Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013
Kusisz okropnie a wiem jakie Ewcia wysyła róże więc tym bardziej mój opór maleje.Mówisz,iż dobrze odszyfrowałam te gożdziki.Pachną?Też jestem ciekawa co to za piękna reoślinka.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- majka411
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

No, więc tak jestem na działeczce? słonko wali równo, a ja muszę siedzieć w domu, bo mam alergię.
Miłeczko rozśmieszyłaś mnie tym co jadasz?.. może i ja się skuszę i za rok zrobię sobie konfiturę różaną.
Zakup LO ?..

Gosiu zamówiłam sobie na wiosnę ten sam gatunek tylko mocno bordowy jak znajdę jego prawidłową nazwę, to napiszę Ci. Te przy Chippkach podzieliłam w tym roku na wiosnę, a już się bardzo rozrosły. Jak będziesz chciała jesienią, to pw.

Właśnie u Ani dopisałam link do tego bordowego.
Moniczko-vertigo, a wiesz, że jak zobaczyłam kwitnącą Avalon i Parky, to pomyślałam właśnie o Twojej białej rabacie. Avalon najlepiej obejrzyj w F i u Ani Sweety, tam są fantastyczne zdjęcia.

Zgadzam się angielki są bardzo piękne?..

Edytko , to ostróżka hiacyntowa?. moim zdaniem roślinka jednoroczna. Niska, a takich mi trzeba było.
Różne kolory mi się trafiły. Ten co pokazałaś jest wyjątkowy. Rośnie śmiesznie, bo z kwitu wypuszcza kolejne pąki.

Ilonka?.. napracowałam się, ale jednocześnie miałam okazję obejrzeć dokładnie każdą roślinę i odkrywałam skarby ?.. hihihi?hi

znalazłam Andre le Notre z pączusiem?.

Koper rośnie, a jakże, ten, to prawie nie zawadza.

Asiu - Camellia, zgadzam się, też nie lubię oglądać kwiatów z pozycji LB?..
Jak nie trafię, to wymienię na lepszy model. Spirit jest obłędny.

Dopiero uczę się od Ewy-gloriadei jak się z tymi różami obchodzić. Mam już plan?..
Asiu-daffodil?.. Pan John, to prezent, ale jaki i pachnie? bosko

The Alnwick ma pokrój krzewu taki jak Queen of Sweden z tym, że.. mam ją drugi sezon a ona robi się grubiutka, ma ładniejsze i większe liście, a kwity nieco podobne do Q of S, ale bardziej wypełnione z lekką nutką morelki i znacznie większe.
Q of S ma kwiaty blado różowe. Dodatkowo Alnwick tworzy kiście kwiatów? właśnie, to obserwuję. Więcej pod koniec sezonu.

Lemeczko?. jak bym im pozwoliła, to zajęłyby mi nie tylko rabatki, ale i część trawnika. Już zdominowały mi róże, a dobrze napisałaś one najważniejsze.

Poza tym ja sadzę jednoroczne głównie po to, żeby młode róże miały lekkie zacienienie. Młodzież już się robi bardziej dojrzała i da sobie radę bez nich.
Ania ? An-ka dobrze piszesz?. róże od Ewy warto mieć?..

Aniu, ja kupiłam jeszcze inny kolor tego goździka?. o tu zerknij ma piękny bordowy odcień. Zdjęcie w tym linku nie oddaje jego wielkich bordowych kwiatów. To jest ta sama odmiana, co ten czerwony, rosnący przy Chipkach. Jakby co? to poczekaj do jesieni. http://www.fuchsiahybrida.pl/sklep/gozd ... k_barbatus
Zapraszam na portrety róż?. hihihi..hi

Tak, więc kilka portretów róż?. ale można je również zobaczyć jak rosną na innych moich zdjęciach.
Biały Eden zaczyna.....

Lavender Pinocchio

Boticelli

Candlelight

Aspirin Rose i Chippendale

Zakwtł mój pierwszy LO

Parky, kwiat po rozwinięciu jest biały.

- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Majeczko miałaś rację, Aspirin Rose i Chippendale idealnie się uzupełniają, nawzajem podkreślając swoją urodę. Super

Reszta zresztą też !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maju ostróżka hiacyntowa no strasznie mi się spodobała
Eden biały cudo
Chipek z Aspiryne super zestawienie

Eden biały cudo

Chipek z Aspiryne super zestawienie

- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Portreciki odlotowe (jak wszystkie Twoje zdjecia).majka411 pisze:
Zapraszam na portrety róż?. hihihi..hiDlaczego sie śmieję, bo muszę wam powiedzieć, że jak pięć lat temu zaczynałam czytać to forum, to naoglądałam się pięknych portretów i co tylko mogłam dostać, to sadziłam. Tych róż już nie mam, na czym polegały moje błędy wybierałam róże oczami, a to trzeba jednak dobrze obejrzeć i się dopytać zanim się zaprosi różyczkę do ogrodu.
Tak, więc kilka portretów róż?. ale można je również zobaczyć jak rosną na innych moich zdjęciach.
A teraz pytacz,czytasz i wybierasz

https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Majeczko piękne róże ,Boticelli normalnie mnie zaczarował .Ostróżka odjazdowa ,skąd Ty ją wzięłaś 

Maju koniecznie mnie powiadom jak zakwitnie GS a ja wstawiłam moją AS dla Ciebie. Jeszcze jedno pamiętam że w zeszłym roku obie byłyśmy początkowo rozczarowane Boticelli, a później już o niej nie mówiłyśmy. W tym roku jednak mnie mile zaskoczyła , wielkością kwiatu, budową, oraz długością kwitnienia. Ciekawa jestem jakie jest twoje zdanie w tym roku.
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Majka
Obejrzałam wszystkie zaległe fotki Twojego różanego raju i jestem zachwycona
Zwłaszcza rabatka przy płocie ze Spirit of Freedom w roli głównej wygląda zjawiskowo! Jak znajdę miejsce to ją kupię
Pozdrawiam w oczekiwaniu na kolejne kwiatuszki

Obejrzałam wszystkie zaległe fotki Twojego różanego raju i jestem zachwycona

Pozdrawiam w oczekiwaniu na kolejne kwiatuszki

- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Doba za krótka o przynajmniej kilka godzin. Obejrzenie Twojego ogrodu to wielkie wyzwanie. Jak się już zacznie, to nie ma siły, żeby coś odłożyć na później.
Nie chcę prawić banalnych komplementów. Po prostu, dech zapiera w piersiach.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
W przyszłym roku uważaj z pieleniem-ta jednoroczna ostróżka się sieje 

- Maddy77
- 500p
- Od: 2 maja 2012, o 18:48
- Kontakt:
Wzdycham
Cudnie, brak słów

Cudnie, brak słów

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Maju ja normalnie chora jestem po wizytach u Ciebie ....... nigdy mi dość tych bajecznych widoków.... tak zdrowe, rozrośnięte i bujnie kwitnące róże to aż niemożliwe...... jesteś prawdziwą czarodziejką
Twoje Chippendale są wprost pokazowe.... mój powolutku nabiera ciałka po poprzedniej zimie, która go zmasakrowała, ale nadal jest marniutki. Ma jednego dorodnego pędziorka z kwiatami.... właśnie zakwitł..... taka marnizna, a też cieszy. To jedna z moich ukochanych róż....

- mieciak49
- 1000p
- Od: 13 paź 2010, o 18:01
Maju-jestem bardzo częstym gościem w Twym różanym ogrodzie,zachwycona byłam różanym kręgiem do tego stopnia,że postanowiłam podobnie zrobić u siebie.W tamtym roku zaczęła się moja fascynacja różami,trochę ich kupiłam i w tym roku pokazują swe piękno,cieszę się jak dziecko,gdy widzę,że kwiat danej odmiany jest taki jak powinien być.Pozwolisz,że będę nadal często Cię odwiedzała,Twoje fotki poprawiają mi nastrój,no i muszę zaznaczyć Twój wątek,bo trudniej go znależć,odkąd nie ma go w różanych 

Majka a ja się zastanawiałam nad Parky i w końcu nie wzięłam.
No w sumie nic straconego poobserwuję u Ciebie i na jesieni wsadzę do koszyczka.