No co Ty? Przegapiłam któregośLolivette pisze:2 :P Juz 3 pokazalamCallanthe pisze:ŚliczneCzekam na następne 3
![]()

Jeden bez kwiatkow. Jeden zolty z czerwonym, Jeden dziwny - pomarszczony :P Laczna ilosc 3 sztukiCallanthe pisze:No co Ty? Przegapiłam któregośLolivette pisze:2 :P Juz 3 pokazalamCallanthe pisze:ŚliczneCzekam na następne 3
![]()
Ona strasznie mocno pachnie... nie spodziwalam sie, az tak intensywnego zapachuCallanthe pisze:No tak, a ja kojarzyłam ile kwiatków zobaczyłam, a jeszcze nie kwitnąca Violacea
Te robaczki na listkach byly nie w ziemi. To te skoczogonki moga na lisciach sidziec? Tak ona. Bardzo intensywnie. Tak mdlaco slodko jak dla mnie. Byla na mojej liscie do upolowaniaCallanthe pisze:Białe robaczki to może skoczogonki? Mała ich ilość nie szkodzi storczykom, bo żywią się martwą materią organiczną... Ja też w swoich roślinach nie lubię żadnych nieproszonych gości. Wiem, że można się ich pozbyć rzadszym podlewaniem, albo można je zlać z góry przy podlewaniu
Violacea tak mocno pachnie? Dobrze zrozumiałam?
No...eee... biale, male i sie ruszja powoliDusiaaa pisze:loli a jak wyglądają ?
No takie jakies odnoza/czulki mialy. Zgniotlam je wiec teraz juz Ci nie powiem dokladnie jakw wgladalyDusiaaa pisze:ale z czółkami takie okrągłe? może przypadkiem tam byłý
A pozniej splukac je plysznicem moge? czy zostawic z plynem? Niestety nie pachnie ;) Facet mial ekspozycje swoja. Pokazalam co mi sie podoba i mi znalazl na sklepieCallanthe pisze:No to wełnowce są. Przemyj listki płynem do mycia naczyń, powinno pomóc
A ta Violacea to pachnie nawet jak nie kwitnie?
Mimo wszystko pozniej splukac je jeszcze ? czy zostawic tylko przemyte z ta woda i plynem?gianna pisze:Wodą z płynem, nie samym płynem