Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój jest ten kawałek ogrodu----Dębowy Las cz.2
Aniu jak z deszczykiem u Ciebie ,nie zalało Cie ,bo u mnie leje od rana 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, bo miłość do róż to piękne uczucie! Różanka ślicznie się prezentuje!
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Aniu róże cudeńka! Prześliczne. No a moje ukochane ostróżki jak zawsze
.

- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Witam imienniczkę z drewnianego domku
Ogród w tym roku jeszcze piękniejszy niż w zeszłym - hosty IMPONUJĄCE!!
tak samo jak i rybcia
Czy powojnik nn to nie warszawska nike? mam identyczne zestawienie kolorystyczne jak Ty tu http://imageshack.us/a/img198/7532/72b.JPG
A piwonia to może festiva maxima ? http://www.szkolka-przytok.pl/pl/p/Piwo ... axima/8391
pozdrawiam ciepło !!

Ogród w tym roku jeszcze piękniejszy niż w zeszłym - hosty IMPONUJĄCE!!

Czy powojnik nn to nie warszawska nike? mam identyczne zestawienie kolorystyczne jak Ty tu http://imageshack.us/a/img198/7532/72b.JPG
A piwonia to może festiva maxima ? http://www.szkolka-przytok.pl/pl/p/Piwo ... axima/8391
pozdrawiam ciepło !!
Aniu to jedno zdjęcie róż gdyby było ujęte z drugiej strony to byłaby flaga,piekne róże zresztą nie tylko one wszystko zachwyca
Witaj Imienniczko!
Wpadłam zobaczyć czy już kwitną Twoje liliowce ale u Ciebie też królują róże. Piękne.
Z jakimi roślinami połączyłaś gipsówkę? Korci mnie posiadzić ją na rabacie z piwoniami. Teraz zostały same zielone liście po piwoniach i szukam jakieś nieinwazyjnej roślinki żeby im nie przeszkadzała . Bardzo rozrasta się gipsówka? Gdzieś czytałam,że ma długi palowy korzeń i potem ciężko jest ją usunąć. Wysiewałaś z nasion?
Wpadłam zobaczyć czy już kwitną Twoje liliowce ale u Ciebie też królują róże. Piękne.
Z jakimi roślinami połączyłaś gipsówkę? Korci mnie posiadzić ją na rabacie z piwoniami. Teraz zostały same zielone liście po piwoniach i szukam jakieś nieinwazyjnej roślinki żeby im nie przeszkadzała . Bardzo rozrasta się gipsówka? Gdzieś czytałam,że ma długi palowy korzeń i potem ciężko jest ją usunąć. Wysiewałaś z nasion?
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
Piękna ta mieszanka kolorów w różanym zakątku. Ta żółciutka mi się podoba oraz zestawienie czerwieni z bielą na jednym ze zdjątek!!
- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Piękne kwiatuszki
a ostróżka niesamowita
w dodatku ja na niebieskie kwiaty lecę jak ćma do światła 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Agatko;tesia39-Teresko; Aancyk-Aniu dziękuję,,lubię dużo roślinek,,,a róze to mój M też bardzo lubi,i zaraz na początku sam rabatkę zrobił i róze zakupił
pachną niektróre ale cuuudnie
FRAGOLA-Grażynko czas róż nadszedł więc,wszędzie kto kocha róże to temat róż jest ;:108Ale masz rację na róże jak się patrzy,to chce się ich mieć więcej i więcej ;:
Tosia1 może z tej perspektywy wygląda,że róże sa gęsto ,,,ale w rzeczywistości tak nie jest,,,A gipsówka rośnie już tam 2 lata i bardzo mi tak pasuje do różyczek
AGNESS dziękuje, na kilka róż jeszcze choruje np,Heidi Klum,Chippendale i Alchymist lub leonardo da vinci ; Lawendę mam 1 ,2 -gipsówki i szałwię, a ta ostatnia to Twoja zasługa,bo jak u ciebie się naoglądałam tych pięknych niebieskich kęp ,to i musiałam sobie na wiosnę kupić
D-M-Dario róze sa piękne,więc nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich,a nie wszystkie pachna,ale te pachnące to ummmm cudo ;
Moj M kiedyś jeździł często na zawody wędkarskie, także i pucharki i medale były,ale juz pare lat,nie jeździ na nie,,teraz jak mu czas pozwala to jedzie się relaksować na rybki :
Jadziu kocham dużo kwiatów i wiele radości ienergi mi one dają,jak każdemu kto je kocha,prawda?
U mnie dziś burza za burza,mokro i duszno,,i tak na przemian
mewa-Ewo ja już na kilka róż się zaraziłam, i rabatkę muszę powiększyć na nie
ewarb a widzisz,jak to fajnie zaskoczyć
hosty uwielbiam i żurawki są jednymi z pierwszych roślinek jakimi się zaraziłam i kupowałam
a róże tez są od początku,to moje dzieło i męża
Sylwia85 dziękuje ;:
any57 lawendę przy różance posadziłam na wiosnę ,bo rosła w cieniu wśród irysów,,,więc dałam ją na słoneczko.A słyszałam,że ponoć odstraszają mszyce ale sprawdzę jak to jest faktycznie

Maska-Marysiu;nemezja-Karolinko to prawda,miłość do róż to piękne uczucie ,które mam i ja i mój mąż,,,i moja córcia też już :hejaDziękuję,,,a ostrózek jeszcze mam mało,jeszcze więcej chciałoby się ich mieć
czar_na-Aniu witaj ,moja imienniczko
i dziękuje za miłe słowa,,,,pusze się jak paw
.Nie mam pojęcia co to za powojnik, warszawska nike wydaje się mi być bardziej czerwona,,, i piwonii tez nie znam,,,
smirka-Mirko a wiesz czasami odwrotnie właśnie fotografuję,,te róż są obok siebie i tak zachodzą i pięknie razem wyglądają
Anna55Witaj, imienniczko!!na liliowce muszę jeszcze poczekać,choć dwa już mi kwitły,,, a teraz róże królują zaraz lilie tez dołączą,,piękny to czas,, Gipsówka,a raczej mam 2,posadziłam na brzegu rabaty różane, 1- kupiłam w doniczce,2- w kapersie,obie dobrze przezimowały, jedna jest widzę wcześniejsza,druga późniejsza,,,to fajnie,i ładnie róże z nią wyglądają,,polecam do róż
misiaczekm-Piotrze
zestawienie może być rożne,,,ale wszystkie je kocham,,,
przemo1669 teraz wszystkie kwiaty pięknie wyglądają,,, ostróżki lubię ,ale mam ich jeszcze mało i niebieskich kolorków w ogrodzie tak samo,,,ale zawsze jest co zmieniać,prawda??
dzisiaj na zielono,,,
Eukomis dwubarwna, Lilia grzywiasta - Eucomis bicolor

Parzydło leśne (Aruncus sylvestris)

Moja opuncja ma 3 lata i 2 latka jest w gruncie i pięknie przezimowała; ;
Opuncja pilifera (Opuntia pilifera)

I będzie kwitła ,ciekawe jaki kolorek będzie kwiatu??

makóweczka;;

Krwawnik kichawiec (Achillea ptarmica L

FRAGOLA-Grażynko czas róż nadszedł więc,wszędzie kto kocha róże to temat róż jest ;:108Ale masz rację na róże jak się patrzy,to chce się ich mieć więcej i więcej ;:
Tosia1 może z tej perspektywy wygląda,że róże sa gęsto ,,,ale w rzeczywistości tak nie jest,,,A gipsówka rośnie już tam 2 lata i bardzo mi tak pasuje do różyczek

AGNESS dziękuje, na kilka róż jeszcze choruje np,Heidi Klum,Chippendale i Alchymist lub leonardo da vinci ; Lawendę mam 1 ,2 -gipsówki i szałwię, a ta ostatnia to Twoja zasługa,bo jak u ciebie się naoglądałam tych pięknych niebieskich kęp ,to i musiałam sobie na wiosnę kupić

D-M-Dario róze sa piękne,więc nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich,a nie wszystkie pachna,ale te pachnące to ummmm cudo ;
Moj M kiedyś jeździł często na zawody wędkarskie, także i pucharki i medale były,ale juz pare lat,nie jeździ na nie,,teraz jak mu czas pozwala to jedzie się relaksować na rybki :
Jadziu kocham dużo kwiatów i wiele radości ienergi mi one dają,jak każdemu kto je kocha,prawda?

mewa-Ewo ja już na kilka róż się zaraziłam, i rabatkę muszę powiększyć na nie

ewarb a widzisz,jak to fajnie zaskoczyć

Sylwia85 dziękuje ;:
any57 lawendę przy różance posadziłam na wiosnę ,bo rosła w cieniu wśród irysów,,,więc dałam ją na słoneczko.A słyszałam,że ponoć odstraszają mszyce ale sprawdzę jak to jest faktycznie

Maska-Marysiu;nemezja-Karolinko to prawda,miłość do róż to piękne uczucie ,które mam i ja i mój mąż,,,i moja córcia też już :hejaDziękuję,,,a ostrózek jeszcze mam mało,jeszcze więcej chciałoby się ich mieć

czar_na-Aniu witaj ,moja imienniczko

smirka-Mirko a wiesz czasami odwrotnie właśnie fotografuję,,te róż są obok siebie i tak zachodzą i pięknie razem wyglądają

Anna55Witaj, imienniczko!!na liliowce muszę jeszcze poczekać,choć dwa już mi kwitły,,, a teraz róże królują zaraz lilie tez dołączą,,piękny to czas,, Gipsówka,a raczej mam 2,posadziłam na brzegu rabaty różane, 1- kupiłam w doniczce,2- w kapersie,obie dobrze przezimowały, jedna jest widzę wcześniejsza,druga późniejsza,,,to fajnie,i ładnie róże z nią wyglądają,,polecam do róż

misiaczekm-Piotrze

przemo1669 teraz wszystkie kwiaty pięknie wyglądają,,, ostróżki lubię ,ale mam ich jeszcze mało i niebieskich kolorków w ogrodzie tak samo,,,ale zawsze jest co zmieniać,prawda??
dzisiaj na zielono,,,
Eukomis dwubarwna, Lilia grzywiasta - Eucomis bicolor

Parzydło leśne (Aruncus sylvestris)

Moja opuncja ma 3 lata i 2 latka jest w gruncie i pięknie przezimowała; ;
Opuncja pilifera (Opuntia pilifera)

I będzie kwitła ,ciekawe jaki kolorek będzie kwiatu??

makóweczka;;

Krwawnik kichawiec (Achillea ptarmica L

- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a ja, gdy dopiero uczyłem się ogrodnictwa .... opuncję wyrzuciłem, bo była wielka i przeszkadzała w domu
mądry Any po szkodzie - teraz też bym się cieszył z kwiatów jak i Ty ....

mądry Any po szkodzie - teraz też bym się cieszył z kwiatów jak i Ty ....
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ależ cudne zdjęcie makóweczki
Mistrzostwo świata 

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aniu piękne fotki robisz.
Krwawnik kichawiec na zdjęciu uroczy, ale w realu strasznie się rozłazi po ogrodzie.

Krwawnik kichawiec na zdjęciu uroczy, ale w realu strasznie się rozłazi po ogrodzie.

- Norbitka
- Od: 7 lip 2012, o 14:01
Eukomis bardzo oryginalna roślinka. Miałam wiosną go kupić i zapomniałam.
Czekam razem z Tobą na kwiat opuncji.
Czekam razem z Tobą na kwiat opuncji.
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Nie wiedziałam że opuncja może u nas zimować
Parzydło z bliska wygląda na prawdę ładnie a makówka...cudna,ciachasz na suszki?

Parzydło z bliska wygląda na prawdę ładnie a makówka...cudna,ciachasz na suszki?
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opuncja zakwitnie Ci Aniu
eukomis też imponujący,mój jeszcze nie kwitnie ..