki kolor wpadający w czerwień. Jest piękny. Bardzo wysoki. Jednak kwiat przypomina rdzawego.

Kolejna niespodzianka. Stałam jak wryta jak zobaczyłam średnicę kwiatu.
Conca D'or
url=http://www.fotosik.pl]

Oraz biała orientalna nn. Na niziutkiej 50 cm łodyżce jeden jedyny kwiat.

Moja ukochana Stella

-- 24 cze 2013, o 17:34 --
Te pączki sprawiły mi dużo radości.

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Aniu tak dawno mnie u Ciebie nie było, że aż wstyd
A tu takie piękne roślinki kwitną lilie, liliowce. I tak kolejno ku naszej uciesze. A wzmaga się na pewno gdy jakieś nowości pojawiły się w ogrodzie
Ale czytam też o nieprzyjemnych sytuacjach na działce. Ogólnie ujmując nie zazdroszę takich przeżyć i podziwiam konsekwencji w działaniu.
A ten wielki ?gentelnem? bez cylinra
i jego postępowanie ?. Życzę wiele siły w takich kontaktach
Zdjęcia obłędne

A tu takie piękne roślinki kwitną lilie, liliowce. I tak kolejno ku naszej uciesze. A wzmaga się na pewno gdy jakieś nowości pojawiły się w ogrodzie

Ale czytam też o nieprzyjemnych sytuacjach na działce. Ogólnie ujmując nie zazdroszę takich przeżyć i podziwiam konsekwencji w działaniu.
A ten wielki ?gentelnem? bez cylinra

Zdjęcia obłędne

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
lilie Aniu cuuudne,wszystkie je kocham
Liliowce też śliczne,to moja ostania miłość

Liliowce też śliczne,to moja ostania miłość

Witaj Aniu!
Cieszę się, że wpadłaś pooglądac moje roślinki. U mnie jest monotonnie. Lilie i liliowce a po drodze trzy różyczki. Za to u Ciebie ogród botaniczny. Masz piękna kolekcję liliowców.
U mnie dziś zakwitły dwa kolejne. Deszcz leje a one kwitną.
Oczywiście nie znam ich nazw.

Mona Lisa została posadzona w doniczce. Pięknie pachnie.
Mój mąż dziś zabrał donice z lilią do domu z obawy, że ukradną.
Wczoraj znowu stały "winniczki" z wiadrami kwiatów.

Cieszę się, że wpadłaś pooglądac moje roślinki. U mnie jest monotonnie. Lilie i liliowce a po drodze trzy różyczki. Za to u Ciebie ogród botaniczny. Masz piękna kolekcję liliowców.
U mnie dziś zakwitły dwa kolejne. Deszcz leje a one kwitną.
Oczywiście nie znam ich nazw.

Mona Lisa została posadzona w doniczce. Pięknie pachnie.
Mój mąż dziś zabrał donice z lilią do domu z obawy, że ukradną.
Wczoraj znowu stały "winniczki" z wiadrami kwiatów.

-

ps nie dziwię się że mąż bał się że ukradną!
Witaj Madziu!
Deszcz mnie nie powstrzymuje przed "obchodem" ogródka. Siedzą tam 3 głodne kiciory i czekają na jedzonko. Dziś już wyszło słoneczko i od razu świat jest piękniejszy. Od deszczu gorsza jest plaga komarów. Chciałm zrobisk oprys, niestety całą dostawę preparatu wykupili w naszym Leroy-u. Wczoraj znowu grasowały w moich liliach gołe ślimaczory. Dziś dostaną kuleczek na kolację i wara od lilii.
w Rybniku 13 i 14 - go lipca odbedzie się znowu wystawa lilii. Już nie mogę się doczekać.Troche inaczej ogląda się kwiaty w realu.
Deszcz mnie nie powstrzymuje przed "obchodem" ogródka. Siedzą tam 3 głodne kiciory i czekają na jedzonko. Dziś już wyszło słoneczko i od razu świat jest piękniejszy. Od deszczu gorsza jest plaga komarów. Chciałm zrobisk oprys, niestety całą dostawę preparatu wykupili w naszym Leroy-u. Wczoraj znowu grasowały w moich liliach gołe ślimaczory. Dziś dostaną kuleczek na kolację i wara od lilii.
w Rybniku 13 i 14 - go lipca odbedzie się znowu wystawa lilii. Już nie mogę się doczekać.Troche inaczej ogląda się kwiaty w realu.

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Witaj Aniu
Twoje liliowce wymiatają a foty - fiu, fiu, fiu - szacun
Ja też kocham Stellę - śliczna jest. W ogóle liliowce są tak delikatne i w jakiś dziwny sposób wyglądają tak solidnie, mięsiście a jednak tak jakoś ...... bezbronnie
Swoje clematisy spróbuj potraktować nadmanganianem potasu (podlej je roztworem tej gencjany, do nabycia w aptekach, proszek w torebeczkach ). podobno wzmacnia. Nie próbowałam ale wczoraj nabyłam i jutro leję. Mam trochę młodziaków - będę je wzmacniać

Twoje liliowce wymiatają a foty - fiu, fiu, fiu - szacun

Ja też kocham Stellę - śliczna jest. W ogóle liliowce są tak delikatne i w jakiś dziwny sposób wyglądają tak solidnie, mięsiście a jednak tak jakoś ...... bezbronnie

Swoje clematisy spróbuj potraktować nadmanganianem potasu (podlej je roztworem tej gencjany, do nabycia w aptekach, proszek w torebeczkach ). podobno wzmacnia. Nie próbowałam ale wczoraj nabyłam i jutro leję. Mam trochę młodziaków - będę je wzmacniać

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu , piękne Twoje lilie,moje dopiero zaczynają nie mogę się doczekać pełni kwitnienia.Mam nadzieje że pogoda się poprawi i będę mogła się napatrzeć.

-
Witaj, co słychać? Jaka pogoda u Ciebie?
Witaj Aniu,wpadłam na chwilkę popodziwiać twoje lilie i liliowce piękne