Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Osiu to super, że macie taką możliwość. Jedyny chyba plus nocek.

Jeszcze dzień, najwyżej dwa...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Magdziu a Ty już pewnie na swoim ranczo?
Lilia, róże lada dzień się rozwiną ;:333
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Storczyk bardzo ładny do kolekcji - sama bym sobie taki sprawiła :) Moja reanimowana łaciata krówka zaczyna wypuszczać malutki listek - bardzo się cieszę, bo już jedną nogą był na tamtym świecie :) Kwiatem róży pewnie jeszcze w ten weekend się nacieszysz ;:138 Lilią chyba też ;:333
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu dokładnie tak. Z niecierpliwością czekam aż się pąki rozwiną. Ciekawa jestem jaki kolor będzie miała lilia trzecia. Biały czy różowy? Postanowiłam że już koniec kupowania cebul przez neta. Przyjeła mi się tylko jedna. A te co kupiłam w sklepie miniaturowe przyjęły się obie.
Milenko ja też myślę o krówce. Ale nie było teraz. Jak kaska będzie to dokupię ją gdzieś. Dobrze że reanimacja łaciatego Ci się udała :-) Póki co, zamówiłam u brata stolik kawowy. Będzie stał koło huśtawki. Bo jak ktoś wpada na kawe to najczęściej tam siada.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy w pełni udana - jeszcze nie wiadomo, ale myślę, że zalążek listka to już mały sukces :) Uschnął mu jeden ze starych liści, w ogóle stare nie mają wigoru i są jakby podwiędnięte (ciągle zapominam o tym sposobie ze spinaczami i wacikami...). Brata masz zdolnego - już sobie wyobrażam ten stolik ;:333 Przypomnij mi proszę nazwę tej róży, która tak pięknie rośnie? Jaką w ogóle macie pogodę? Ja jestem pocięta przez komary, dziś wyjątkowo mi dały popalić, a raczej rzadko mnie "ruszają", jestem trochę przypalona przez słonko (montowałam obrzeże na rabacie z bukiem i dość dużo kręciłam się po słońcu). U Mamy kilka kilometrów ode mnie dziś popadało, a u mnie nadal nic - nie narzekam, ale wylałam chyba z 30 konewek. Chyba u Ciebie czytałam o zapobiegawczym sposobie na przędziorki w conicach, mam ich 6 w ogrodzie, w tym jedną 2 metrową i codziennie je zlewam z góry na dół konewką - jakoś przemawia do mnie ta metoda :)
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko wiesz ten stoliczek to dosłownie stoliczek. Na dwie kawki może trzy. Chcę w przyszłości altanę więc meble z tarasu pójdą do niej a stoliczek na taras. Domówię sobie wtedy fotele drewniane u niego. Co do coniców to też je zlewam jak jestem. Wręcz zalewam. U mojej mamy niestety conic pada. Taki sporawy już. Czubek w ogóle nie miał przyrostów i teraz zeschnął się. Nie wiem czy obciąć ten czubek czy co.. Co do róży to kupiłam ją rok temu w traczu i kiedyś mi napisali co to jest za odmiana. Ale niestety nie zapisałam tego i nie wiem. Wiem tylko że jakaś pięcioletnia odmiana. Jakaś nowsza. Pytałam na fo co to, ale nikt nie wiedział. Z pogodą u mnie jest różnie. Wczoraj pół dnia grzało że hoho... W basenie siedziałam. Natomiast pozostała część dnia to takie burze... I ulewa. A dziś na chwilę obecną tak grzeje że już ciężko wytrzymać.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A o to dziś moja pierwsza lilia. Kwitnąca w tym roku i w ogóle w życiu :-)
Obrazek
Rojnik będzie kwitnął?
Obrazek
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Witaj Madziu :wit , zdaje się , że rojnik zakwitnie :), rózyczka też. Bardzo ładny odcień pączków ma jestem ciekawa jak zakwitnie.
Lilie też mi sie podobaja i mam ja na liście zakupów. Piękna ;:167
Pozdrawiam i miłej soboty życzę. ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Sylwuś. Ja już dziś podjęłam decyzję że jesienią koniecznie poszerzyć muszę grono lili. O znaczną ilość :-)
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Madzik Twoja róża nabiera koloru ,niedługo się ucieszysz z jej rozkwitu .Moje lilie jeszcze w pączkach a Twoje już kwitną .Już nie mogę się doczekać swoich .Kompozycje w pojemnikach pięknie się rozrosły i bardzo ładnie wyglądają ;:oj :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu przynajmniej ta jedna....
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Brawo dla lilii ;:138 W rojnikach podoba mi się własnie to, że niby małe, niby niepozorne, a potrafią tak ładnie kwitnąć :) Mówisz, że pogoda trochę w kratkę, ale dobrze, że już mogłaś przetestować basen :D Czy będziecie kończyć ogrodzenie w ten weekend?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

u mnie tez lilie tuz,,,tuż,,,,rózyczka śłiczna :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milenko, dzisiaj pogoda fantastyczna. Wlasnie lece na kole i opalam nogi. Zawsze ciezko mi je opalic ale tutaj w wodzie to zupelnie inna sytuacja. Rano popielilam w rabatach no i w kosodrzewinie bo zarosla strasznie, ugotowalam obiadek a teraz relaks :-) dziekujje za brawa dla lili. Ogrodzenie dzis moze skoncza. Mam taka nadzieje. No ale oczywiscie zostala cala masa innej pracy. Jak to zwykle bywa.
Aniu dziekuje serdecznie. Z kazdym dniem widze ze roza coraz bardziej sie otwiera. I dobrze hehe.

Uwazajcie na to slonce. Nie wstydzcie sie nosic czapki. Jest naprawde niebezpieczne. Ja dzisiaj w basenie w obciachowym kapelutku. Ale mam to w nosie. Zdrowie najwazniejsze.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”