moje ogródkowe zmagania cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moje ogródkowe zmagania cz.3

Post »

:wit
weekend minął raczej leniwie. Coś tam porobiłam, ale w ciągu dnia za gorąco, a później komary atakowały. Na pewno odpoczęłąm, a to się liczy najbardziej. Porównałam też kilka fotek z przedogródka, ale się wszystko rozrosło ;:oj Posadziłam też róże, które przyjechały w piątek od Ćwika ;:167
A i znalazłam jakiegoś żukowatego dziada w pączku Queen of Sweden, wbił się w pączek jak kleszcz w skórę ;:124 Czym to pryskać?
Jolu różową chętnie, a czy ona jest wysoka?
Maju bardzo proszę
Franiu a czy ostróżka ma jakąś inną nazwę? Kupowałam to jako coś innego, dzisiaj chyba podjadę jeszcze raz na giełdę, chcę kupić wysokie dzwonki (zaryzykuję jeszcze raz) i przy okazji sprawdzę dokładnie nazwę ;:223
Aga dla mnie sklep ogrodniczy to za każdym razem wydatek. Nie potrafię się oprzeć urokowi roślin, zawsze z czymś wyjdę, więc rozumiem Cię doskonale. Miło słyszeć, że podoba ci się moja giga kocanka, mam nadzieję, że u ciebie będzie rosła równie obficie ;:333
Kasiu przetaczniki są cudne, muszę ich jeszcze dokupić, również w kolorze różowym. Dzban będziesz postarzać, ale na biało? Uwielbiam amfory i terakotowe donice :uszy
Weekend zdecydowanie był leniwy
Iwonko dziękuję. Lubię to miejsce z roku na rok coraz bardziej
Aniu witam :wit
Kasiu ano widzisz, im bliżej tym dalej wychodzi na to ;:161, a tak bym chciała zobaczyć Twój busz :lol:
Aniu też jestem ciekawa, czy się utrzyma, mam je pierwszy raz. Dzisiaj robię kolejną próbę z dzwonkami..oby się udało :roll:

2012 vs 2013
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu,rabata przed domem z kamykami swietna.Ja na wiele nie moge sobie pozwolić ze względu na lasek brzozowy,jedynie z jednej strony za domem,gdzie mniej liscie dochodza.W sobote M czyscił rynny,ogrom tego było,nawet dwie wierzby metrowe.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu dopiero na fotkach widać jak roślinki błyskawicznie się rozrastają, to aż niesamowite. Zupełnie inne miejsce :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

majowa pisze:Kasia a jak postarzasz terakotę?
Iwonko, Lulka - donice smaruję jogurtem naturalnym wymieszanym z ziemią ogrodową. Zabieg trzeba powtarzać co tydzień, a terakotę często polewać wodą. Pomysł podpatrzony w angielskich programach ogrodniczych ;:333
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Firletka ma z 60-80 cm. Trudno mi na oko powiedzieć. Już kwitnie. Jedziesz do Margo? to bym Ci wzięła. Chyba że buszujesz gdzieś w Centrum to mogę zabrać do pracy. Obrazek Nie znalazłam lepszego zdjęcia. Wygląda jak czerwona w tym słońcu ale jest ciemno różowa
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Magda, tak na poważnie może przyszły tydzień, bo ten mam zawalony po sam dach ;:223 Musisz do mnie przyjść i się pozachwycać, bo mi energia siada... ;:306
Mojego Chipka też konsumuje żuk darmozjad :evil: Co z tym robić , nie mam pojęcia....
Do tego z głogu liście lecą? ;:202 Czuję, że znów grzyb, a teraz susza...to wrażliwa bestia jednak...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Cześć Dziewczyny,
ja tylko na sekundę między stosikiem papierów a rozjazdami. Generalnie czasu nie mam na nic. Róże pięknie kwitną, chociaż grzyb ich nie ominął. Muszę za kilka dni powtórzyć oprysk. Poza tym od wczoraj jestem szczęśliwą posiadaczką hortensji Anabell ;:167, udało się znaleźć miejscówkę :heja.
Z roztargnienia zamknęłam moje kotki na noc w garażu i pół nocy martwiłam się gdzie one polazły, dopiero rano zaczęły miauczeć łobuzy ;:124, chyba im tam dobrze było :;230
Małgoś czytałam kiedyś u ciebie, że masz udrękę z siewkami brzóz. Mnie za to jesienią wpadają jabłka do ogródka i gniją, bo nie zawsze jestem wstanie wszystko pozbierać :roll:
Agness sama byłam w szoku jak zobaczyłam jak bardzo się zagęściło przed domem i za ;:333
Kasia pierwszo słyszę ;:oj. Jogurt kupujesz chyba w ilościach hurtowych ;:306 :?: Kiedy będzie finał?
Jolu chętnie firletkę różową przygarnę, jednak czasu zero na ten moment ;:182
Kasiu ja ten tydzień też mam zawalony, póki co wklejaj foty u siebie to się wirtualnie pozachwycam ;:109, a za tydzień urośniesz od moich ochów i achów ;:306. Mój głóg jest marniutki, jak za rok będzie taki to go wykopię, bo mnie wnerwia ;:161 Żuk dziad- darmozjad został zlikwidowany, ale obserwuję, czy więcej tego patałajstwa nie ma ;:163
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Magda wspanialy ten Twój kącik wypoczynkowy. A na rabatce kamykowej coraz bujniej. ;:138
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38

Post »

Ale bajecznie , posiedziała bym sobie wieczorem na takim tarasiku :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Piękna ta rabatka przed domem. A jaka różnica!
Podziwiałam tą różową piwonię, taką pomponową. Jest przepiękna!!!
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Przyszłam się przywitać, bo ostatnio brak czasu i teraz staram się nadrabiać zaległości ;:131
Pozdrawiam serdecznie ;:168
Awatar użytkownika
avalonne
500p
500p
Od: 9 wrz 2012, o 22:21

Post »

te nowe płotki są bardzo funkcjonalne i bardzo ładnie wyglądają :)
Pozdrawiam.
Celinka
Planuję ogród nieśmiało
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Widzę eukaliptusa ,tegoroczny nabytek czy już zimował ?
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Jak ja lubię takie zdjęcia porównawcze :) Widać, że z roku na rok masa zielona się powiększa ;:333 Hosty i żurawki jakby się potroiły, a róża :shock: Ciekawa jestem jak się sprawuje u Ciebie styrakowiec, bo tak w sumie rzadkie drzewo w naszych ogrodach?
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

No laseczka wszystko ładnie i pięknie ale może znajdziesz chwilę na zdjęcia roślinek :wink:
A jak tam sprawuje sie Twoja amfora?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”