Ewo, nie zamierzama na razie przesadzać Indigoletty ale muszę jej zaklepać miejscówkę. Bardzo mi się podobał kolor jej kwiatów w towarzystwie buczka. Zastanawiam się tylko czy będzie tam miała wystarczająco dużo miejsca. Ale to muszę czekać na Kasiek, ona wie ile będzie w obwodzie za jakiś czas.
Agness, nie wiem jakie straty bo lało do końca dnia. Trochę podwiązywałam jak deszcz ustawał ale po przebieraniu się kolejny raz z mokrych ciuchów, dałam sobie spokój. A dziś siedzę w robocie i myślę....
Zbyszku, myślisz, że za blisko? Chyba nie, ma po 150 cm z każdej strony luzu. On rośnie bardzo wąski. U ciebie też ma tuż obok kosówki. A te sosny zakorzenione bardzo głęboko bo to łacha piaszczysta i musiały daleko wody szukać. Jak kopałam pod buka to akurat tu korzeni nie było. Jedna stara karpa wyciągnięta więc nie powinien mieć konkurencji. A będzie stale podlewany bo tam nawodnienie planuję ze względu na róże przed nim. Poza tym sosny mają gałęzie dopiero na 13-15 metrach. Fakt, że buczek z powodu igiełek będzie dostawał dolomit ale to i tak najlepsze i najbardziej słoneczne stanowisko dla niego. U mnie nie ma wolnej przestrzeni.
Julek, Francesca, Wando uratowałyście Pastellę

bo już się zasadzałam z sekatorem. Od wczoraj leży na stoliku obok niej. Ale wolałam ( na szczęście) się upewnić.
Julek, nie pamiętam tego ujęcia, fajnie wygląda. Tylko przypadkiem nie usuń.
Ja planuję obok Iceberga dołożyć powojnik Omoshiro dla rozmycia tej bieli lub jakiś inny bladawiec różowy. Delikatny, żeby nie przedobrzyć. Nie przeszkadza Ci taka różnica w wielkości kwiatów? Bo ja się zastanawiam czy to nie będzie mnie denerwowało..
Wando dziękuję

wytnę te listki ( na szczepionej, nie na Pastelce

) opryskam p/grzybowi i zasilę. Mam Florovit to podleję.
Szkoda, że Fairy taka różnorodna bo wolałam tam blade...Zobaczę jak ten ostatni krzak, najwyżej jeden, ten ciemny gdzieś wyeksmituję na wiosnę. No chyba że się przyzwyczaję i nie będzie mi przeszkadzać. Bo różnica spora...
Jakie macie zdanie na temat łączenia róż i powojników? Bo różnie mówią...