Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogród Majka411 - w oczekiwaniu na róże 2013

Post »

Kusisz okropnie a wiem jakie Ewcia wysyła róże więc tym bardziej mój opór maleje.Mówisz,iż dobrze odszyfrowałam te gożdziki.Pachną?Też jestem ciekawa co to za piękna reoślinka.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Cześć ? wielkie dzięki za odwiedziny?. zawsze to miłe jak się czyta, co piszecie?.. ale jestem próżna?... ;:173

No, więc tak jestem na działeczce? słonko wali równo, a ja muszę siedzieć w domu, bo mam alergię.

Miłeczko rozśmieszyłaś mnie tym co jadasz?.. może i ja się skuszę i za rok zrobię sobie konfiturę różaną.
Zakup LO ?.. :heja hehe..he , John prezent od Annes . :heja :heja

Gosiu zamówiłam sobie na wiosnę ten sam gatunek tylko mocno bordowy jak znajdę jego prawidłową nazwę, to napiszę Ci. Te przy Chippkach podzieliłam w tym roku na wiosnę, a już się bardzo rozrosły. Jak będziesz chciała jesienią, to pw. ;:108
Właśnie u Ani dopisałam link do tego bordowego.

Moniczko-vertigo, a wiesz, że jak zobaczyłam kwitnącą Avalon i Parky, to pomyślałam właśnie o Twojej białej rabacie. Avalon najlepiej obejrzyj w F i u Ani Sweety, tam są fantastyczne zdjęcia. ;:173
Zgadzam się angielki są bardzo piękne?.. ;:170 o jakiej myślisz ?

Edytko , to ostróżka hiacyntowa?. moim zdaniem roślinka jednoroczna. Niska, a takich mi trzeba było.
Różne kolory mi się trafiły. Ten co pokazałaś jest wyjątkowy. Rośnie śmiesznie, bo z kwitu wypuszcza kolejne pąki. ;:108

Ilonka?.. napracowałam się, ale jednocześnie miałam okazję obejrzeć dokładnie każdą roślinę i odkrywałam skarby ?.. hihihi?hi :;230
znalazłam Andre le Notre z pączusiem?. ;:173 jego wysokość jest jak karzełek? ;:306 ale kwiatek zobaczymy.
Koper rośnie, a jakże, ten, to prawie nie zawadza. ;:306

Asiu - Camellia, zgadzam się, też nie lubię oglądać kwiatów z pozycji LB?..
Jak nie trafię, to wymienię na lepszy model. Spirit jest obłędny. ;:224
Dopiero uczę się od Ewy-gloriadei jak się z tymi różami obchodzić. Mam już plan?..

Asiu-daffodil?.. Pan John, to prezent, ale jaki i pachnie? bosko ;:170 .
The Alnwick ma pokrój krzewu taki jak Queen of Sweden z tym, że.. mam ją drugi sezon a ona robi się grubiutka, ma ładniejsze i większe liście, a kwity nieco podobne do Q of S, ale bardziej wypełnione z lekką nutką morelki i znacznie większe.
Q of S ma kwiaty blado różowe. Dodatkowo Alnwick tworzy kiście kwiatów? właśnie, to obserwuję. Więcej pod koniec sezonu. ;:196

Lemeczko?. jak bym im pozwoliła, to zajęłyby mi nie tylko rabatki, ale i część trawnika. Już zdominowały mi róże, a dobrze napisałaś one najważniejsze. :heja :heja
Poza tym ja sadzę jednoroczne głównie po to, żeby młode róże miały lekkie zacienienie. Młodzież już się robi bardziej dojrzała i da sobie radę bez nich.

Ania ? An-ka dobrze piszesz?. róże od Ewy warto mieć?.. ;:108 ale jak teraz nie masz miejsca, to poczekaj do jesieni. Jakieś nowe pomysły się zrodzą i zmiany można robić.
Aniu, ja kupiłam jeszcze inny kolor tego goździka?. o tu zerknij ma piękny bordowy odcień. Zdjęcie w tym linku nie oddaje jego wielkich bordowych kwiatów. To jest ta sama odmiana, co ten czerwony, rosnący przy Chipkach. Jakby co? to poczekaj do jesieni. http://www.fuchsiahybrida.pl/sklep/gozd ... k_barbatus

Zapraszam na portrety róż?. hihihi..hi :;230 Dlaczego sie śmieję, bo muszę wam powiedzieć, że jak pięć lat temu zaczynałam czytać to forum, to naoglądałam się pięknych portretów i co tylko mogłam dostać, to sadziłam. Tych róż już nie mam, na czym polegały moje błędy wybierałam róże oczami, a to trzeba jednak dobrze obejrzeć i się dopytać zanim się zaprosi różyczkę do ogrodu.
Tak, więc kilka portretów róż?. ale można je również zobaczyć jak rosną na innych moich zdjęciach.

Biały Eden zaczyna.....
Obrazek

Lavender Pinocchio
Obrazek

Boticelli
Obrazek

Candlelight
Obrazek

Aspirin Rose i Chippendale
Obrazek

Zakwtł mój pierwszy LO
Obrazek

Parky, kwiat po rozwinięciu jest biały.
Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Majeczko miałaś rację, Aspirin Rose i Chippendale idealnie się uzupełniają, nawzajem podkreślając swoją urodę. Super ;:215

Reszta zresztą też !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maju ostróżka hiacyntowa no strasznie mi się spodobała :uszy
Eden biały cudo ;:167
Chipek z Aspiryne super zestawienie :uszy
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

majka411 pisze:

Zapraszam na portrety róż?. hihihi..hi :;230 Dlaczego sie śmieję, bo muszę wam powiedzieć, że jak pięć lat temu zaczynałam czytać to forum, to naoglądałam się pięknych portretów i co tylko mogłam dostać, to sadziłam. Tych róż już nie mam, na czym polegały moje błędy wybierałam róże oczami, a to trzeba jednak dobrze obejrzeć i się dopytać zanim się zaprosi różyczkę do ogrodu.
Tak, więc kilka portretów róż?. ale można je również zobaczyć jak rosną na innych moich zdjęciach.

Portreciki odlotowe (jak wszystkie Twoje zdjecia).
A teraz pytacz,czytasz i wybierasz ;:167 . ;:108
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Majeczko piękne róże ,Boticelli normalnie mnie zaczarował .Ostróżka odjazdowa ,skąd Ty ją wzięłaś ;:oj
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Maju koniecznie mnie powiadom jak zakwitnie GS a ja wstawiłam moją AS dla Ciebie. Jeszcze jedno pamiętam że w zeszłym roku obie byłyśmy początkowo rozczarowane Boticelli, a później już o niej nie mówiłyśmy. W tym roku jednak mnie mile zaskoczyła , wielkością kwiatu, budową, oraz długością kwitnienia. Ciekawa jestem jakie jest twoje zdanie w tym roku.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Parky jest śliczna :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Majka :wit
Obejrzałam wszystkie zaległe fotki Twojego różanego raju i jestem zachwycona ;:170 Zwłaszcza rabatka przy płocie ze Spirit of Freedom w roli głównej wygląda zjawiskowo! Jak znajdę miejsce to ją kupię :D
Pozdrawiam w oczekiwaniu na kolejne kwiatuszki ;:65
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Doba za krótka o przynajmniej kilka godzin. Obejrzenie Twojego ogrodu to wielkie wyzwanie. Jak się już zacznie, to nie ma siły, żeby coś odłożyć na później.
Nie chcę prawić banalnych komplementów. Po prostu, dech zapiera w piersiach. ;:111
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

W przyszłym roku uważaj z pieleniem-ta jednoroczna ostróżka się sieje :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Wzdycham ;:131
Cudnie, brak słów ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maju ja normalnie chora jestem po wizytach u Ciebie ....... nigdy mi dość tych bajecznych widoków.... tak zdrowe, rozrośnięte i bujnie kwitnące róże to aż niemożliwe...... jesteś prawdziwą czarodziejką ;:180 Twoje Chippendale są wprost pokazowe.... mój powolutku nabiera ciałka po poprzedniej zimie, która go zmasakrowała, ale nadal jest marniutki. Ma jednego dorodnego pędziorka z kwiatami.... właśnie zakwitł..... taka marnizna, a też cieszy. To jedna z moich ukochanych róż....
Awatar użytkownika
mieciak49
1000p
1000p
Od: 13 paź 2010, o 18:01

Post »

Maju-jestem bardzo częstym gościem w Twym różanym ogrodzie,zachwycona byłam różanym kręgiem do tego stopnia,że postanowiłam podobnie zrobić u siebie.W tamtym roku zaczęła się moja fascynacja różami,trochę ich kupiłam i w tym roku pokazują swe piękno,cieszę się jak dziecko,gdy widzę,że kwiat danej odmiany jest taki jak powinien być.Pozwolisz,że będę nadal często Cię odwiedzała,Twoje fotki poprawiają mi nastrój,no i muszę zaznaczyć Twój wątek,bo trudniej go znależć,odkąd nie ma go w różanych ;:138
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Majka a ja się zastanawiałam nad Parky i w końcu nie wzięłam. :evil: No w sumie nic straconego poobserwuję u Ciebie i na jesieni wsadzę do koszyczka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”