Teresko, trochę nadgoniłam Twój wątek Rabaty zdecydowanie ładniej wyglądają w wersji obłej niż kwadratowej Chyba zgapię od Ciebie pomysł rabaty w gazonach... Mam betonowe ogrodzenia, które postawili sąsiedzi, pomalowałam go na ciepły brąz, posadziłam bluszcz ale... takie gazony z kwiatkami jeszcze by je rozweseliły Dobry pomysł, gratuluję
Aniu staram się wygospodarować jak najwięcej miejsca na bylinki Celinko, Moniu Dosiu szczerze polecam gazony trochę się obawiałam czy roślinki w nich nie będą przemarzać, ale jak widać nic złego i się nie stało
Szaleństwo rabatowe trwa u mnie nadal Pod południową ścianą domu rosła krzewuszka i winogron, a między nimi rachityczna trawka którą w dodatku trzeba było obcinać nożycami bo kosiarka tam nie wchodzi
Postanowiłam że pozbędę się trawy i posadzę kwitnące byliny w połączeniu z aksamitkami, pomidorkom też będzie w słonku dobrze
A teraz pokażę różyczki
Moja ulubienica, zawsze obficie kwitnie, aż do przymrozków Może ktoś zna jej imię
Stareńka róża jeszcze z rodzinnego domu teściowej, trochę ją skoczki zaatakowały, ale już po oprysku jest
No i moja zeszłoroczna miniaturka cała ukwiecona a także tegoroczny zakup róża Bernstein z pierwszymi pąkami
Zakwitły wiesiołki i trzykrotka
Hortensja powoli rozchyla płatki kwiatów, a kwietnik coraz bardziej ukwiecony
No i na koniec pierwszy kwiatek przezimowanej fuksji
Dziewczyny, trochę trawnika musi zostać ale nie za dużo Jasiu, a zgapiaj cieszę się ze Ci się kwietnik podoba Celinko Gracha, ona ma trzy albo cztery lata