Jaki kwiat do bardzo ciepłego pomieszczenia?
- kwiatulek
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 cze 2011, o 19:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaki kwiat do bardzo ciepłego pomieszczenia?
Nie znam nazw kwiatów. Mam bardzo ciepłe pomieszczenie i chciałabym mieć w domu kilka kwiatów. Temperatura latem dochodzi do 30 stopni Celsjusza, jest duszno. Czy możecie podać tu kwiaty, które idealnie nadają się w takie warunki? Nie chcę mieć w domu kaktusów.
Lista kwiatów do ciepłego pomieszczenia:
1...
Lista kwiatów do ciepłego pomieszczenia:
1...
Pozdrawiam serdecznie, kwiatulek
Re: Jaki kwiat do bardzo ciepłego pomieszczenia?
calathee, maranty,philodendrony, storczyki, anthurium, epipremnum, scidnapsusy, begonie, kaktusy, sansewiery,aglaonemy,kohlerie, episicie,prhipsalisy, syngonium te gatunki ja mam w bardzo ciepłym mieszkaniu
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ciepło to nie wszystko.
Jak tam jest ze światłem?
Jak tam jest ze światłem?
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
A wilgotności nie możesz podnieść- nawilżacz,tace z mokrym keramzytem itd...kwiatulek pisze:Temperatura latem dochodzi do 30 stopni Celsjusza, jest duszno.
Jak jest ze światłem...
Jeśli uprawa ma być bezobsługowa z Twojej strony - to pozostają wyłącznie kaktusy i.... sukulenty
Jeśli możesz pozwolic sobie na zajęcie się roślinami to polecam rosliny z cieplejszych rejonów świata np. bananowce,olerandry,cytrusy, filodendrony....
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 kwie 2013, o 22:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja mam ciepły pokój od południowego zachodu i na oknie, niczym nie osłonięte, stoją i mają się świetnie:
1. grubosz jajowaty
2. kalatea
3. jukka
Kroton i diffenbachia niestety, wymiękły. Za sucho im. Ale te, co wyżej, bardzo sobie cenią takie warunki.
1. grubosz jajowaty
2. kalatea
3. jukka
Kroton i diffenbachia niestety, wymiękły. Za sucho im. Ale te, co wyżej, bardzo sobie cenią takie warunki.
Asia