Ogród Georginii ( Alicji) cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Georginii ( Alicji) cz.3

Post »

Alicjo pozdrawiam :wit Różanka ogromna, stale podziwiam.
Bardzo ciekawy dzwoneczek. Dzwonki lubię niemal wszystkie ale tej odmiany jeszcze nie widziałam. Interesujący.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jacku dzwonek London Anna zmarzł mi w ubiegłą zimę i już nie odbił.A chętnie bym go kupiła bo jest prześliczny i kwitnie całe lato, a na jesieni jeszcze się przebarwia.Kupiłam go w PNO-sie.I jako jedna z niewielu bylin z tej partii ,bardzo dobrze sobie radził.Jacku jak trafisz na niego to kup dla mnie.Ja jakoś do tej pory nigdzie go nie spotkałam. ;:108

Jolu ja też bardzo lubię dzwonki ,w ubiegłym roku nawet posiałam nasionka kupione w markiecie , trochę po macoszemu je traktowałam.Bo ciągle zapominałam o ich podlewaniu ale przeżyły i dopiero teraz je posadziłam do gruntu.Były różowe i niebieskie.Część posadziłam przy różach a takie maleństwa na rabatce i czekam by zakwitły.Chyba tylko będą niebieskie i różowe.Ale takie są najpiękniesze i pasują mi do róż.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już późno ale jeszcze chcę pokazać jak zakwitły tawułki.

Tawułki

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tawułki przepiękne w takim kolorowym łanie :!: Te częste deszcze im odpowiadają. Nawet u mnie pierwszy raz tawułki nie podeschnięte :;230
U mnie dzwonek 'Loddon Anna' też był z PNOS-u ale słabo rósł i tak jak i Tobie padł ub. zimy. Drugi dzwonek z tego gatunku zresztą też, czyli jest on bardziej wrażliwy od pozostałych dzwonków. Jak trafię - kupię Ci.
Chętnie wpadłbym zobaczyć róże, jeśli to już ten właściwy okres 8-)
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Alu w twoim ogródku jest wiele ładnych róż jednak zwróciłam szczególną uwagę na rabatkę tawułek. Pierwszy raz widziałam większą ilość tych roślin w jednym miejscu i muszę przyznać że ciekawie to wygląda.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Tawułkom sprzyja taka wilgotna pogoda, wtedy pokazują całe piękno, a tak zgrupowane
robią wrażenie, moje na piachu zawsze mi obsychały w tym roku ładnie kwitną ;:196
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku część róż już przekwitła ale rozkwitają inne ,więc zawsze jest co oglądać.Teraz na aranę weszły rabatowe i wielkokwiatowe.Mery Rose tak szybko zebrała sie do drugiego kwitnienia że jeszcze nie przekwiły wszystkie kwiaty u niej ,a ona już ma pąki do powtórki.Zwykle teraz zaczyna kwitnienie Bonica a po niej znowu Mary Rose ale w tym roku jest wszystko inaczej.No i w pełni kwitnienia są angielki.Jak masz chwilę, to wpadaj.

Danusiu tak jest lepiej i przynajmniej coś widać jak zakwitną.One lubią żeby w korzniu było zawsze wigotno ,więc wygodniej jest podlać w jednym miejscu niż pamietać o pojedynczej tawułce.No i efekt rozkwitających w różnych kolorach jednocześnie jest super.Ale muszę przyznać że tak pięknie jeszcze nie kwitły.Pasuje im pogoda. ;:224 Z takiej pogody wszystkie rośliny są zadowolone tylko żyby nie było nawałnicy która niszczy i łamie rośliny.Ja mam piasek w podłożu,więc woda przelatuje jak przez sitko.Róże też korzystają z wilgoci i wypuszczają dużo nowych pędów.Nawet młodziaki.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu właśnie to samo napisałam.Mamy takie samo zdanie na ten temat. :lol:

Ogród

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Powojnik z pierwszego zdjęcia super się prezentuje :!:
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku to chyba dzięki podpórce którą zrobił mi mój M ;:138
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Alu :wit Wreszcie dotarłam do Twojego magicznego ogrodu.Masz tu właściwie wszystko.Rok faktycznie dobry(za wyjątkiem trąb i powodzi) dla wszystkich roślin.Wszystko jest wybujałe i kwitnie na maxa.
Też mam 5 piwoni i 1 drzewiastą.Uwielbiam je ale więcej nie zmieszczę- chociaż?Za płotem nawet 4-5 szt można by posadzić.
Dyptam jesionolistny podbił moje serce-gdzie go kupiłaś?(wydaje mi się,że też zamawiałam ale nie widzę w ogrodzie)
Ginia
100p
100p
Od: 19 lut 2010, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale ładnie tu u Ciebie! :shock: Uwielbiam takie "zakątkowe" ogrody, a do tego spodobały mi się kolejne róże. A tak obiecywałam, że nie będę wchodzić na różane wątki... ;:131 , co to nałóg robi z człowiekiem...
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu faktycznie ten rok jest całkiem dobry.Zastanawiam się ile róże potrzebują wody żeby dobrze rosnąć i nie mogę wyjść z podziwu.Wszystkie wypuszczają masę młodych pędów i szybciutko na nich pojawiają się pąki kwiatowe.Gdyby nie to robactwo ,to byłby bardzo udany rok.Nowe róże posadzone wiosną też super rosną.Pędy ,pąki i kwiaty i tak każda róża.
Bardzo dobrze też mają się azalie i różaneczniki ,aż im się gęby śmieją.U mnie na rabacie zrobił się busz.
Dyptam kupiłam jeden w torebce ,kiedyś wiosną .Natomiast drugi na rynku ,facetka miała w doniczce za 15 zł ,więc od razu capnęłam.Mam jeszcze biały ,ale muszę go przesadzić bo rośnie w złym miejscu i jeszcze nie kwitł.Może Twój jeszcze mały ,on potrzebuje kilku lat na rozrośnięcie się.

Giniu nawet nie próbuj się z tego wyleczyć bo i tak nic z tego.Podobno to nieuleczalne. ;:170
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Alu pieknie jest u Ciebie , tyle roślin kwitnąch , częściej bywam u Ciebie na różance obserwuję pięknie kwitnące róze i wpisuję ..... róze chciejstwa moje. których masz tyle odmian pozdrawiam Teresa ;:3
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj zaczęłam porządkować ostatnie miejsce w moim ogrodzie....brzeg stawu.Wycięłam wszystkie dzikie bzy i inne zarośla i otworzyłam ogród na staw.Była gromada gałęzi i dobrze że M się tym zajął i uporządkował dzisiaj z samego rana.Część wycięłam dużym sekatorem z przekładnią .Kilka drzewek wycięłam ręczną piłką a na dokończenie poczekam na syna ,jak przyjedzie to wytnie mechaniczną.Teraz wszystko doprowadzę do porządku,podrzucę ziemię i zrobię ścieżki wzdłuż brzegu.Trzeba jeszcze zdjąć starą siatkę i pomyśleć o ławeczce.
No i jest taki efekt.....

Staw

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tu będzie ławeczka

Obrazek

jak się usunie siatkę będzie stąd ładny widok.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”