Zieleń w wiejskim ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zieleń w wiejskim ogrodzie

Post »

:wit
tutaj się również witam :)
Anomalie pogodowe, czy to tak można nazwać, raz gorąco i sucho innym razem zimno i intensywnie leje, najgorsze że te przeskoki to tak z dnia nadzień.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marysiu, no to teraz już wszystko wiesz, jak to jest z Elą i mną.
Współczuję podtopień i poprzewracanych roślin. U mnie roślinom pasuje. W siedlisku wody nigdy zadużo, i w tym roku ogród wie, ze żyje :tan . Na waryzwniak nie miałam czasu, zeby zakładać, to i nie żal, że coś marnieje, bo nic nie mam. Pomidorki w donicach koraliki kwitną
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Misiu kiedy masz nadążyć jak wtedy pewnie kiedy masz czas to leje. Jakby było ładne lato jak było przez parę dni to zupełnie inna sytuacja! ile ja wtedy zrobiłam :lol: Przytulam ;:167 i życzę dobrego dnia ;:4
Justynko jak miło! ;:4 no właśnie tak szybko się zmienia że nasz organizm nie nadąża a co dopiero z roślinami :? dlatego jarzyny albo nie kiełkują albo sławo rosną :(
Marzenko jednolity deszcz nie przeszkadza nawet i u mnie. Lało całą noc i jest względnie dobrze, najgorsze były te gwałtowne ulewy - wtedy żadna gleba chyba tak szybko nie przyjmuje u Ciebie też pewnie by spływało wszystko. Pomidory w tunelu maluśkie, bo fruwające nie latają w deszczu i pewnie nie miał kto zapylać. :wit
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Witam :wit
U nas fasolka znowu podskoczyła i kosztuje 9,50 (a była już ciut ponad 7). Spróbowałam i bobu i fasolki choć na wyżerkę czekam aż ceny spadną.
U mnie też ulewy roślinom nie służą.
Róże mają niszczone kwiaty a Chopin nawet się złamał :? , boje się o hortensję, wiciokrzew wygląda jak migdałek wiosną - jak nie upał do deszcz załatwia kwitnące :roll:

Marysiu chciałabym spytać jak się ma Queen of Sweden i jak ją oceniasz. W necie się zakochałam w niej , potem u Kapiasów przyszło rozczarowanie, bo ani krzew powalający na łopatki ani zapach róż miły - ale może to oni średniej urody krzaczki mieli ?

Nie strasz tym ochłodzeniem już wczoraj przepalałam w kominku ,żeby Magda po kąpieli miała ciepło i widząc 11 st za oknem dziś powtórka z rozrywki nas czeka. Palić będziemy cały ten rok?
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, ja tez nie wyrabiam m.in. przez pogodę. Bo ani w deszczu ani tym bardziej w upałach nie będę nic robić w ogrodzie. no i stoi sobie wszystko, fakt kwiaty kwitną, ale chwasty w niektórych miejscach im dorównują, a o jakichkolwiek zmianach, przeróbkach, nasadzeniach nie ma mowy...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
tynia83
200p
200p
Od: 13 lip 2012, o 08:54

Post »

Szczęście początkującej - kiełkuje mi pietruszka naciowa i seler naciowy :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu dramat nie mogę znaleźć Queen of Sweden, bo przecież przysłana była! ale sadziłam jeszcze inne róże i czekam na kwitnienie, bo karteczki nie mogę odkopać. Po posadzeniu zrobiłam kopczyki i nie wiem czy nie założyłam metki czy jest tak nisko że jej nie widać. Są pączki prawie na wszystkich różach oprócz jednej marnie rosnącej i mam nadzieję że to nie ta :? Jak tylko się pokaże zdam relację. Kupiłam ją oceniając po zdjęciach bo lubię te kolorki.
Niestety jak spada śnieg w górach u mnie zawiewa mroźnie! a RK ostatnio ma sprawdzalne prognozy :shock:
Mariolko bo nasze prace są tylko zachowawcze, a nie da się nic robić żeby było inaczej lub ładniej. Jak przez chwilę coś podziałam to wracam cała mokra i potem chrypię i kaszlę (mam kiepską krtań) :? A codziennie wyrywam miliony małych trawek i pokrzywek ;:124 W grządki nie da się wejść, bo potem zostaje lej po stopie :;230
Justynko takie sukcesy działają motywująco ;:63
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie jeszcze dochodzi problem dzieci, które lecą za mna i grzażną w błocie. Im się to podoba, mnie już mniej, tym bardziej teraz kiedy trzeba uwaząć na rękę Karoliny....
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Masko, zapraszam na spacer, bo piękna ta Elżbieta. Krzew taki duży, kolor różowy, a nie za różowy, taki w sam raz. No i very natural :D

Czym zasilasz swoje róże, że tak Ci pięknie rosną?

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariolko coraz bardziej lubię Karolcię to bardzo fajna dziewczynka! a w ogóle to wychodzi moja tęsknota za wnuczką, bo mamy tylko dwóch chłopców, a ja lubię dziewczynki :D
Irminko idę z Tobą , bo moja sympatia do tej róży jest ogromna. Potrafisz ukorzeniać patyczki :?: , jeżeli tak to Ci wyślę razem z białą pelasią i ciemiernikiem. Ona łatwo się ukorzenia i jak zostanie posadzona w dobrym miejscu to szybko kwitnie a jak jej coś nie pasuje to jest ale nie kwitnie ( mam takie dwa krzaczki żyją a tylko mają liście ;:306 ). Ten krzak ma trzy lata i w pierwszym roku miał już kwiaty!
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczynki można ślicznie czesać, ubierać, te sukieneczki i warkoczyki latem... Ale np. w niedzielę przed kosciołem nie mogę wyrobić, żeby wyszykować te moje 3 panienki i 1 kawalera, który najchetniej poszedłby wszędzie w spodenkach i gumiaczkach :;230
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Piękna ta róża ja też mam taką ale malutką ;:180 Zachwycona jestem nostalgią która dzielnie kwitnie ;:196 U mnie też zimno i mokro ,muszę siedzieć w domu ;:223
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Marysiu Queen of Sweden to bardzo wyrównana róża. Zawiązuje pąki na praktycznie tej samej wysokości i gałązki są w formie bukietu (na dole szczupła rozszerzająca się u góry). Może po tym ją rozpoznasz? Ciekawi mnie Twoja opinia o jej zapachu. Mnie rozczarował gdy wąchałam inne stojące obok.

U nas też zimno, deszczowo i wietrznie. W niedzielę 35 st ,dziś 10 :shock:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariolko wiem, bo najpierw miałam dwie córki w czasach kiedy nic nie można było kupić i szłam im wszystko po latach dowiedziałam się, że uchodziły za najładniej ubrane dziewczynki na osiedlu! Ale trzeci był synek elegancik marynareczki nosił bardzo chętnie!
Basiu jak wrócisz z Krynicy to się przypomnij!
Elu tak twoja róża jest cudowna - tyle róż mi się podoba że nie wiem czy życia i kasy wystarczy :lol:
U mnie było zimniej tera jakby cieplej!
Aniu pójdę je pooglądać pod tym kątem! a na zapach poczekam. Jakie ty chcesz piwonie czy takie zwykłe różowe też, bo będę w sierpniu wykopywać to chętnie Ci przyślę!
Oj różnicę czuje mój organizm i znowu ciśnienie skacze!
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p

Post »

Marysiu mam tylko jedną , świeżo kupioną białą także wszystkie przyjmę z wielką radością ;:196

Od jutra podobno ma być lepiej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”