Moje storczyki-Karnova

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
katkaaa
500p
500p
Od: 6 mar 2013, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje storczyki-Karnova

Post »

marta325 pisze:Karnova ale Ty szczęściara jestes. Moj maz to tylko sie w glowe puka i jak przyniosę coś nowego, to cytuje: moze już wysarczy :evil: :evil: :cry:
każdy ma jakiegoś bzika ;:306 ;:306 ;:306
pozdrawiam, Kasia
Moje cuda ;-)
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p
Od: 4 cze 2012, o 08:01

Post »

mnie by mąż wziął na jakąś wystawę,targi czy coś tego typu ale moim niieokrzesanym mieście nie organizuje się tak prestiżowych eventów ;:306
karnova szczęściara z Ciebie :-D
=> zapraszam na storczyki po mojemu<=

Marzy mi się: Bellina, Piccolo red, Black Bird,Vanda i więcej parapetów
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusia ale do Krk chyba nie masz tak daleko? (małopolskie w końcu ;:224 ) Tam się możecie czasem wybrać na wystawę storczyków itp :D
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

2h w autobusie w jedną stronę...można sie szlifnąć w wakacje ale nie wiem kiedy tam coś organizują,dowiaduję się po fakcie

Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to prawie tyle co ja od siebie z domu ;:218 autem szybciej ;:333 a raz na rok, czy pół roku można sobie zrobić wycieczkę po Krakowie z uwzględnieniem wystawy ;:306 Info o wystawach zwykle pojawiają się tu na forum ;)

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Dusiaaa
1000p
1000p

Post »

no to będę musiała czaić :-D jak coś zauważysz daj znać :-D
a gdzie Ty Aniu mieszkasz jeśli mogę zapytać ?:-D

Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PW :D bo chwalić się nie ma czym ;:173

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

No ja też z chęcią bym odwiedziła jakąś wystawę więc myślę że Ania da Nam znać wcześniej ;:196

A teraz obiecałam Wam wczoraj że dam zdjęcia swoich kwiatuchów oto i one:

Miltonopsis jak na razie względnie udaje się mi z Nim dogadać może nie idzie nam doskonale ale zawsze coś :wink:

Obrazek

A oto i ulubieniec niektórych Forumowiczek i Forumowiczów ;:168 (Mój eksperyment z powieszeniem go udał się jest mu bardzo dobrze bo wypuszcza korzonki i kolejnego liścia :heja )

Obrazek

Zakupiony na alle... dend. i już niedługo jego pierwsze kwiaty u Mnie :tan na pewno się pochwalę ;:218

Obrazek

Ślicznotka z "wyszminkowaną" warżką (bidulek z przeceny kwitnie już drugi raz u Mnie odkąd go zakupiłam)

Obrazek
Dendrobium phal. w pełnym rozkwicie

Obrazek

Biały z czerwoną warżką (w dniu dzisiejszym dalszy rozkwit)

Obrazek

I na koniec dzisiejszych zdjęć chciałabym Wam pokazać Mojego olbrzyma jest on biały i bardzo obficie lubi kwitnąć ;:173

Obrazek

I to na dzisiaj tyle jak mi się Fotograf nie zbuntuje to niedługo dodam inne.
Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających ;:304
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Karnova ten drugi ,moj zdecydowany faworyt ,piekny ,cudny ,najwaspanialszy ;:167 ;:167 ;:167 .Wszystkie Ktore nam dzis pokazalas sa piekne i wypieszczone.Ato dendr ;ktore kupilas i ma kwitnac jaki kolorek bedzie mialo????
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiki, ależ nas obsypałaś pięknościami ;:oj nie wiem od czego zacząć :D Miltoniopsis wygląda bardzo zdrowo, widać też nowe przyrosty, więc ewidentnie się dogadujecie ;:333

Ulubieniec przepiękny ;:131 Arlet wystawiła bardzo podobnego, co dzień go oglądam, ale niestety pieniądze nie chcą się kocić ;:204 a co to znaczy, ze go powiesiłaś? Bo albo mam sklerozę, albo coś przegapiłam.

Dendrobium zakupione na allegro - to nie jest to białe, które pokazywałaś jak kwitnie u Ciebie? Wiesz jaki ma mieć kolor? Jest bardzo gęste, ja jakoś nie mam takiego szczęścia do dendrobiów ;:306 dostanę dwa badyle i rób co chcesz ;:133

"Bidulek z wyszminkowaną warżką" i biały z czerwoną warżką to dwa różne falki? Bo podobne :)

Dendrobium phalaenopsis pięknie Ci kwitnie, moje miało aż 3 kwiaty :;230

Olbrzym rewelacja, widać, że ładnie go "pasiesz" ;:215

Pozdrawiam Ania!
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

actus pisze:Karnova ten drugi ,moj zdecydowany faworyt
Mój ci on :evil:
Pojawił się na all.. ;:204 ale kurde nie mam miejsca :( Trzeba jakieś stare niekwitnące powywalać/pooddawać chyba :oops:
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

furious pisze:
actus pisze:Karnova ten drugi ,moj zdecydowany faworyt
Mój ci on :evil:
Pojawił się na all.. ;:204 ale kurde nie mam miejsca :( Trzeba jakieś stare niekwitnące powywalać/pooddawać chyba :oops:
Panie, Panowie! Gdzie dwóch się kłóci tam trzeci korzysta! ;:142
tak a propo mojej wcześniejszej wypowiedzi to już wiem, ze "wyszminkowany" i ten drugi to dwa różne falki, mają różne płatki, nie przyjrzałam się z poczatku ;:131

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Karnova
1000p
1000p
Od: 7 kwie 2011, o 14:17

Post »

Moi Drodzy spokojnie ja i tak go nie oddam ;:306 a zakupu warty więc Dufin rozmnażaj te pieniądze bo warto
actus - to dendrobium nazywa się dendrobium IRENE Smile jakoś tak Mnie zauroczyło jest białe z ciapkami różowymi ;:168

Dufin - dziękuję za te piękności rzadko wklejam zdj więc pomyślałam że zmuszę Fotografa do sesji zdjęciowej ;:183
Miltonopsis faktycznie ma przyrosty ale coś się mu marszczą ale staram się, co do dendrobium to nie jest to białe to które teraz pokazałam jest białe z różowymi smugami ( taką nazwę dostałam od właścicielki dendrobium IRENE Smile) a co najlepsze tak jak zauważyłaś jest ładnie rozrośnięte i nikt nie chiał go kupić na allegro więc po negocjowałam cenę i zakupiłam ;:113 . Tak jak zauważyłaś Bidulek i wyszminkowany to inne falki, co do dend. phal ostatnio z innym rodzajem odnotowałam stratę nowego przyrostu i nie wiem dlaczego :( a co do olbrzyma dziękuję ;:196
A co do powieszenia go na str. 8 mojego wątku jest pokazane co prawda jest tam inny falek ale ten żółty obecnie tam wisi postaram się jutro Wam pokazać jego lokum)

furious - jak będziesz coś oddawać to ja się łapie :;230

Dziękuje za bardzo miłe słowa od Was Moi drodzy ;:168
"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54

Post »

Karnova ,jak Twojemu Miltoniopsis marszcza sie przyrosty tzn ,ze ma za malo wilgoci.Tez tak mam z moja Nelly Isler ,trza cos tam zadzialac ,chociaz w sumie nie wiem ,czy to cos zmieni ,bo moje sie nie "odmarszczyly" ;:131
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo to co pomarszczone już się nie odmarszczą podobno :D Można tylko sprawić, że dalej będę już rosły ładniejsze :D Zazwyczaj jest to skutek niskiej wilgotności w powietrzu a wiem, ze chyba Miltoniopsisy są na to szczególnie uwrażliwione, dlatego dla wielu zbyt trudne w uprawie :)

Karnova a może straciłaś przyrost na skutek zalania? Młode przyrosty podobno bardzo tego nie lubią i łatwo je w ten sposób stracić ;:218 D. IRENE Smile wygląda pięknie w necie :) Twoje pewnie będzie jeszcze ładniejsze bo jest bardzo dorodne ;) A ostatnio nawet przeglądałam sobie Dendrobia na jakichś innych forach i widziałam jedno takie śliczne białe z taką różową, niemal amarantową duża łatką przy warżce.. robiło obłędne wrażenie :wink:

Pozdrawiam Ania!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”