Storczyki Marty :)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Marty :)
Aniu nie koniecznie tak musi być jak piszesz, ze zalany stożek to żółknące inne listki, ja mam tak na p. amboinensis, młody listek który wychodził dostała się w niego woda, listek zgnił i kwiat zatrzymał swój wzrost, ale pozostałe starsze listki sa nadal zielone 

O tym wlasnie pisalam wyzej ,u mnie taki sam przypadek
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
w takim razie przepraszam, ze zamieszałam ;) U mnie żółkły wszystkie jeden po drugim a oczom ukazał się spleśniały wręcz stożek wzrostu. A może Wam nadgniły tylko najmłodsze listki przez zalegająca wode a nie stożek? Bo przyznam, że nie słyszałam o takim przypadku by stożek był zgnity a roślina dalej funkcjonowała, co nie znaczy, ze tak nie jest 

Aniu, tak jak wczoraj prosiłaś wstawiam jeszcze zdjęcie zrobione przy świetle dziennym. Ten listek chyba jednak żółknieje

Pozdrawiam,
Marta
Marta
Kurcze Marta gdzie Ty kupilas tego storczyka?Jak mozna wysylac cos takiego ludziom????

- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
ehh faktycznie nie wesoło wygląda, strasznie wymęczony
ale trzeba walczyć póki sie da 

=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Actus, od sprzedającej na tym forum i na alle... Po tym jak mi mineła euforia, gdy do mnie dotarł, zauważyłam, że nie jest w najlepszym stanie, a teraz jeszcze ten listek... Myślałam, że może jestem jakaś przewrażliwiona, bo widziałam, że roślinki, które kupiłaś Ty czy inni są w bardzo dobrym stanie, natomiast mój storczyk pozostawia wiele do życzenia.actus pisze:Kurcze Marta gdzie Ty kupilas tego storczyka?Jak mozna wysylac coś takiego ludziom????![]()
Dusiu, będę walczyła, aczkolwiek w tym momencie wydaje mi się, że szczytem jego możliwości będzie wypuszczenie keiki... Listek coraz bardziej żółknie.Dusiaaa pisze:ehh faktycznie nie wesoło wygląda, strasznie wymęczonyale trzeba walczyć póki sie da

Pozdrawiam,
Marta
Marta
Marta ,a kontaktowalas sie ze sprzedawca??? Reklamowalas?Ja bym oddala i zazadala albo wymiany ,albo zwrotu kasy!
- Dusiaaa
- 1000p
- Od: 4 cze 2012, o 08:01
a nie możesz jakoś zareklamować tego falka? przykro mi strasznie,trzymam kciuki za keiki 

=> zapraszam na storczyki po mojemu<=
-
- 1000p
- Od: 19 mar 2013, o 17:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja bym spróbowała reklamować, tak jak dziewczyny radzą... Miało być spełnienie storczykowego marzenia, a jest zawiedziajka
I kłopot tylko, szkoda pieniążków 

Konsument, który zawiera umowę na odległość, może odstąpić od umowy w ciągu 10 dni. (Art. 2 Ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny).
Pozdrawiam,
Marta
Marta
No to kicha.Teraz zostalo nam trzymac kciuki za niego i za Ciebie ,zebys sie nie poddawala. 

Dziękuję, dziewczyny
Kochane jesteście!!
Mam nadzieję, że jakoś przetrwa i doczekam się dzidziusia!

Pozdrawiam,
Marta
Marta