Dziewczynki bukiet z mojego ogródka i pachnie ślicznie.Mój jaśmin jest jakiś inny, bo wszędzie już poprzekwitały a mój dopiero zaczął kwitnienie i kwiatki trzymaja się długo
Dzięki za odwiedziny dziewczęta.
Kilka moich domowych kwitnie wciąż a kilka pierwszy raz
Clerodendrum thomsoniae,Klerodendrum...przejełam od teściowej i chyba mu dobrze bo piękne rośnie,był taki a jest taki i ma zamiar kwitnąć
Alokazja też zakwitnie
I fuksje ,chcę zrobić z nich ładne drzewka.Pomarańczowa...ta w środku ma pączki
A i storczykowiec pieknie rośnie
W tej chwili kwitną dwa storczyki
Skrętnik też się obsypał kwiatami...choć troszkę łysy bo dwa listki mu zaczęły usychać,trzeciego uciełam na młode
Brawa dla storczyków.
Piękny bukiet.Ja wczoraj robiłam Małej do szkoły,na dziś.Też z różami.Zaraz spróbuję zdjęcie wrzucić...
To czemu mój Clero...takie długie pędy popuszczał?Trzeba ciachać?
Czemu wszystkie skrętniki nie mają takich małych listków? .Moje,to głównie wielgachne liściory mają,a kwiatów niedużo
Jola ciachaj klerodendrona, możesz narobic młodych bo przyjmuje się bez kłopotu,do dobrze wilgotnej ziemi pod przykryciem i za tydzień juz dziurkami w doniczce wychodzą korzonki....rozdałam kilka takich sadzonek, przycinałam nad 3 para liści i co nowy pęd to też nad trzecią parą cyk....ale to był mój pomysł,który chyba mu pomógł...nie znalazłam nic o cięciu,teraz jak ma pąki to nie będę go ciachać.
A i nawozy do kwitnących bardzo mu służą.