Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki i rabatki cz.IV

Post »

Stasiu - w leciwym ogródku to i rośliny rozrośnięte :) ostatnio dawno nie dzieliłam... ;:173 ale takie rozrośnięte pozwalają "odpuścić" plewienie - chwastom trudno się przebić! :) Ostatnio uczę się i trzymam zasady ...coraz mniej roboty na rabatach... :) Powoli zaczyna mi się to udawać! :) dziękuje za odwiedziny! ;:168
Krysiu- witaj ! ;:168 coś mało Ciebie ostatnio na FO? U mnie deszczu ostatnio nie brakuje ale i tak już niczego nie sadzę / choć i tak coś tam posadzone od wiosny zostało :) /A kwiatuszki to jednoroczne bezimiennie kupione złocienie. :)
Gosiu - klonik rośnie ...a Ty będziesz musiała nabyć nowego! ;:173 u mnie choruje brzózka pendula - nowy nabytek walczę z grzybem choć trochę liści już opadło i straciła na urodzie.. :? No ale tak to już jest w ogrodach jedne rośliny ubywają i robią miejsce nowym...
Aniu,Ewciu - droczy...droczy... :) odezwały się te , którym ostatnio dorównać w hitach nie sposób.. ;:306 a ja nawet nie próbuję bo już rocznik nie ten i zadyszkę łapię! ;:113

oman wykarczowałam 2 lata temu..w tym pojawił się znowu i taktuję go jak nową roślinę ;:173 / no i znowu hit! :;230 /
Obrazek

Obrazek
przetacznik i lawenda - kolejne wypełniacze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
rosarium uetersen
Obrazek

Obrazek
ingrid bergman - trawy w tle na innej rabacie
Obrazek
dame de coeur
Obrazek
nina weibull
Obrazek

Obrazek

Obrazek
iceberg
Obrazek

Obrazek

Obrazek
folklore i przekwitający casanova
Obrazek
z cebulowego mixu pokazała się palczycha - pewnie nie zdąży zakwitnąć
Obrazek
fresia
Obrazek
nn
Obrazek

cdn... :wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu rózyczki piękne ;:63
Powojniki też piekności ;:63
Przetacznik masz piekny,ja na wiosnę kuoiłam,posadziłam i nie mam go,,,padł ;:161
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Maryniu piękne róże. ;:138
A palczycha to co to za cudo, zimuje w ogrodzie?
Dlaczego wykarczowałaś omana, przecież jest ciekawą byliną, właśnie go sobie kupiłam .
Pozdrawiam Cię serdecznie. :)
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Lilie w marunie świetna kompozycja. Nawet przytachałam z pola na działkę marunę drobniejsza ale niestety zimy nie przeżyła.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu - ;:180 różyczek kilka popularnych mam i powoli jako tako kwitną , na powojniki dopiero czekam może coś jeszcze zakwitnie...przetaczniki bardzo lubię , ostatnio najbardziej okazałego podgryzły mi nornice ale troszkę uratowałam...
Teresko - palczycha to takie śmierdzące dziwidło nie zimuje w gruncie ot,taka ciekawostka roślinna .Kwitła mi już 2 razy ale nawet nie śmierdziała za bardzo bo wstawiłam ją w środek oddalonej rabaty ale sąsiadki przychodziły ją oglądać :) Omana mam od ponad 20 lat i już mi się znudził ;:173 a wiadomo,że bardziej interesują nas rośliny ,których nie mamy a te swojskie się nudzą i robimy miejsce innym..A że wróciła więc ją zostawiłam i nawet mi znowu pasuje na tej akurat rabacie bo rabata została przerobiona .. :D
Ewciu w - wszystkie moje niby-kompozycje są naprawdę przypadkowe.. wypełniacze same się przypasowały do roślin a ja im po prostu nie przeszkadzam...jak będą się za bardzo szarogęsić to dostaną eksmisję...

W południe byłam godzinkę na działce nic nie zrobiłam oprócz zdjęć :D ...zaraz się rozpadało i trzeba było wracać... ;:145 BYŁAM WŚCIEKŁA... :evil: ale cóż - siła wyższa!!!! ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek
pachnąca Królowa śniegu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
szkarłatka amerykańska to długo kwitnąca bylina
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
rosarium
Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

ALE ;:oj ;:oj ;:oj fotki i to co na nich ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180 ;:180
brak słow ,raj,tak sielsko,chce tam być i być ;:180 ;:180 ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Maryniu to prawda,że mniej bywam na forum a raczej bywam ale po cichu bo nie zawsze jest czas i wena do pisania. Ciche spacery w zaciszu pokoju i zachwyt bez słów bo czasami ich brakuje...
Przyroda potrafi zadziwiać i to jak ... ;:131
Dzięki za odpowiedź w temacie kwiatuszków w bieli. Dziś pieliłam rabatę z 3 odmianami języczek i odmiana Przewalskiego ma paki a nie kwiaty - czyli na swoje muszę poczekać.
Pienny kolor ostróżki - podziwiam i zazdroszczę tak po koleżeńsku ... ;:196 muszę ją mieć.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oman świetny :D Jak wysoki rośnie u Ciebie? Dostałam nasiona, wysiałam i mam kilka roślin do posadzenia.
Twoja pstra róża nn to może być Papageno.
Czekam wciąż na deszcz, rozpacz mnie ogarnia, kiedy widzę rudą trawę i mdlejące rośliny.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu - wielkie dzięki za tak miłe odwiedziny ! ;:180 ;:180
Krysiu - miło Cię gościć ;:168 - masz rację , brak weny do pisania i u mnie występuje , szczególnie kiedy odwiedzają mnie tylko cisi podglądacze... :? Jak nie ma wpisów to i ja nie mam ochoty na rewizyty , zaglądnę tu i tam i zmykam..Ale zauważyłam,że są grupy osób ,które odwiedzają się wzajemnie a w innych wątkach się tylko rozglądają ... Przeczytałam gdzieś celną uwagę, że wystarczy od czasu do czasu pomachać :wit ...i wcale nie chodzi o achy i ochy i zachwyty.. ;:173 mała rzecz a cieszy.. a zresztą za bardzo się rozgadałam ... ;:192 robię swoje ... ;:177 i się nie przejmuję ! ;:224
Ewciu ;:196 wierna moja " odwiedzaczko" :) cieszę się bardzo z Twoich odwiedzin ;:168 ,oman jest wysoką rośliną ok.1,50 m będzie miał jak dobrze pójdzie... :) A róża to nie jest papageno - podobna ale inna ,jaśniejszy kolor i bardziej pusty - płaski kwiat ...właściwą P. mam.
Ty czekasz na deszcz a ja czekam kiedy wreszcie przestanie tak często lać...dziś znowu jestem uziemiona w domu bo straszą nawałnicami, gradem , burzami itp... ;:oj ;:oj ;:oj Strach się wybierać..

rosarium i jackmanii ;:167
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
trzykrotka sama się wsiała k/GT , jakby wiedziała,że im razem twarzowo będzie... :)
Obrazek

ObrazekObrazek
biała ostróżka w tym roku słabiutka...a tak się podobała w ubiegłym roku ...czyżby złe oczy ktoś miał?? i uroku rzucił... ;:306 różowa też słabsza ..jedynie niebieskie i lawendowa względnie kwitną
Obrazek
kopru też tutaj nie siałam no ale wyrywać go do zupy stąd nie będę miech sobie rośnie..
Obrazek
kielichowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Maryniu Twój ogród jest jak bomboniera ,po brzegi zapełniona smakołykami .Lubię do Ciebie zaglądać ,bo na każdym zdjęciu jest wiele roślin do oglądania .Bujnie i pięknie ;:167
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

U mnie Maryniu leje deszcz , z jednej strony się przyda bo na mich rabatach już mała sahara była , ale z drugiej na działkę nijak się wybrać ,nawet jak do popołudnia przestanie padać to wszędzie błoto .podobno jeszcze jutro ma tak być a od czwartku poprawa pogody -miłego dnia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu ależ już Ci lilii kwitnie ;:oj ....przepiękne są.... i taka masa róż...clematisy.... i te wszystkie wypełniacze które uwielbiam..... Twój ogród jest wspaniały.... tyle w nim przeróżnego kwiecia i wszystko takie rozrośnięte, dorodne.... no cudnie wprost ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Niesamowite masz te zestawienia.
Jackmanii i rosarium wygląda zjawiskowo.
Ja już chyba nie kupię sobie takiego klonika. Jednak stwierdzam po fakcie, że on by u mnie nie miał gdzie rosnąć. Przeciez za kilka lat byłby potężny
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wreszcie pada :tan Na razie bardzo się cieszę, ciekawe, co powiem, kiedy będzie tak padać przez cały tydzień ;:306 Teraz się jeszcze o to nie martwię, a mam nadzieję, że trawa zrobi się zielona, nie ruda jak do tej pory.
Podobna do Papageno jest róża Ferdinand Pichard-może to ona :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo-rozalko - bardzo się cieszę Twoją wizytą i miło mi ,że Ci się u mnie podoba! :)
Dorciu - ;:168 u mnie dzisiaj dla odmiany zimno i chłodno ale ma nie padać!
Agniesiu- aura sprzyja bujności roślin a wypełniacze jakoś tak same się wpasowują...ostatnio chyba dzięki kompostowi wiele roślin wróciło i są tam,gdzie chcą a ja im za bardzo nie przeszkadzam
jak tylko znajdują miejsce dla siebie to niech hamują chwasty choć i tych nie brak bo aura im sprzyja a ja nie mam możliwości się z nimi rozprawiać bo ostatnio albo zbyt gorąco albo leje! Miło,że wpadłaś ! ;:168
Gosiuwitaj! ;:168 ;:180 za miłe słowa! ;:196 A klonika kup! bo klonika trzeba mieć w ogrodzie a u Ciebie w takim ogrodzie na pewno go wciśniesz :) ...a jakby co to sekatorka użyjesz jakby za bardzo się rozbujał ! :) Mój w donicy rośnie i też dobrze . Na razie zadołowany i ma miejscówkę a jakby się koncepcja zmieniła to szpadelek i nowe miejsce go czeka...Ostatnio kopałam dołki pod moje doniczkowce przez całe popołudnie ;:oj . Przesuwałam o kilkanaście cm, wstawiałam donice, przyglądałam się z oddalenia, stale mi coś nie pasowało a donic w sąsiedztwie było chyba 6 no i żeby je zgrać ze sobą trzeba było sporo czasu i sił poświęcić...Dlatego nie lubię sadzić docelowo dużych roślin do ziemi bo musiałabym przesadzać kilkakrotnie na pewno. Bo tak mam i nic na to nie poradzę... :?

Ewciumaj - ;:196 no i doczekałaś się i Ty pory deszczowej ! U mnie zelżyło ale ochłodziło się znacznie. Sprawdziłam te różę, mogła by być tym FP ale niestety nią nie jest... :) Chciałabym ,żeby po obiedzie można było się wybrać na działkę bo roboty huk...

Mój CD..
warwick castle
Obrazek

Obrazek
nostalgie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
erotica
Obrazek

Obrazek