Aniu ja do Ciebie z pytankiem Jak zimujesz róże na pniu? Kupiłam , miała być fioletowa o pełnych kwiatach, a jest różowa o pełnych ale drobniutkich kwiatach. Trudno jest jaka jest, szkoda żeby się zmarnowała przez złe przechowywanie.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Dziękuję dziewczyny za odwiedziny i dobre słowo. Fifi kwiatek we włosach nie przeszkadza, bo do kitki przyzwyczajona. Aniu gratuluję zakupu. Ja swoje różę na zimę stawiam do chłodnego dość jasnego pomieszczenia. Może to być np jakiś nieogrzewany garaż. Różnie mówią, żeby na zimę przygiąć koronę do ziemi i zakopać, ale mnie ten sposób się nie podoba. Zimuję je w pomieszczeniu i jest ok.
-- 25 cze 2013, o 18:01 --
Aniu oczywiście jeśli będziesz ją chciała mieć w donicy.
Aniu piękne i większe od moich u mnie jakoś stoją w miejscu
Wszystko wysadzisz?
Aniu u mnie leje jak z cebra, chciałam pochować kwiaty w donicach, chyba ubiorę deszczak i polecę bo się utopią
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka Moje wątki, Aktualny
Kochana ja mam 20 metrowy szpaler pod płotem do obsadzenia także wiesz. Jeszcze będę pikować firletki chacedońską i kwiecistą i szałwie i one razem z ostrogowcem tam trafią. U nas też leje jak z cebra.
Rewi przedszkole rośnie i czeka na docelowe miejsce w gruncie Aniu szałwia miała być muszkatołowa, ale nie wiem, czy ona będzie taka jaką chciałam - niby napisana, że muszkatołowa, ale zobaczymy - Ty też taka siałaś?
Siałam taką samą, ale firmy Vilmorin, moje siewki mają już włochate listki. Jak tylko dobrze podrosną wstawię u mnie zdjęcie to porównasz. Jest nawet wątek o tej szałwii i są zdjęcia dużych siewek, zajrzyj
Oj, chciałabym, żeby moja też taka była - pożyjemy, zobaczymy, a w przyszłym roku miejmy nadzieję, że będziemy podziwiać tę piękną roślinę - jest śliczna i zasługuje na miejsce w ogrodzie