Niby wiejski ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Niby wiejski ogródek

Post »

Krystianie ta lilia jak rozkwitnie to będzie co oglądać! faktycznie te naparstnice wyglądają jakby usychały a wytwarzają nasiona? Podoba mi się Krwawnica Pospolita pewnie przepadła ale wysiały się nasiona :lol:
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

TerDob Niestety po deszczach małe straty i szybsze przekwitanie. :( Nie, to są starodawne, "babcine" . :wink: Dziękuję za identyfikację. Dziękuję jeszcze raz. ;:168

asiula Raczej lilia. :wink: Rośnie z jednej cebulki. ;:173

Maska Kolor ma zwykły, żółty. :) Niestety w tej fazie właśnie zaczęły schnąć i chyba nasion nie będzie. :( Na szczęście mam jeszcze kilka w innych miejscach. " Podoba mi się Krwawnica Pospolita pewnie przepadła ale wysiały się nasiona " mówisz dalej o naparstnicach? Bo nie rozumiem. ;:131
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Krwawnica to bylina - w dobrych warunkach możne osiągnąć nawet 150 cm. ale też ładnie się rozsiewa ;:108
U mnie rośnie w kilku miejscach :tan
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Kriss gratulacje cudna łączka, podoba mi się to czwarte zdjęcie od końca takie poranne z mgłą i tajemnicze ;:138 ;:138
Miłej nocki :wit :wit
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

TerDob To dobrze, lubię wysokie kwiaty. :D To jeszcze lepiej. :tan Kiedyś przywiozłem z łąki a zanim poznałem, że obie rośliny są takie same to ta u mnie jeszcze nie zakwitła a ta przywieziona padła. Zobaczymy na przyszły rok. ;:173

e-babcia Dziękuję. ;:168 Poprawię Cię troszkę Jadziu to zdjęcie jest przy zachodzącym a nie porannym słoneczku. ;:306 Ale też może być. :wink: Również miłej nocki. :wit
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

TerDob To dobrze, lubię wysokie kwiaty. :D To jeszcze lepiej. :tan Kiedyś przywiozłem z łąki a zanim poznałem, że obie rośliny są takie same to ta u mnie jeszcze nie zakwitła a ta przywieziona padła. Zobaczymy na przyszły rok. ;:173

e-babcia Dziękuję. ;:168 Poprawię Cię troszkę Jadziu to zdjęcie jest przy zachodzącym a nie porannym słoneczku. ;:306 Ale też może być. :wink: Również miłej nocki. :wit
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gratulacje roczniaku + dwa dzionki ;:138 ja we wrześniu będę obchodzić pięciolecie , kurcze dinozaur ze mnie ;:306 Fajnie popatrzeć ile się przez ten czas zmieniło , rok niby nie dużo a jednak :roll: Masz pracowite łapki zatem kolejnych owocnych lat z zielonym :uszy
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Napisałeś
mamafrania Faktycznie! Przecież podobną (albo i tą samą) przywiozłem z pól ale mi padła. Możliwe. Mojej sąsiadce narosło mnóstwo dzwonka skupionego nie wiadomo skąd. Szkoda, że mi się tak nie sieje.

I do tego napisałam ja
Podoba mi się Krwawnica Pospolita pewnie przepadła ale wysiały się nasiona
mapes
100p
100p
Od: 22 wrz 2012, o 14:27

Post »

dotarłam :)
ale masz piękny ogród właśnie taki bym chciała
przepiękne te naparstnice no i juz widzę, że muszę się postarać o piwonie ;:oj
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

tija Dziękuję. :D Ale leci ten czas... Oj nie przesadzaj. ;:173 Masz racje, no ale u mnie dużo jeszcze rok temu tego całego ogródka nie był... ;:173 Dziękuję bardzo. ;:168

Maska Marysiu przepraszam Cię bardzo , taki rozgarnięty jestem. ;:306 Jeszcze raz przepraszam. ;:131

mapes Witam Cię serdecznie u mnie. :wit Oj nie przesadzaj, taki piękny to on nie jest. ;:306 Nawet nie do końca wiejski, tworzę go cały czas. ;:131 Twój na pewno będzie jeszcze piękniejszy kiedyś, życzę owocnej pracy. ;:168 Ale co mi się z nimi dziej, jak widzisz u góry. :( Teraz jest tyle pięknych odmian, ja się muszę postarać o jakąś białą. ;:173 Moja to ta typowa "babcina". :wink:
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Witaj :wit
Zgubiłam cię na chwilę ale jestem ;:215
U ciebie pięknie i kolorowo,lilie pięknie będą kwitły a inne już oczy cieszą ;:138
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Też czekam na kwitnienie nawłoci na łąkach wygląda bardzo pięknie :D
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Krystianie!...witam w nowym tygodniu!...u mnie... nadal suchym...ziemia jak skała... ;:108
Dobrze ,ze mam wodę w stawie a w nim ...pompę ...to swoje roślinki mogę nawodnić.
Szkoda Twoich naparstnic...takie były dorodne...a może to za sprawą jakichś kwaśnych deszczów?
Tak miałam kiedyś z białym bzem ...jeden dzień pięknego kwitnienia , spadł obfity deszcz i piękne ,białe kiście całkowicie zbrązowiały.
pozdrawiam serdecznie , życząc samych przyjemniości ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

susza wszędzie tez przysychają mi najbardziej kłosowce jak tak dalej będzie duzo roślin nie przetrzyma nie nadązam z podlewaniem.
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p

Post »

katharos Witam. :wit Dziękuję. :D

Rewi Dlatego ją stamtąd przywlokłem. :)

bwoj54 A u mnie leje już 3 dzień... Ja miałem wodę na ogrodzie ale mi zakręcili. :? Nie mam pojęcia, no ale wtedy to i inne kwiaty by się zniszczyły. Dziękuję. ;:168

becia123 Właśnie chodzi o to, że u mnie suszy nie ma. ;:202 Mogę Ci podesłać trochę deszczu. ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”