Ogród Andzi cz.2
- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Andzi cz.2
Róże pięknie już kwitną u mnie zaatakowała bruzdownica i pierwsze pąki były uszkodzone..ale już też niektóre zaczynają kwitnąć...a ta różowa macierzanka jest cudna ona ma nasiona czy kupowałaś z sadzonki będę się musiała do Ciebie uśmiechnąć...
Pozdrawiam... Alina .
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
aniu, ja też mam macierzanki nawet dwie. teraz troszkę przesadzałam, ale moglam to robić wcześniej jak ciagle padało. Teraz momentalnie robi się susza
Tak źle, tak niedobrze...
W ogrodzie masz ślicznie róże fantastycznie kwitną, takie zdrowe...

W ogrodzie masz ślicznie róże fantastycznie kwitną, takie zdrowe...
Beatko jeszcze jedną mam macierzankę o jasno zielonych listkach...kwitnie też na jaśniejszy kolor.

Alinko sadzonki dostałam bardzo dawno temu, jak zakładałam pierwszy skalniak...rosła w różnych miejscach w ogrodzie. W końcu znalazła miejsce stałe.
Kropelko nie narzekam róże w tym roku rewelacyjnie zakwitły...trzy tylko się lenią.

Róża pnąca.

Różowa jest najbardziej pachnąca.

Krwawnik

Liliowiec zakwitł

Alinko sadzonki dostałam bardzo dawno temu, jak zakładałam pierwszy skalniak...rosła w różnych miejscach w ogrodzie. W końcu znalazła miejsce stałe.
Kropelko nie narzekam róże w tym roku rewelacyjnie zakwitły...trzy tylko się lenią.

Róża pnąca.

Różowa jest najbardziej pachnąca.

Krwawnik

Liliowiec zakwitł

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu , Masz dużo kwitnących roślin, skalniaczków także spora ilość. Róże o ciekawych kwiatach. Jest dla mnie zagadką dlaczego liliowce nie zakwitają w tej samej kolejności corocznie. Catherine Woodbery już Cię cieszy , u mnie jeden z póżniejszych.

Tadziu
sadzonka liliowca była kupiona na wiosnę, stała w domu na parapecie...jest podpędzona...dlatego kwitnie wcześniej
Znajoma dostała kilka roślin z rabat, mam więc troszkę wolnego miejsca...więc jak zobaczyłam liliowca w sklepie to przytaskałam do ogrodu.
Posadziłam też stopowca, kalinę angielską, niebieską miecznicę, trójsklepkę...dzisiaj przeszła znowu zlewa.
Wszystkie te rośliny stoją w wodzie...jutro zmienię im miejsce, na niezalewowe.
Część trawnika też jest pod wodą...coś jak stadion narodowy

Posadziłam też stopowca, kalinę angielską, niebieską miecznicę, trójsklepkę...dzisiaj przeszła znowu zlewa.
Wszystkie te rośliny stoją w wodzie...jutro zmienię im miejsce, na niezalewowe.
Część trawnika też jest pod wodą...coś jak stadion narodowy

-
Aneczko, jak Ty to robisz, ze tak mi się podoba u Ciebie. Zwłaszcza te wapienne skalniaczki
Ogróm kwiecia u Ciebie, pieknie i kolorowo!

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu u nas także była burza, ale bez strasznej ulewy.
Podobają mi się Twoje skalniaczkowe rabaty.
Czereśnie oglądam u Ciebie, gdyż u nas M wykopał trzy drzewa, nie było sensu trzymać dla szpaków.
Zapraszam na spotkanie.
Podobają mi się Twoje skalniaczkowe rabaty.
Czereśnie oglądam u Ciebie, gdyż u nas M wykopał trzy drzewa, nie było sensu trzymać dla szpaków.

Zapraszam na spotkanie.

-
Masz rację- narobiłaś smaka tymi owocami 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu krwawnik jest cudny
Tak smakowicie u Ciebie, tyle owocków, warzyw...... wspaniałe są takie własne plony
A na rabatach taki roślinny busz jak uwielbiam

Tak smakowicie u Ciebie, tyle owocków, warzyw...... wspaniałe są takie własne plony

A na rabatach taki roślinny busz jak uwielbiam

Taju
czereśnie mimo nalotu ptactwa jeszcze są, w ubiegłych latach szpaki na wpół dojrzałe zjadały.
Kropelko czereśnia jest bardzo stara, nie mam pojęcia ile lat jeszcze będzie owocować...obok jest posadzone nowe drzewko, tak na wszelki wypadek...w tym roku i na niej było nawet sporo owoców.
Czekam teraz na owoce śliwki, dojrzewają się w połowie sierpnia...wyborna odmiana bardzo słodka, odejść od drzewa nie można, jak zacznie się konsumować
Aga krwawnik jest jeszcze w jednym kolorze, ale ociąga się z rozwinięciem kwiatów...ten jest naprawdę w ślicznym kolorze...na zdjęciu nie mogę dokładnie uchwycić ja wygląda.
Zostawię w tym roku nasienniki i wysieję...powinien zejść, tylko trzeba nasiona przemrozić w lodówce.
Wysiewałam w zimie inny kolor...nasiona wysiałam do doniczki i wystawiłam na zewnątrz na dwa tygodnie na mróz.
Później stały na oknie w domu...zeszło kilkanaście sadzonek...ale tylko jedna związała kwiaty.
Jak zakwitnie wrzucę fotkę.
Pokarzę jak wygląda wierzba Sekka, z listkami...bardzo się zagęściła po przycięciu.

Kępa liliowców, tych zwyczajnych...szkoda mi wyrzucić i tak sobie rosną, z roku na rok kwiatów jest coraz więcej.

Brunera

Lilie

Kropelko czereśnia jest bardzo stara, nie mam pojęcia ile lat jeszcze będzie owocować...obok jest posadzone nowe drzewko, tak na wszelki wypadek...w tym roku i na niej było nawet sporo owoców.
Czekam teraz na owoce śliwki, dojrzewają się w połowie sierpnia...wyborna odmiana bardzo słodka, odejść od drzewa nie można, jak zacznie się konsumować

Aga krwawnik jest jeszcze w jednym kolorze, ale ociąga się z rozwinięciem kwiatów...ten jest naprawdę w ślicznym kolorze...na zdjęciu nie mogę dokładnie uchwycić ja wygląda.
Zostawię w tym roku nasienniki i wysieję...powinien zejść, tylko trzeba nasiona przemrozić w lodówce.
Wysiewałam w zimie inny kolor...nasiona wysiałam do doniczki i wystawiłam na zewnątrz na dwa tygodnie na mróz.
Później stały na oknie w domu...zeszło kilkanaście sadzonek...ale tylko jedna związała kwiaty.
Jak zakwitnie wrzucę fotkę.
Pokarzę jak wygląda wierzba Sekka, z listkami...bardzo się zagęściła po przycięciu.

Kępa liliowców, tych zwyczajnych...szkoda mi wyrzucić i tak sobie rosną, z roku na rok kwiatów jest coraz więcej.

Brunera

Lilie

- Alina-277
- 200p
- Od: 3 sty 2011, o 12:53
Aniu pięknie i smakowicie u Ciebie ...ALE pomidory mają za dużo bocznych odrostów [wilków]urośnie Ci taki kartofel...zostaw jeden najładniejszy wilk a resztę oberwij ...
Pozdrawiam... Alina .
Alinko
to pomidory koktajlowe...gałązek kwitnących chyba się nie usuwa
we wszystkich pozostałych boczne przyrosty, usuwam jak tylko jakiś wyrosną. Teraz wszystkie pomidory już kwitną, ale nie wiem czy coś z nich będzie cały czas pada mniej czy bardziej obficie...choroby grzybowe mają pole do popisu w takich warunkach. Zrobię fotki pozostałych to zerkniesz czy jest dobrze
Następny liliowiec zakwitł.

Irga

Hortensja

Brzoza szczepiona na pniu.

Jodła Luminetta.

Róża

Ale będzie nasionek

Następny liliowiec zakwitł.

Irga

Hortensja

Brzoza szczepiona na pniu.

Jodła Luminetta.