Na glinie malowane - wiosna / lato 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na glinie malowane - wiosna / lato 2013

Post »

Skończyło się dobre-nie padało już. Jak tak dalej pójdzie, znów przeproszę się z konewką :? Podobno po niedzieli mają wrócić upały.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ewuś ależ dzisiaj jestem szczęśliwa chociaż zmęczona. Trawa skoszona, obrzeż wyrównane, rabatka zrobiona i teraz "Piruecik" ma towarzystwo. Teraz to jest akurat na zrobienie czegokolwiek
Słyszałam, że już od soboty ma być poprawa pogody. U mnie było po powrocie z pracy 17 stopni.
Faktycznie przyjdzie nam się przeprosić z konewkami :;230 Tak to jest jak nie ma automatycznego podlewania ;:224
Ja bym tak chciała max 26 stopni
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przedreptałam Twój ogród wzdłuż i wszerz ale wracam też po troszkę do pierwszej części. Dopiero wtedy widać te ogrodowe metramorfozy. Oczywiście zastopowała mnie piwoniowa biała pięknota.Róże pięknie Ci rosną. Nowa choroba rozwija się na forum. Gdzie nie wejdę - wszędzie róże. Naoglądałam się tych Waszych różyczek i już powoli się zarażam. Śliczną masz rabatę z kamiennymi kulkami i kolorowymi zrębkami. Ład i porządek na każdej rabatce.Podoba mi się.
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Czytam , że miałaś dziś pracowity dzionek ;:108
Fajna pogoda na ogródkowanie ;:108

;:196

Czy Twoja begonia ta pomarańczowa zakwitła? U mnie jest ciemno-czerwona :;230 , na razie mam same czerwone :;230 czekam na ostatnią, niby żółtą :wink:
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Ilonko, co Ty masz tam w wazoniku? Wyglądają jak sztuczne, z wełny jakiejś :D 17 stopni toż to upał, ja się cieszyłam, że wreszcie podskoczyło do 15... Po 19-ej nawet na sekundę słonko się pojawiło.
Monia - potwierdzam, Ilonka ma dar zarażania - mnie zaraziła hortensjami, ale póki co zaspokoiłam się sześcioma, ale na różyczkę żaden antybiotyk nie pomaga ;:185 Dopiero co przyszły róże, a ja już nad kolejnymi kombinuję... M. mnie nie wydziedziczy, bo sam mnie namówił (może ja śnię?).
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Mówiłam o słoneczku dla was, bo u mnie już sie zagościło ;:3 .... te 26 st mnie by też wystarczyło, nie lubię tych afrykańskich temperatur.
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Kontakt:

Post »

Ah te róże... pięknie kwitną w Twoim ogrodzie ;) I biała lilia też bardzo mi się spodobała :)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ilonko czytam o nawałnicy i zdemolowanych różach?. buuuuuu. ;:145 Wielka szkoda, czy już widać, że się pozbierały ? ;:168
Jestem zachwycona krzaczkiem Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose, ja się doczekałam na swojej tylko jednego kwiatka.
Wydaje mi się, że to jest super różyczka. Kusisz pięknymi różami ;:170
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu :wit Cię u siebie ;:196
Oj faktycznie, gdy się wraca do początkowych zdjęć to wszelkie zmiany odbiera się podwójnie. Wiele pracy i wysiłku ale warto
Te białe piwonie mam pierwszy rok i baaardzo mnie swoim kwitnieniem radowały. Gdy były w pękających pączkach to moja niecierpliwość sięgała zenitu aby je zobaczyć
Różyczkową chorobę to mam od zawsze ale dopiero na FO zobaczyłam jakie róże można mieć. I jak to człek długo w takiej niewiedzy żył :;230
Wybieram róże powoli chociaż zdarza mi się ponieść ........

Obrazek

Kasiu dzisiaj znowu siedziałam w ogrodzie. Pomyłam donice aby jutro zawieść na rynek dla takiej starszej pani u której niekiedy kupuję. Trochę ich za dużo mi się uzbierało :;230
Begonie ;:142 miały być różne a mam aż 1 kolor - czerwony :;230

Obrazek liliowiec NN

Milenko to pogratulować zrozumienia eMa. Niestety nie wszystkie ogrodniczki tak mają, ale my mamy to szczęście ;:168
Pytasz co w tym wazoniku a jak myślisz? Pościnane róże po ulewie ;:222 Dobrze, że chociaż część udało się uratować do wazoników. A było ich 4 ;:222 sztuki. W nich to wylądowały: 1 Elfe, 1 morelka, i kopa Eden Rose i Abraham Darby

Obrazek

Ewciu wysoka temperatura mnie wykańcza, wolę troszkę chłodniej niż ponad 30 stopni i powietrze którym nie da się oddychać ;:174
Dzisiaj było ładnie tak akurat dla mnie, chociaż wieczory są chłodne, Siedzę na tarasie w swetrze

Obrazek Little Kiss, ale jakoś little to ona nie jest :;230

Małgosiu dzięki ;:168
Tak ilość lilii jak w tym roku to mam pierwszy raz, różnej maści

Obrazek Forever Susan

Maju dla mnie to była masakra. W sumie największe zniszczenie zostało poczynione w ciągu dnia jak byłam w pracy. Wychodząc zerknęłam przez okno i jeszcze jakoś to wyglądało ale jak wróciła to skrzydła mi opadły
Powiem w ten sposób - na ukwieconym krzaku Charlesa Austina zostały mi trzy różyczki i trochę pączków
Ale najważniejsze, że ładnie się regenerują i dlatego dzisiaj dostały oprysk wieczorny z Bioseptu Active
O qrcze chociaż czymś Cię zaskoczyłam :oops:
Ale faktycznie jestem nimi zachwycona tym bardziej, że one wiosenne. Na tym zdjęciu są widoczne 2 krzaczki obok siebie bo trzeci się nie zmieścił
Kwity dobrze się trzymają

Obrazek liliowiec Fairy Tale Pink

Obrazek liliowiec Bill Norris

Obrazek łubin biały Camelot za całe 8 zł :wink:
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Cuda Ilonko pokazujesz. Pięknie wszystko kwitnie. Muszę sobie kupić łubin taki kwitnący bo z nasion mam same niebieskie - a miał być miks... :evil:
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Ilonko, jedną begonię będę miała żółtą, bo są jasne pączki, to ta kupiona jako pierwsza w lutym, najpóźniej zaczęła rosnąć ale dogoniła resztę :wink:
Lilie piękne, też mam Little Kiss, ale jeszcze nie kwitnie, za to Purple Eye od zeszłego roku rozrosła się w wielgachną kępę :roll:
Liliowce śliczne ;:oj
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyś u nas na ryneczku były jeszcze żółte, niebieskie i czerwone. Nieraz warto kupić kwitnącą sadzonkę niż tyle czekać. Tym bardziej, że cena swoją wysokością nie odrzucała
Jeśli będziesz chciała to mogę w przyszłą sobotę kupić a Twój eM odbierze jak będzie w Bydgoszczy
Kasiu dobrze, ze chociaż jedna begonia będzie zgodna ;:224
Ja tam się aż tak nie złoszczę, że tak wyszło :D
Śmiać mi się chciało jak przeczytałam znacznik, że to Little Kiss. Chociaż to pewnie oznaka niewielkich kwiatów a nie wysokości :wink:
Czy Ty masz takiego żółtego, podwójnego u siebie?
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Ilonko ?. :;230 nie tylko Stefką mnie miło zaskoczyłaś inne też bym chciała, ale?.. rabatka nie z gumy ;:173 .
Można wiedzieć skąd jest Stefka?. mam na nią dużą chrapkę? :;230
Masz bardzo zadbane róże. Jestem pewna, że po tej nawałnicy szybko zobaczysz kolejne kwiaty. ;:333
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju ;:196
Masz rację, że rabatki nie z gumy. Chociaż u mnie jest pewne miejsce gdzie rośnie pewna róża która kupiona była kilka lat temu i obecnie przestaje mi ..... nie tyle, że jest brzydka ale jakoś już mnie nie pociąga.
Jak się na Fo naoglądałam różnorodności to niektóre stare tak jakoś przestają mi pasować do otoczenia :;230
No i mam problem bo mam obecnie dwie miłości róże i hortensje, hortensje i róże. I to dopiero jest ambaras jak połączyć obie na raz :wink:
Stefcia jest od p. Tomka z F. i była przysłana wiosną. Jak do tej pory to jestem nią wręcz zauroczona. Lepiej wygląda w realu jak na zdjęciach
No to jeszcze raz dla Ciebie z dzisiejszego ranka :D

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wow :heja :heja :heja cudna, a Ty mówisz, że w realu jest jeszcze ładniejsza ;:oj
Ilonka musisz godzić dwie pasie róże i hortensje nie ma rady..... ;:306
Stefkę muszę kupić. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”