Kropelka zaprasza
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kropelka zaprasza
U mnie też długo stały róże w wodzie a teraz zaczynają ładnie kwitnąc ..
Jeszcze tydzień z gipsem przy takim upale trudno będzie wytrzymać ja miałam w lutym i trudno mi było wytrzymać choć w domu nie było tak gorąco jak teraz ,,
Jeszcze tydzień z gipsem przy takim upale trudno będzie wytrzymać ja miałam w lutym i trudno mi było wytrzymać choć w domu nie było tak gorąco jak teraz ,,
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu, moje róze mają już kilka latek, niektóre są ze mną od początku, czyli jakieś 8 lat. Na pewno najmłodsze róże to 3 latki. Ale jakoś tak mało mnie zachwycają...
Janko, cóż zrobić, jak mus to mus. Ja tez kiedyś zaliczyłam gips na prawej ręce w 8 klasie. Po 6 tygodnich ukrucili mi go w łokciu na kolejne 3 tygodnie. Złamanie było skomplikowane, i jeszcze nie za dobrze się zrosło... teraz mam ograniczony troszkę manewr prawą dłonią, ale nie przeszkadza mi to w niczym, na szczescie
Najgorsze było swędzenie. Pamiętam, że wspomagałam się drutem do robótek ręcznych
Tak ogrodowo to upały momentalnie wysuszyły ziemię. To co było sadzone niedawno, leży omdlałe na ziemi mimo podlewania. Coś bym pokombinowała w ogrodzie ale przy 30 * to raczej nie za dobry pomysł

Ten zalew to oczywiscie nie u mnie
Ale to już tak

Janko, cóż zrobić, jak mus to mus. Ja tez kiedyś zaliczyłam gips na prawej ręce w 8 klasie. Po 6 tygodnich ukrucili mi go w łokciu na kolejne 3 tygodnie. Złamanie było skomplikowane, i jeszcze nie za dobrze się zrosło... teraz mam ograniczony troszkę manewr prawą dłonią, ale nie przeszkadza mi to w niczym, na szczescie

Tak ogrodowo to upały momentalnie wysuszyły ziemię. To co było sadzone niedawno, leży omdlałe na ziemi mimo podlewania. Coś bym pokombinowała w ogrodzie ale przy 30 * to raczej nie za dobry pomysł

Ten zalew to oczywiscie nie u mnie

Ale to już tak

- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj nie mów i tak się pięknie trzymają jeśli ich nie podlewasz. Róża na zdjęciu prezentuje się znakomicie
Mój, odkąd trochę skierował się ku roślinom i ma swoje typy, oprócz ukochanych iglaczków, tylko czeka na hasło "już możesz lać"
Tylko to dużo mniejszy areał a roślinki po południu wyglądają na "zdechnięte"

Mój, odkąd trochę skierował się ku roślinom i ma swoje typy, oprócz ukochanych iglaczków, tylko czeka na hasło "już możesz lać"

Tylko to dużo mniejszy areał a roślinki po południu wyglądają na "zdechnięte"
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
-
Witaj, jestem z rewizytą
Masz piękny i zadbany ogród a przy małych dzieciach to nie łatwe zadanie
Brawo.
Zazdroszczę naparstnic, tak Ci ładnie kwitną. No i tego szarłata, jest rewelacyjny. Zapisałam go sobie na listę chciejstw
Pozdrawiam serdecznie

Zazdroszczę naparstnic, tak Ci ładnie kwitną. No i tego szarłata, jest rewelacyjny. Zapisałam go sobie na listę chciejstw

Pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam - Dosia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=67157
-
Witaj Dosiu
Dziękuję, że zajrzałaś do mnie. Naparstnice swego czasu traktowałam jak chwast, teraz chyba zbyt mocno je przerzedziłam.... mogło by być więcej
Szarłat- kolejna roślinka, która raz wprowadzona do ogrodu sieje się wszędzie i w ilościach nieprawdopodobnych, a że potrawi wyrosnać wysoko, to jednak jeden okaz na cały ogród stanowczo mi wystarczy...
To zdjęcia z Ogrodu na Rozstajach koło Pińczowa

Dziękuję, że zajrzałaś do mnie. Naparstnice swego czasu traktowałam jak chwast, teraz chyba zbyt mocno je przerzedziłam.... mogło by być więcej

Szarłat- kolejna roślinka, która raz wprowadzona do ogrodu sieje się wszędzie i w ilościach nieprawdopodobnych, a że potrawi wyrosnać wysoko, to jednak jeden okaz na cały ogród stanowczo mi wystarczy...
To zdjęcia z Ogrodu na Rozstajach koło Pińczowa

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Bardzo fajną masz pergolkę. Jakiś czas temu porzuciłam pomysł postawienia takowej, ale teraz znowu mnie wzięło 

-
Aniu, a ile było zachodu z jej złożeniem
A wszystko dlatego, że pergola przyszła w częściach pierwszych, czyli wszystko pojedynczo, a ja składałam sama, w efekcie jest pokrzywiona, no ale nie sposób zrobić to dobrze w pojedynkę... Za każdym razem jak mocniej powiało, nim pozbijałam gwoździami- patyki leżały porozrzucane wokół...

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Cudnie masz kolorowo Mariolka a róże śliczne. 

- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Mariolu, ale masz śliczne róże i nie tylko
Wycieczka super!

Wycieczka super!
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Witaj Mariolko, spaceruję w wolnych chwilach po Twoim ogrodzie i jestem zdumiona jak wiele udało Ci się osiągnąć ! Masz ogromną ilość najrozmaitszych ciekawych roślin w pięknych, kolorowych aranżacjach.
Właściwie to niczego u Ciebie nie brakuje, nawet oczko jest i pięknie obrośnięta pergola też

Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dalszej, równie udanej ogrodowej przygody

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
i jak tu nie kochać , lata jak one takie piekne,tyle kwiatów,tyle piękności
skarbuś przystojniaczek rośnie

skarbuś przystojniaczek rośnie

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Mariolko, żebyś nie myślała o mnie źle to się wpisuję, ale dopiero zaczęłam gościć u Ciebie. Ogród zapowiada się fantastycznie (nie narzekaj) mnóstwo roślin , zadbany a przy tylu obowiązkach nie jest to łatwe. Wieczorem może uda mi się wątek ogarnąć, a na razie miłego dnia 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witaj Mariolu. Pospacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie. Masz duże bogactwo roślin, wszystko pięknie kwitnie. Masz też oczko,o którym ja marzę. Super. Jeśli pozwolisz to z wielką przyjemnością będę Cię odwiedzać jeszcze nie raz.
-
Beatko- dziękuje, faktycznie teraz znów kolorowo w ogrodzie 
Reniu, dziękuję. Takie wycieczki ogrodnicze mogłabym odbywać co tydzień
Mufko, cieszę sie, że do mnie zajrzałaś.
Aniu, zgadzam się z Tobą. Lato jest super! A synuś daje popalić
Masko, witaj
Fakt, w tym roku po raz pierwszy stwierdziłam, że ogród mnie przerósł
Ale i przybyło mi multum obowiazków zwiazanych ze sklepem i praktycznie cały dzień w nim jestem, toteż cieżko dopieścić ogród.
Biedronko, ależ zapraszam
Marzenia się spełniają, zwłaszcza te ogrodnicze, toteż oczko u Ciebie to tylko kwestia czasu.
Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłej niedzieli

Reniu, dziękuję. Takie wycieczki ogrodnicze mogłabym odbywać co tydzień

Mufko, cieszę sie, że do mnie zajrzałaś.

Aniu, zgadzam się z Tobą. Lato jest super! A synuś daje popalić

Masko, witaj

Biedronko, ależ zapraszam

Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłej niedzieli