Irminko, poproszę uświadom mnie, która to u mnie ostróżka jednoroczna. Widzisz jaka ze mnie ogrodniczka, nie wiem co mam

. Oczywiście podzielę się tym COSie, daj znac tylko co to jest.
Otóż mam taką rabatkę - różankę pod oknem gdzie stoi stól. Z okna jej nie widać, ale mam tam od wczoraj względny porządek o ład. Róże, bratki, czosnki, kocimiętka, lawenda, lilie, a nawet mieczyki wsadziłam i latrie. Myslę tylko, że cień tu zaduży, bo akacja zasłania słońce. Potrzebne obrzeże i będzie ładnie.
Inna rabata to przy starym domu, po obu stronach siatki (fuj...siatka, ale tanio wyszło i ogrodzenie jest), mam nadzieję wymenić ją na coś w rodzaju jak jest brama, czyli rama żelazna, wypełnienie ze sztachet i na wierzch motyw żeliwny odlew, a'la kuty.
Co myślisz o rabacie z samych irysów. Z czym by to pomieszać, zeby po przekwitnięciu irysów też coś kwitło. Może sypnąć rumianków, chabrów, maków? Czy raczej liliowce dosadzić...
Aniu, na weekend oczywiście plany ogrodowe. Trawa czeka na skoszenie

. Rośnie to pieroństwo w tym roku okropnie. Do tego chcę wreszcie jakieś przygotowania pod azaliowisko poczynić. Mam korzenie z iglaków, przytargam jakieś kamienie, wymieszam ziemię i powinno coś wyjść
Póki co zdjęcia
liliowiec conca o'doro od Justi
pęcherznica od Kasi-Robaczka
złocień maruna
skalniaki
owadzi seks na kwiatku rojnika
inny skaniaczkowy kwiat
skalnica
róża therese
Willam Baffin od Kasi
ostanie zakupy, 2 żurawki z zielonkawych kolorach. oczywiście pani na kiermaszu nie znała odmian