Zielony Świat Moniki cz. 6

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 6

Post »

Monia odetchnij troszkę ;:124
Wpadam na kawusię, choć tu pewnie melisa by się przydała, żeby Ci obrotów nie zwiększać ;:306
;:40
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Siemanko :wit

Ja jestem w pracy, siedzę sobie z kawusią i nadrabiam zaległości na fo ;:108

Aguś - jak widzisz twoje kciukasy pomogły ;:215 fachowiec okazał się słowny (zadzwonił że się spóźni chwilkę), obrotny (stwierdził po jakiejś godzinie że do 13 skończy - tak też było) no i znający się na robocie bo woda tryskała aż miło ;:138 No i nie aż taki drogi.
Iguś - no widziałam w internecie i na opakowaniu w sklepie jak kupowałam cebulę ismeny - żótła to odmiana Sulphur Queen, ale oczywiście cebule były pomieszane ;:219
Joluś - mi się bardzo podobają ismeny i jestem z siebie dumna że wyszła z ziemi i zakwitła ale nie zdążyłam jej wsadzić na działce ;:224
Aguś - pelaśki powoli się pączkują to mam nadzieję na cudny kolorowy misz-masz niedługo ;:215 a rodzinka - jakaś taka sama wyrywna ;:306
Aniu - mnie też skusił kolorek tego powojnika - niebieski jak niebo ;:108 ismeny poszukaj - na pewno gdzieś ci się przyczaiła ;:108
Grażynko - oj teraz to idzie super, tylko by się jeszcze przydała wygrana w lotka ;:306
Madziu - lecimy jak burza :heja odetchnę w zimę ;:306
Marylko - ten klonik akurat zimował w domku i ładnie sobie rósł całą zimę. Mój zwyklaczek po strzyżeniu puszcza bardzo ładnie nowe odrościki i już niedługo będzie ładny krzaczek, ale trzeci wariegata stracił prawie wszystkie listki i wczoraj pryskałam go bo zaczaił się na nim jakiś szkodnik ;:14

Na potwierdzenie wczorajszych poczynań dwie foteczki:

Fachowcy rozstawili sprzęt:
Obrazek

I po kilku godzinach woda leciała aż miło - podłączyli swoją pompę żeby sprawdzić i podlewałam z plastikowej rury ;:306

Obrazek

W poniedziałek montaż pompy i osprzętu i już będę mogła sobie podlewać z węża - tylko muszę go sobie kupić ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

I jak Monia kawka smakuje?? Ja piję kawkę bananową z przepisu naszej forumowej koleżanki Ani :D Pyszna.... ;:304
Kochana gratuluje studni.... tzn wody :D Monia do twarzy Ci z tą rurą ;:306
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aleś mnie powaliła tym zdjęciem. Monia ala strażak, szczęśliwy z bananem na buzi :;230
Ale już poważnie, ogrodniczo - bardzo się cieszę, że doczekałaś stanu wodnego bo bez nie to ciężko
jak to mówią - woda to życie :D
Mam nadzieję, że studnia przypieczętowana ;:136
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażko - smakuje smakuje ;:108 bananowa mówisz ;:oj dawaj przepis kochana ;:65 oczywiście pierwsza rzecz którą mój M. zrobił po zamontowaniu pompy i próbie wodnej - to ochlapanie mojej szanownej osoby ;:306
Ilonko - Monia ale strażak - dobre ;:306 oj kochana bez wody i prądu to nie robota ;:219 wszystko szło mozolnie ale teraz to już widzę światełko w tunelu ;:215 a wiesz że nie ;:304 trzeba nadrobić - jak będzie pompa bo w poniedziałek jest montaż, to kupuję szampana Picolo z Biedronki i uroczyście oblejemy studnię ;:172
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Moniś za strażaczkę....dobre ;:306
Gratuluję że wszystko idzie zgodnie z planem...nareszcie i macie własną wodę ;:138
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś wyjdzie na to że minęłam się z zawodem ;:306 dziękuję za wsparcie ;:196
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Monia kawa bardzo prosta a pyszna... Ja robiłam tak 2 szklanki mleka, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, banan, lód i cukier. Wszystko zmiksowałam i już ... :D także działaj!!
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko dzięki ;:196 w pracy sobie nie pomiksuję ale w domciu ukręcę ;:172
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

A ja już myślałam, że kawę o smaku banana macie :shock: ;:306 bo wszelkie smakowe w ziarnach to kupowałam, ale bananowej nie widziałam i sobie myślę jakim cudem mnie ominęło :twisted: bo ja kawkę przecież kocham ;:167 Tak więc Monia daj znać jak smakuje, bo ja rozpuszczalnej to w domu nawet nie posiadam ;:306
No i przyznam, że dla pana studniarza wielkie gratulacje ;:63 bo widać, że spisał się facet, teraz jak upały przyszły będziesz tam hasać ze szlauchem :tan ;:306 rodzinka skropiona nie będzie miała okazji zniechęcić się do roboty ;:224 Nie rozumiem tylko czemu Picolo chcecie świętować? toż tyle trunków %-owych się w sklepach sprzedaje ;:oj zdecydowanie bardziej do tego odpowiednich ;:224 ;:306
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś - kawę zrobię i zamelduję czy smaczna ;:108 a Picolo bo u mnie nie przepadają za szampanem a to tak jakoś bardziej uroczyście ;:306 potem inne % ;:224
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Moniniu

świetnie że już masz wodę, od razu inne życie, no i roślinki to odczują

jeszcze tylko kup sobie dużą, ciemną beczkę, i możesz lać, nagrzewać no i podlewać konewką

ogórki nie lubią zimnej wody, i gdybyś podlała odstaną, cieplejszą byłyby Ci wdzięczne

ooooojjjjjjjj tak tylko piszę, przecież wiadomo że będziesz lała teraz z węża, dopóki się nie pobawisz :;230 :;230 :;230

I fajnie że w końcu trafiłaś na poważnego wodziarza, jednak są ludzie którzy znają się na swojej robocie ;:215 ;:215
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agatko - kochana moja ja wiem że ogórki nie lubią zimnej wody, beczka już jest od dawna i oczywiście że będę podlewać wodą z koneweczki ogórki i fasolę ale reszta (łącznie z psem i moim M. ) to tylko z węża ;:306 ;:306
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

No to ustalone ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Agata.
ANNA2006
200p
200p
Od: 17 maja 2013, o 12:57

Post »

Moniko dziękuję za wsparcie w sprawie wątku M-alinki :D

Chciałam pochwalić Twoje piękne róże i pelargonie, oraz zjawiskową żabcię. Balkonik Twój wydaje się olbrzymi :),na pewno urządzony jest ze smakiem. Gratuluję.

W wolniej chwili ,kiedyś przy okazji poproszę o zdjęcia Twoich dalii,nie wiedziałam że to takie śliczne kwiatuszki :)
------------------------------
ANNA2006 Kolorowy balkon :wit
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”