Od nas dla Twojego Krzysia, Ewuniu.
Obyście jako te kwiatki, mieli się radośnie ku sobie.
 Ciepełko do wszystkich dotarło więc nikt już nie narzeka na jego brak, ja narzekam na nadmiar!
  Ciepełko do wszystkich dotarło więc nikt już nie narzeka na jego brak, ja narzekam na nadmiar! w sobotę zaświeciło i to jak! Cały czas w cieniu + 30, solidnie zmoczone w piątek roślinki, gotują się i pieką
  w sobotę zaświeciło i to jak! Cały czas w cieniu + 30, solidnie zmoczone w piątek roślinki, gotują się i pieką  Pokazują się mszyce, mączniak, pierwszy raz na różach, plamistość i przędziorek
  Pokazują się mszyce, mączniak, pierwszy raz na różach, plamistość i przędziorek  Ręce mi opadają, róże zaczęły swoje drugie kwitnienie, co z tego kiedy kwiat trzyma się tylko jeden dzień
  Ręce mi opadają, róże zaczęły swoje drugie kwitnienie, co z tego kiedy kwiat trzyma się tylko jeden dzień  

I jak zaświeciło tak nie chce przestać...Daisy pisze:Witam WasCiepełko do wszystkich dotarło więc nikt już nie narzeka na jego brak, ja narzekam na nadmiar!
Po piątkowej burzy z grademw sobotę zaświeciło i to jak! Cały czas w cieniu + 30, solidnie zmoczone w piątek roślinki, gotują się i pieką

Zapraszam jak najczęściej. Skopiować możesz co chcesz, a z tulipanami jest problem, z jednej strony tam gdzie rosną piwonie, hosty i hortensje, problemu nie ma, ich liście przysłaniają brzydkie badyle. Przed domem jest problem tam gdzie nie ma hortensji
  Zapraszam jak najczęściej. Skopiować możesz co chcesz, a z tulipanami jest problem, z jednej strony tam gdzie rosną piwonie, hosty i hortensje, problemu nie ma, ich liście przysłaniają brzydkie badyle. Przed domem jest problem tam gdzie nie ma hortensji  , stawiam tam donice z oleandrami i pelargoniami, ale i tak wszystkiego nie da się zasłonić
 , stawiam tam donice z oleandrami i pelargoniami, ale i tak wszystkiego nie da się zasłonić  

Nic tam nie ma ani plamistości, ani przędziorka, ani mączniaka
  Nic tam nie ma ani plamistości, ani przędziorka, ani mączniaka  Plamy na liściach The Pilgrim to z zaprawy betonowej
   Plamy na liściach The Pilgrim to z zaprawy betonowej  

Zmiana pH podłoża grzyba.Mój ogród dopadł mączniak HELP!!!! Jest nawet na berberysie, nie mówiąc o katalpach Co jest najskuteczniejsze na tą zarazę??

Coraz więcej róż ma takie dziwne liście, nie jest to plamistość, są takie suche, pod spodem nie widzę pajęczyny, wygląda to jak rdza, nie mogę teraz zrobić zdjęcia, w pracy jestem
 Coraz więcej róż ma takie dziwne liście, nie jest to plamistość, są takie suche, pod spodem nie widzę pajęczyny, wygląda to jak rdza, nie mogę teraz zrobić zdjęcia, w pracy jestem  

W piątek goście, dwa razy przekładani, z nadzieją, że fachowcy się wyniosą i zdążę posprzątać. Przyjadą pooglądać ogród i taras
  W piątek goście, dwa razy przekładani, z nadzieją, że fachowcy się wyniosą i zdążę posprzątać. Przyjadą pooglądać ogród i taras  
Dziękuję Marzenkodarob66 pisze:Witam;
patrząc na zdjęcie wydaje mi się ,że gałązki ma uniesione wyrażnie do góry więc tak jak pisałam może to być fatigiata czyli może rosnąć kolumnowo.Na zdjęciu widać też ,że ma przyrosty żółta więc może,,Aurea,,szkoda ,że nie napisali jaka to odmiana.Ewo lepszym specem od drzewek jest mój mąż ja ,,siedzę ,,w bylinach.Wieczorkiem pokażę mu to zdjęcie niech On się wypowie
Pozdrawiam Marzena
 Ciekawa jestem jaka może być wysoka ta jodła  i jak szybko rośnie? Te przyrosty są raczej jasnozielone z tego co pamiętam. Gałązki zdecydowanie rosną w górę.
 Ciekawa jestem jaka może być wysoka ta jodła  i jak szybko rośnie? Te przyrosty są raczej jasnozielone z tego co pamiętam. Gałązki zdecydowanie rosną w górę.