Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Piękne widoki :D Potwierdza się moje zdanie, że zwykle ogród się odwdzięcza za troskę o niego :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aguś ,to masz trudny orzech do zgryzienia , by z przeogromnej grupy różyczek wybrać tę jedyną ;:oj
Kwiatuchy jak zwykle cudne ale ja też dojrzałam zarumienione wisienki ? albo czereśnie :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko to Dzwonek Jednostronny . Koniecznie muszę go przesadzić, bo sąsiednie byliny wzięły go w jarzmo 8-) :lol:

Ewuniu dziękuję ;:196 Wymaga ogród troski, oj wymaga..... mam teraz plagę mszyc na brzoskwiniach...... prawdziwą plagę :roll: ....całe liście oblepione.... i stało się to jakoś z dnia na dzień , muszę coś z tym zrobić....

Elu no właśnie nie jest to łatwe, tym bardziej, że nie może to być żadna z moich wymarzonych, bo nie ta paleta kolorystyczna :roll: :lol:
Na fotce można dostrzec pyszniące się wisienki.... już od tygodnia gotuję z nich kompocik :lol: To jeszcze niewielkie drzewko, mam i drugie, ogromne, już trzeba zacząć zrywać i przerabiać....
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hortensja Ci zakwitła! ;:oj Moje to cos tam pokazały, ale w powijakach!
Ostróżki takie wypasione! Może, że w słonku rosną, bo moje delikatniejsze, ale półcień mają.
Smotrawa jest bardzo malownicza! Muszę dla niej miejsce znaleźć, bo jest wybitnie w moim stylu.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Piękny ukwiecony ogród :tan
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Aguś... ;:196
Czytam że robisz rabatkę biało- różową... czy masz zamiar przełamać te kolory czymś mocniejszym ?

Ps... u Ciebie jak zwykle pięknie ;:108
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko 2 z moich hortensji są wyjątkowo wczesne, ślicznie już kwitną, pozostałe nadal w powijakach, mają malutkie pączuszki....
Ostróżka faktycznie rośnie w słonku, mam jeszcze jedną odmianę rosnącą w cieniu i ta nawet jeszcze nie kwitnie , koniecznie muszę ją przesadzić, jednak one wolą słońce....
Smotrawa jest naprawdę bardzo ciekawą rośliną.... śliczne ma kwiaty, u mnie też do przesadzenia, bo rośnie wielka i zagłusza mi sąsiedztwo....

Ewuniu dziękuję ;:196 Kwiatów faktycznie kwitnie mnóstwo, przepiękny mamy czas..... do morza kwiecia pomalutku dochodzą lilie i liliowce :D

Gabrysiu witaj , jak miło że się pokazałaś ;:196 Dziękuję za cieplutkie słowa ;:167
Rabatka różowo-biała ma już kilka lat, jest po drugiej stronie domu, całkowicie oddzielona od reszty ogrodu....Na tle iglaczków rosną tu róże i clematisy. Kolorem dopełniającym jest niebieski :D Teraz troszkę urozmaicam ją bylinkami , wprowadzam dzwonki, naparstnice, przetaczniki..... :D
grazia72
500p
500p
Od: 24 maja 2010, o 14:13

Post »

:wit Slicznie ;:63 Ci wszystko kwitnie, mogę sie wpatrywać godzinami
zawsze coś ciekawego wypatrzę ;:108
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Agnieszko zaczynam wracać do Ciebie - to już choroba, ale bardzo miła :;230
Róże piękne i pięknie pokazane, podobnie jak cala reszta....
Kwitną Ci już ostróżki, moje jeszcze nie...pooglądam u Ciebie ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Piękne ostróżki. W zeszłym roku kupiłam pierwsze białe i niebieskie. Nie byłam zachwycona, pokładały się bardzo. Ale w tym roku są już trochę mocniejsze i zaczynam się do nich przekonywać, choć też po silnym deszczu leżą. Ale urok kwiatów zwycięża :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie nadążam za wątkiem bo tak szybko pędzi.
Różanka cudna a Flamen.....powala. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Agnieszko, faktycznie Twój wątek pedzi jak szalony a ja nie nadązam.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Aga, pięknie potrafisz pokazać każdy kwiatuszek i swoje kompozycje? ;:180 ;:180 ;:180
Jestem jak zwykle zachwycona różami, cudnie je pokazujesz. :heja :heja
William Morris wyjątkowa róża.
Aga nn zaraz za Graham Thomasem, to Souvenir du dr Jamani. Masz wspaniałą różę. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Piękne zdjęcia, piękne rośliny i smotrawa już kwitnie ;:oj ja jeszcze czekam na kwiaty ;:108
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko bardzo mi miło, że podoba Ci się ,zapraszam, wpadaj kiedy tylko masz ochotę ;:196 Gorąca kawka zawsze czeka :D

Asiu nawet nie wiesz jak się ciesze, że lubisz do mnie zaglądać ;:196 taka choroba jest całkowicie niegroźna 8-) :lol:
Ostróżki mam tylko 2. Jedna już kwitnie.... to znaczy można powiedzieć kwitła, bo silny wiatr i ulewy połamały mi ją , część kwiatostanów już wycięłam , a jutro wytnę pozostałe bo też już wylegają.... najgorsze, że po ścięciu nie ma z nich zbyt dużego pożytku, bo mimo, że przepięknie wyglądają w wazonie, to bardzo szybko obsypują się.....
Druga ostróżka jeszcze nie kwitnie, ale tamta to chudzinka z dwoma kwiatostanami :lol:

Jolu ostróżki są cudne, ja swoją niebieściutką zbyt długo się nie nacieszyłam, bo wietrzysko i deszcz ją połamały, ale mimo wszystko tak mi się podobają, że chętnie posadziłabym jeszcze ze 2 odmiany.... nawet mam na nie miejsce ;:224 :;230

Grażynko, Mariolu to wszystko dzięki Waszym przemiłym odwiedzinom ;:196
Grażynko różyczki w tym roku są wyjątkowo dorodne, deszcze i ciepełko bardzo im służą :D

Majeczko bardzo dziękuję Ci za cieplutkie słowa ;:196 i za rozpoznanie różyczki ;:196 już 2 rok szukam dla niej imienia ;:oj
William Morris jest prześliczny, jednak strasznie przewiesza się.... bardzo mi to przeszkadza, bo nie można podziwiać kwiatów, mają ciągle zwieszone główki.... mam nadzieję, ze z czasem pędy się wzmocnią.....

Iwonko Smotrawa już kwitnie na pewno ponad tydzień , może nawet koło 2.... :D Bardzo ją lubię, tylko mam problem, bo u mnie ciasno, a ona jest taka wielka.... muszę ją gdzieś przesadzić.....ale gdzie nie mam pojęcia....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”