Małgoś cichutko bo np. ja dopiero zaczynam normalnie funkcjonować
A takie foteczki są jak najbardziej potrzebne
Jedna z byłych "grzybowych" zaczyna pokazywać kwiatuszki
Ilonko u nas cały dzień była taka parówa ,że tylko siedzenie w basenie ratowało. Ale ok. 18 niebo przykryły chmury burzowe . Trochę pobłyskało się , pokropiło i nareszcie powietrze zrobiło się użyteczne do oddychania.
Małgosiu u ciebie już hortensje ładnie rozkwitają a u mnie jeszcze w pąkach ale niedługo będzie festiwal n całego. Lilije też pięne to jedne z moich ulubionych kwiatów obok tulipanów.
Boszsz jak ja bym chciała aby u nas chociaż kilka kropli spadło. Zaraz byłoby inne powietrze
Aczkolwiek tych piłek pingpongowych tonie bardzo
Mój właśnie z wężem lata po ogrodzie i trawę podlewa
Iwonko lilie bardzo lubię , są piękne i majestatyczne . W tym roku nornice je oszczędzają za to ślimaki u niektórych poobgryzały cale pączki. Gdybym nie widziała na własne oczy nie uwierzyłabym ,że te paskudztwa potrafią wyjść na taką wysokość.
Mam jednak dobrą wiadomość w sprawie ślimaków. Mąż wczoraj kupił nowy środek na ślimaki.Posypałam wczoraj wieczorem i muszę powiedzieć ,że działa rewelacyjnie. Na rano normalnie setki wysuszonych paskudztw.
Ilonko muszę przyznać ,że u nas sukcesywnie burzowo pada , chociaż hortensje i tak podlewam gdyż potrzebują więcej wody. Bukietowe też mają już spore pączki kwiatowe. Najszybciej chyba zakwitnie VANILKA , PINKY VINKY ,PHANTOM i MAGICAL CANDLE . Najmniejsze pąki ma LIMELIGHT. Nawet MISIEK ma pąki.
Jutro obfocę moje ślicznotki bukietowe.
Małgoś nie przynudzasz
Ogólnie zauważyłam, że ten rok jest wyjątkowy pod względem kwitnienia. Lilie wyglądają obłędnie
Ale i tak ta szczególna, kwitnąca hortensja wymiata
Ilonko no właśnie tak szybko i pięknie się wybarwia. gałązki ,które wyrosły wcześnie są krótsze natomiast te świeże ma sporo wyższe . Kwiaty są nie za duże ale to dobrze bo najpierw musi zmężnieć żeby utrzymać ciężar większych kwiatów. Jestem w niej zakochana ....
Małgosiu u Ciebie też ślicznie widzę ze lilie ,hortensje już rozkwitają i robi się jeszcze piękniej.U Ciebie to jest niezły kawałek placu, większe pole do nasadzeń i zrobienia przytulnego miejsca do wypoczynku.pozdrawiam Damian