...jak miło kochani,ze jesteście...spracowani, zmęczeni w takiej spiekocie ...odwiedzacie mnie
Iwonko!....tak Ci wyjaśniłam z tą pysznogłówką, jakbym chciała zbierać już nasiona...
Marzenko!./sosenki4/..nie myśl ,ze u mnie nie ma chwastów...
...bywają tez w moim ogrodzie okresy mniej estetycznego wyglądu
Dzisiaj zastanawiałam się właśnie ,ze im nic nie przeszkadza...nawet "piekielny "upał.
Cieszę się,ze gailardia przyjęła się...nasza wnuczka sporo czasu spędza na trampolinie ...teraz czeka na rozłożenie basenu...ale chyba bardziej ja ...
Pozdrawiam
Majeczko!...
faktycznie ...kwiatki pokrojem podobne do wiciokrzewu...pstre liście bardzo dekoracyjne
Dzisiaj kolejny upalny dzień , ale bardziej znośny....wczoraj naprawdę było piekielnie gorąco.
Posyłam serdeczności
Tadziu!
...no własnie nie dość,ze upalnie ...to komary chcą "żywcem" pożreć...
u mnie skumulowały się nad stawem...w ogrodzie i wokół domu jest ich niewiele.
...dobrze ,ze po ich ukąszeniu ...nie mam śladów...
Ja ich nie toleruję...a one mnie...
Marzenko!/ manenka/
...ja w tym roku nasiałam się jednorocznych jak ...szalona./ oczywiście z różnym efektem/.
...ale co tam...przynajmniej miałam zajęcie.Najbardziej jestem zadowolona z aksamitek i cynii wysianych bezpośrednio do gruntu...no i te w tunelu foliowym / astry, lewkonie, laki...i jakieś jeszcze /
Dobrej nocki
Marysiu!/ maska/
...kilka zim ten ciekawy wiciokrzew przemarzał...w tym roku zaszczycił efektownymi kwiatkami i... sporym przyrostem.
Odwdzięczył się za moją troskę i stworzenie odpowiednich warunków na zimę.
Pysznogłówka też mnie ujęła urodą za

...choć jeszcze nie jest w pełnej "krasie"
Andrzeju 
...cieszę się,że nie zapominasz o moim ogrodzie...
..ale mi "słodzisz'

...ale nie powiem...bardzo mi miło...
Ja nie mam kiedy nadrobić zaległości w czytaniu... a nazbierało się.../ od kiedy jestem na F/
Pozdrawiam
Mariolciu!/ kropelka/
...od ogromu pracy i tego wielkiego areału dostaję czasami ..."kołowacizny"
...zastanawiam się nieraz ...jak wyrabiałam się ,gdy jeszcze pracowałam zawodowo/ do czerwca ubiegłego roku/.
...no... ale byłam młodsza...
Tak ...sąsiadka ma , Twą imienniczką...
pozdrawiam serdecznie!
Iwonko!...juz zaglądam .