Moja przestrzeń - koza

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwciu!!! Trzymaj kciuki za tykwy :D
Grażynko !! Oj biegam, biegam i ciągle sprawdzam , co pachnie a co nie :shock:
Danusiu !!! Z jednorocznymi nie ma wcale dużo roboty :lol: Tylko czasami na początku mam problem z rozpoznaniem czy wschodzi posiane czy niechciane :oops: Wciąż cieniutka jestem w rozpoznawaniu mniej popularnych chwastów.....
Aniu!!! Z nasionkami będę się bawić :lol: :lol: :lol: Tylko jakie efekty będą ? :roll:
Nalewko !!! Dzięki za odwiedziny ;:2 Postaram się ukorzenić czeremchę. Ponieważ nie mam wprawy więc kombinuję tak : odciąć zielone pędy dł. 20-30cm, wsadzić do ukorzeniacza a potem do doniczki. Czy tak ?
Nasturcje kolorowe kwitną. Nasionka oczywiście zbiorę :D :D
Pozdrawiam wszystkich serdecznie ;:97 ;:97 :heja ;:97 ;:97
Jutro odwiedzą mnie "dzieciaki" więc może jakaś dodatkowa wiedza do mnie dotrze o fotografowaniu i szybszym sposobie wklejania zdjęć....
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ulko, czytałam o Twoich stratach.
To że coś nie wzeszło, albo coś zjadło, to pół biedy - zdarza się.
Ale żeby podczas przesadzania wywalić dwa liliowce, i to całkiem ładne, to już czysta głupota.
Mnie się tak zdarzyło, a uświadomiłam to sobie w tym roku gdy ich nie zobaczyłam.
Do tej pory nie mogę pojąć, jak to się stało. :roll:
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Gabrysiu!!! Mimo wszystko uwazam , ze pierwsze miejsce mnie się należy za obcięcie kobei :oops: :oops:
Od dwóch dni pochmurno i deszczowo ale najgorszy jest wiatr !!!!!! Wczoraj byłam na jagodach i czmychnęłam z lasu nim dwulitrowy pojemnik był zapełniony ze strachu , że drzewa się powalą........ Kapryśne to lato. Mimo sporych ostatnio opadów grzybów jeszcze nie ma. Obrodziły jagody i borówki (czerwone). Te ostatnie dopiero dojrzewają ale to jak na nie wcześnie.
Może coś uda mi się wrzucić ?
To czerwony ozdobny słoneczki :

Obrazek

A to dwie NN. Pomóżcie rozszyfrować ! :

Obrazek Obrazek

Maczki i wilce :
Obrazek Obrazek

Nowo rozkwitły liliowiec i różowa tawułka :

Obrazek Obrazek

Bociek, który brodzi po łące podczas jej ścinania , jedna z dalii ,trochę klombu i studentki :

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie ;:97
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ulka a u mnie tak samo, tylko, że już pada od dwóch tygodni.
Ślimaki zjadają wszystko co ponad ziemię wystaje :twisted: , maliny zgniły a i jeżyny zaczynają nadgniwać, mimo, że jeszcze nie są czarne.
Zobacz jak to natura dzieli po równo. W zeszłym roku nic nie było nad morzem a u nas klęska urodzaju. W tym roku jest dokładnie odwrotnie.
U mnie za to grzybów pod dostatkiem, ale owoc zgnity.
Ale od piątku mają być upały - może się sprawdzi ? :wink:
Ten drugi NN to rozwar. Liliowiec to Franz Hals. A poza tym to pięknie na twoim ranczu. Może bociek coś przyniesie ? :wink:
Pozdrawiam Cię i ;:168
Mizianko dla dziewczynek. :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Jak tam bociek. Przyniósł coś? :D
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko!!! Z tą sprawiedliwością pogodową to "na dwoje babka wróżyła" :( Z dnia na dzień bardziej optymistyczne prognozy w tv , a rzeczywistość :evil: Skoro maliny u Ciebie padają pocieszaj sie grzybkami !!! U mnie grzybowa cisza..... Na jeżyny jeszcze poczekać trzeba ale nalewkę z nich dostaniesz ( czymś trza tą bratkową herbatkę popić :D ) Dzięki za rozszyfrowanie rozwara i podanie nazwy liliowca. Mam Franza :D :D :D Dziewczynki dziękują za mizianki ;:167
Erazmie kochany!!!! Z bocianem miałam możliwość na uszko i bez świadków ( nikt nie nagrywał) pogadać. Poprosiłam by swe podarki ulokował w Warszawie i w woj.łódzkim . W tym drugim przypadku bocianie dziecię ma się oprócz wędkowania prawem interesować :lol: :lol:
PS. Z ostatniej chwili ! Słońce sie pojawiło na dobranoc !!!!!

:D :D :D :D
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Coś o kotlecikach pisałaś z prawdziwków.Proszę o przepis. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Uluś, dawno mnie u Ciebie nie było....ale masz cudnie :roll: Ta zwariowana pogoda wszystkim daje się we znaki :cry: U mnie sucho jak diabli, dzisiaj trochę popadało, ale pod drzewami zupełny wiór :cry:
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bogusiu!!! Już się robi :D To bardzo prosty przepis na schabowe z kapeluszy prawdziwków. Kapelusze kraje się w poziomie,soli, pieprzy i obtacza w jajku i tartej bułce i na rozgrzany tłuszcz. Całkiem jak schabowe :D Je się na gorąco !!!Smacznego :D
Gucia!!!W tym samym czasie ja gościłam u Ciebie, Ty u mnie :D :D :D :D :D :D :D :D :D To się nazywa bliskość serduch !!! ;:11
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

koza pisze: Mimo wszystko uwazam , ze pierwsze miejsce mnie się należy za obcięcie kobei
Koziczko kochana to ile Ty tej kobei obcięłaś? Powinna odrosnąć i lepiej kwitnąć....a niech tylko spróbuje nie kwitnąć. :twisted:
Pozdrawiam, :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Uleczko wypadki zdarzają się przy pracy. Bez nich byłoby nudno. :wink: :lol: A tak mamy i emocje i uciechę jak błąd uda się naprawić.
Mam nadzieję, że jeśli nie ciachnęłaś jej przy samej ziemi to zdąży odrosnąć i zakwitnąć choćby jednym kwiatkiem. Albo spróbuj wykopać i wsadzić do donicy, przezimować a w przyszłym roku to będziemy oczy wypatrywać jaka ona piękna. ;:113
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elżusiu !!!!! Grażynko!!!! Kobeę ścięłam pedantycznie dokładnie :twisted: Ni ma jej ;:145 Kwitnie czarnooka i wilce , groszki , nasturcje (bardzo ekspansywne !!!) i oczywiście wszędobylska fasola ozdobna. To z pnących.
Zachwycam się nareszcie malwami :D :D :D :D Postaram się jutro kilka fotek wrzucić... Buziaki i pozdrowiona z upalnego rancza przesyłam ;:97
Ulka buziaki przesyła
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Ulko ty to masz fajnie jak Ci malwy kwitną ,bo moje to tylko patyki stoją ,jakaś rdza je wzięła i to już 2 raz, w zeszłym i w tym roku :P
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bogusiu!!! To początek moich malw :
Obrazek

Skoro się udało to jeszcze jedna fotka mojej jednorocznej NN. Pomóżcie zidentyfikować !!!
Obrazek

I jeszcze kleomy w których się zakochałam. Mam białe, biało-różowe, różowe i lila :

Obrazek

Przedostatnia kwitnąca lilia . Jeszcze tylko jedna liliowa niespodzianka mnie czeka. Myślę, że za dwa-trzy dni :D

Obrazek

Zaczynają kwitnąć pierwsze liatrie :
Obrazek

Pod płotem prężą się ozdobne słoneczniki i rosną dynie i tykwy :

Obrazek Obrazek

Czarnooka Zuzanka i wilce zerkają :

Obrazek Obrazek

I na koniec rycynus uśmiecha się zwodniczo .....

Obrazek
Pozdrowionka i słoneczne buziaki Wszystkim przesyłam ;:97 ;:2
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ulka jak możesz to pstryknij proszę tykwy. Ja miałam je kilka lat temu i gdzieś "posiałam" nasiona. :wink: :lol: Tak na amen, że do dzisiaj nie znalazłam. :cry:
Bardzo je lubię, bo są piękną ozdobą. Świetnie wyglądają na pnączu.
Śliczne te twoje jednoroczne, ale NN nie znam niestety. ;:185
Pozdrowionka dla Ciebie i ;:196
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”