Ogród to moje czwarte dziecko...
- magenta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród to moje czwarte dziecko...
Olu , piękne widoki pokazujesz! Jest się czym zachwycać! Moje doświadczenia z różami też są początkujące i póki co nie można twoich cudeniek porównać do moich mizerotek...
Ale cóż próbować warto ! Balkonowe cudnie ci się rozrosły i są bardzo bujne!

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
_oleander_, u ciebie już tyle ksieżniczek kwitnie
Pokaz się zaczyna
A kicia ......

Pokaz się zaczyna

A kicia ......

- OLUNIA
- 500p
- Od: 11 sty 2012, o 12:47
Pozdrawiam serdecznie Ola
ogród to moje czwarte dziecko...
ogród to moje czwarte dziecko...wizytówka
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olunia, różanka rośnie w oczach! Mam nadzieję, że nie żałujesz decyzji i bedą kolejne..
Glicynia na domku narzędziowym to świetny pomysł, będzie mogła go swobodnie oplatać
Miłego dnia

Glicynia na domku narzędziowym to świetny pomysł, będzie mogła go swobodnie oplatać

Miłego dnia

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Kasia mnie ubiegła z pytaniem, czy nie żałujesz decyzji o powstaniu różanki? Mam nadzieję, że nie, bo wszystko idzie w jak najlepszym kierunku i kwitnie na potęgę. Jakieś bylinki będziesz dosadzała?
- OLUNIA
- 500p
Witam po bardzoooo długiej przerwie
Są wakacje myślałam ,że będę miała więcej czasu na forum,a tu odwrotnie...wiecznie gdzieś w rozjazdach ,trzeba dzieciom czas organizować
i w ogrodzie sporo pracy ,a tak po krótce...to poszerzyłam można powiedzieć połowę ogrodu tz. całe obrzeże przesunęłam o 30 cm ,a gdzie nie gdzie nawet o 50cm...przy oczku wodnym i wzdłuż całej długości domu od strony garażu poszerzyłam i wysypałam białe kamienie ,wygląda całkiem ładnie oceńcie sami
,powstała też tam nowa rabatka pod rodo i wrzosy ,ale zamieszkają tam dopiero we wrześniu.Z przodu domu również zostało poszerzone ...z jednej strony wsadziłam trochę bylin ,żeby coś kwitło ,a wzdłuż chodnika wsadziłam 50 mini bukszpanków i będę formować w przyszłości płotek
.Na miejscu gdzie planowałam klomb na dziś dzień będzie skalniak ,ale z moimi pomysłami różnie to może jeszcze się skończyć
Póki co zostawiam Wam troszkę foto z ostatnich trzech tygodni i mam nadzieję będę częściej zaglądać

Są wakacje myślałam ,że będę miała więcej czasu na forum,a tu odwrotnie...wiecznie gdzieś w rozjazdach ,trzeba dzieciom czas organizować

i w ogrodzie sporo pracy ,a tak po krótce...to poszerzyłam można powiedzieć połowę ogrodu tz. całe obrzeże przesunęłam o 30 cm ,a gdzie nie gdzie nawet o 50cm...przy oczku wodnym i wzdłuż całej długości domu od strony garażu poszerzyłam i wysypałam białe kamienie ,wygląda całkiem ładnie oceńcie sami

Póki co zostawiam Wam troszkę foto z ostatnich trzech tygodni i mam nadzieję będę częściej zaglądać

-
- 200p
- Od: 1 cze 2012, o 12:22
Całkiem ciekawe plany rozbudowy rabat. A czy mogłabyś pokazać całą różankę jak wygląda?
Pozdrawiam Kasia
- OLUNIA
- 500p
Witaj Kasiu
Moja różanka to jesienne nasadzenia ,więc sama rozumiesz ,że jeszcze dużo jej brakuje ...,ale dla porównania wklejam dwa zdjęcia jedno z maja i dla porównania z lipca

Moja różanka to jesienne nasadzenia ,więc sama rozumiesz ,że jeszcze dużo jej brakuje ...,ale dla porównania wklejam dwa zdjęcia jedno z maja i dla porównania z lipca

-
- 200p
- Od: 1 cze 2012, o 12:22
Dziękuję, o to mi chodziło. Pamiętam to pierwsze zdjęci i też mi się bardzo podobało, szczególnie kępki jednokolorowe. Kiedyś nie podobała mi się lawenda, ale przy moich planach różanych zaczynam brać ją pod uwagę. Nie zdziw się gdy będziesz jechać za parę lat przez wieś w centralnej polsce i zobaczysz podróbkę swojej różanki 

Pozdrawiam Kasia
- OLUNIA
- 500p
Oglądam sobie zdjęcia z przed trzech miesięcy dokładnie z 24 kwietnia i dla porównania z 23 lipca ...znajdź 10 szczegółów

- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
Oluniu Twój ogród jest piękny!!!
Właśnie zberam szczękę z biurka bo mi tak opadła
Gratuluję!!!!!
Właśnie zberam szczękę z biurka bo mi tak opadła

Gratuluję!!!!!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Oluniu zmiany bardzo korzystne
a różanka rozrosła się nie do poznania a to dopiero pierwszy sezon 

- OLUNIA
- 500p
Dziękuję dziewczynki
za miłe wpisy
Nie wiem jak u Was ,ale u mnie w tym roku nie mogę się dochować ładnych donicowych... chyba za gorąco dla surfini i już drugi raz wymieniałam nasadzenia ,bo schną pomimo mokrej ziemi

Nie wiem jak u Was ,ale u mnie w tym roku nie mogę się dochować ładnych donicowych... chyba za gorąco dla surfini i już drugi raz wymieniałam nasadzenia ,bo schną pomimo mokrej ziemi

Oluniu, witaj po przerwie
Zmiany na przestrzeni ostatnich miesięcy robią wrażenie... ogród bardzo dojrzały, wypielęgnowany do granic możliwości...
Podoba mi się drobna kora, którą wyściółkowałaś rabaty... ja mam tę grubszą frakcję, która jakoś przestaje cieszyć moje oko.
Jednoroczne i mnie kiepsko rosną... tak naprawdę zadowolona jestem jedynie z fuksji rosnących w cieniu. Poza tym dobrze radzą sobie - i oleander, ale to nie jednoroczne. Susza niestety bardzo daje się we znaki!
Pozdrowienia!

Zmiany na przestrzeni ostatnich miesięcy robią wrażenie... ogród bardzo dojrzały, wypielęgnowany do granic możliwości...
Podoba mi się drobna kora, którą wyściółkowałaś rabaty... ja mam tę grubszą frakcję, która jakoś przestaje cieszyć moje oko.
Jednoroczne i mnie kiepsko rosną... tak naprawdę zadowolona jestem jedynie z fuksji rosnących w cieniu. Poza tym dobrze radzą sobie - i oleander, ale to nie jednoroczne. Susza niestety bardzo daje się we znaki!
Pozdrowienia!
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Oleńko z tym czasem, to mam w tej chwili zupełnie tak samo, ale zaglądam do zaprzyjaźnionych ogrodów podziwiając zachodzące w nich zmiany i pięknie rosnącą oraz kwitnącą roślinność jednak znacznie mniej piszę, mając nadzieję, że nadrobię wszystkie zaległości jak znów przyjdzie ta okropna szaruga. U Ciebie również dużo ciekawych zmian, fajnie wyglądają te białe obrzeża i iglaczki podsypane białymi kamyczkami, no i wygospodarowałaś miejsce na nową rabatkę