Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Pasja - letnie impresje :)

Post »

:wit Kasiu???? piękne masz róże?. nawet jak sobie pomarudzisz nad Elfe .
Wow? Edenka, Pashminka i Bailando bajeczka? :heja :heja zwróciłam uwagę na wybarwienie róż.
Czy zdjęcia oddają ich rzeczywisty odcień.
Wystrój tarasu super?. zawsze mówię, że masz szczególny dar do takich kompozycji. ;:333
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Dotarlam do Ciebie :wit po wielkich poszukiwaniach oczywiscie - no ale chlodniej sie zrobilo, to mozg mi podpowiedzial, ze na pewno nowy topik zalozylas :;230
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko, ja też confidorem pryskałam ale muszę wynika z tego powtórzyć, albo fastacem, bo jest mocniejszy. Ale troszkę się martwię, bowiem zauważyłam pszczoły u mnie ;:oj i nie chciałabym im zrobić krzywdy.

Magda Quuen of sweeden , moje marzenie i co więcej ciągle stoi u ogrodnika :lol: Chyba na mnie czeka ;:173 ;:124 Posadzę ją sobie chyba na głowie ;:306 Magda zapraszam, zapraszam k o n i e c z n i e. W przyszłym tygodniu jak możesz?

Mariolu bardzo dziękuję ;:168

Majeczko Efe się zbiera i ma nawet kilka pąków, muszę się za nie zabrać, ale liczę na spowolnienie upałów, bo dosłownie myśleć nie jestem w stanie. Co do kolorków, to troszkę wyblakły jakby od upałów. Ale na zdjęciach są prawie jak na żywo. A czy coś w związku z tym cię zastanawia? Za pochwałę tarasu dziękuję, obecnie mój tato się nim zajmuje, bo ja bym go chyba zasuszyła. :lol:

Julka dobrze, że jesteś ;:168 Ale gdzie się zrobiło chłodniej ja się pytam? 31 st. w cieniu u mnie ;:202 ;:183
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Queen of Sweeden , moje marzenie i co więcej ciągle stoi u ogrodnika :lol: Chyba na mnie czeka ;:173
To tak jak na mnie. Ona i Easy Does It oraz Rapsody in Blue. Zbieram się i ... zamawiam inne. A te wciąż w planach ;:306
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie jest teraz 27 stopni, to po wczorajszych 36 w cieniu, ochlodzenie jak nic. Aaaa wiesz ze dorobilam sie schodow z gory na Taras? zaraz jakas fote uskutecznie.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, w takim razie Mospilan - on jest bezpieczny dla pszczół, a niszczy mszyce, chrabąszcze, opuchlaki...

art. o bezpieczeństwie pszczoł podczas oprysków:
http://poradnikogrodniczy.pl/pszczoly.php
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu Sweete Queen of Sweeden to cudna róża i wygląda jak angielska filiżanka :) Prędzej czy później, zaopatrzę się w nią. Pozostałych Twoich chciejstw nie znam i nawet nie odważę się obejrzeć co to za jedne...bo znów zachoruje na kolejną.. :lol:

Julka ależ to genialnie, lecę oglądać do ciebie ;:65 U mnie ciek wodny stanął....M zastrajkował... :(

Iwona spryskałam Fastacem wczoraj, bo dopiero dziś przeczytałam twój post, zobaczymy co się będzie działo. Ale dobrze wiedzieć, że Mospilan jest łagodny :) Wypróbuję go na pewno.

Mam ładne fotki, ale nie mogę się połączyć z imageshackiem ;:223 :evil:
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiu, mówisz, że QoS jest koło ciebie :lol: ? W Rosarium będzie dopiero na jesieni z gołym korzeniem, a ja już takowych nie kupuję, bo mi się większość nie przyjmuje ;:223 . Lepiej się trzymają te z doniczek, w dodatku sadzone wiosną :roll: Pewnie ja coś źle robię, ale tak sobie postanowiłam, że kupuję tylko doniczkowe ;:108
Mopsilan, dobrze wiedzieć, że łagodny dla pszczółek ;:333
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Magda QoS jest cały czas.... ;:224 a ja nie wiem czy ja w ogóle powinnam róże posiadać, to nie są samoobsługowe roślinki i jak słabo rosną to się wkurzam... :evil: No i ziemia...ciągły z nią problem....ech

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anabelka kupiona za 10 zł w zeszłym roku :)
Obrazek

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No nareszcie Cię znalazłam, a nie było łatwo, bo zmieniłaś "adres" :wink:
Kasiu w niemym zachwycie oglądam zdjęcia z twojego ogrodu, a gdy przeczytałam, że "zaraziłam Cię bielą", to aż napuszyłam się niczym paw, bo poczułam się, jakbym też miała drobny udział w jego powstaniu ;:173
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko nie tak całkiem zmieniłam :lol: Ale musiałam dodać to lato :) bo nie mogłam się go już doczekać ;:173 Twój udział w tworzeniu mojego ogrodu jest nie mały...nie mogę powiedzieć, że biel króluje (chociaż na tarasie jak najbardziej) ale pojawia się w wielu miejscach cudnie go zdobiąc. ;:224 Aż wstyd przyznać, że byłam taka ślepa i uważałam biel za pospolitą ;:124
Ale zmądrzałam w porę :lol:

Rooguchiemu muszę zrobić lepszą podporę
Obrazek

Groszek, który się obudził po 2 latach
Obrazek

viola
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pięknie :D Takie słoneczne widoczki to miód na moje serce, szczególnie jak słyszę deszcze bębniący w okna dachowe ...
Co do oprysków nie dość, że nie są w 100% bezpieczne dla pszczół, to jeszcze znowu w tych deszczach raczej niemożliwe do wykonania.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu współczuję deszczu, u nas lekko pokropiło, ale zapowiadali w nocy niezłe opady...Mam nadzieje, że bredzili :lol:
To nawodnienie w zupełności wystarczy....Mam sporą lipę pięknie kwitnącą i tam najczęściej zauważam pszczółki, ale wczoraj wieczorem ok 20 tej wykonałam oprysk. Mam nadzieję, że im nie zaszkodziłam. ;:108 :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z trudem zdążyłam z opryskiem na rdzę na iwie :D A teraz od 3 godzin intensywnie pada. Nawet Okami nie chciał iść na spacer ;:oj
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

O kurczę, wiesz że moja Iwa też jakaś dziwna :? Co obok niej przechodzę to myślę, żeby ją dokładnie obejrzeć i zapominam. M pryskał całość na grzyba może jej się poprawi... Ale marnie wygląda...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”