Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Gosiaczku piękna jest Twoja Jacqueline.....a ta zielona też niczego sobie....oj musi być cudnie na żywca u Ciebie.
Aparat nigdy nie odda ...no i dobrze.. ważne, że w rzeczywistości jest swojsko i pięknie. ;:196 ;:167
Jeszcze raz ślicznie dziękuję za roślinki. ;:168
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Acropolis :D Jak Ci się sprawuje? Ostatnio mnie zachwycił i myślę, czy wciągnąć go na listę chciejstw.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Gosia, a czy masz jakąś swoja ulubioną różyczkę? Pytam, bo gdybym miała wybrać, nie potrafiłabym. W jednej chwili wydaje mi się, że ta, a za chwilę widzę inną....Wszystkie masz piękne.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jadziu ;:196

Aguś, jak to dobrze, że zajrzałaś i podałas prawidłową nazwę dzwonka. już poprawiłam odpowiedź dla Joli.
Nie wiem dlaczego w pierwszym roku ten dzwonek rósł przepięknie. Nie pokłądał się i kwitł naprawde długo. Prawie do jesieni.
Może trzeba go dzielić co roku? Ale nie byłoby takiego efektu jak jest teraz.

Elu, mam nadzieję, że będziesz miała czas je wsadzić. Jak nie przyślę w przyszłym roku też :D
Nazbierałam tych różyczek. Nawet nie przypuszczałam, że aż ich tyle bedzie. A pamiętasz jak pisałam, że już żadnej nie zmieszczę? :roll: Co to się nie robi dla chciejstw.

Aniu
, jestem bardzo zadowolona z Acropolisa. To bardzo zdrowa różyczka. No i ma cudowny, dziwny kolorek. Kupiłąm ją prawie bez korzonków, a mimo to zakwitła. Teraz to już porządny krzaczek.

Iwonko, nie wiem, czy mam jakąs najulubieńszą. Jestem teraz zachwycona Jacqueline. Zakwitła w niedzielę, do tej pory trzyma kwiatek, pięknie pachnie. Na dokładkę ma bardzo dużo pączków, mimo, że to jej debiut u mnie. Ale uwielbiam też Mary Rose.
O Edenie nie wspomnę. I coraz bardziej podoba mi się Leonardo i Grussan an Aachen. Geisha też niczego sobie. Czy mam wymieniac dalej? :;230
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

No właśnie tak myślałam.... ;:306
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Margo2 pisze: Larissa u mnie w pierwszym roku tez nie miała wielu kwiatków. W tym jest obsypana pączkami, ale zastanawia mnie dlaczego częśc z nich gubi. To samo było w zeszłym roku.
Gosiu, a nie urzęduje na niej kwieciak? Ja mam to samo na White Cover. Dzisiaj zebrałam ponad 20 ;:145 podciętych pąków....
Acropolis też mi się marzy.... jesienią sobie sprawię...
Gosiu - werbenka rośnie, pilnuję jej codziennie.
Pozdrawiam ;:196
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Margo2 pisze: Jestem teraz zachwycona Jacqueline. Zakwitła w niedzielę, do tej pory trzyma kwiatek, pięknie pachnie. Na dokładkę ma bardzo dużo pączków, mimo, że to jej debiut u mnie. Ale uwielbiam też Mary Rose.
O Edenie nie wspomnę. I coraz bardziej podoba mi się Leonardo i Grussan an Aachen. Geisha też niczego sobie. Czy mam wymieniac dalej? :;230
Ano właśnie, "rozszalały" się róże tego roku, szczególnie te starsze, co? Trudno wymieniać, która ładniejsza.
Ja też się zarzekałam, że więcej już róż nie posadzę i co? ..... właśnie dziś posadziłam kolejne 4 - zaczęłam nowy szpalerek róż historycznych :D .
Teraz obiecuję (sobie), że nie będę sadzić dużo naraz :;230 . A 4 to tak w sam raz :;230 .
Eden u mnie taki sobie, już kolejny rok :roll: .
Nie martw się ogródkiem, każdy bardziej krytycznie ocenia swoje dokonania a idealizuje czyjeś,
bo nie ma okazji tak często ich oglądać, aby "znaleźć dziury w całym" :D .
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Gosia,
Ty się o nic nie martw. Pamietasz, co powiedziałam? I za nic nie zmienię zdania....Twój ogród jest w rzeczywistości jeszcze piękniejszy niż na zdjęciach ;:3 Acropolis to róźa dla mnie, uwielbiam dziwne kolory. Ale nie miałaby juz gdzie mieszkać... :wink:
Pozdrawiam
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Gosiu :wit
sezon w pełni, jak miło nacieszyć oczy kwitnącymi rabatami ;:138
powiedz czy dobrze doczytałam, że jakoś Pashminka kwitnie ci inaczej?
U mnie jedna była inną więc w razie w. służę prawdziwą ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Dzwonek poszarskiego jednak, nie karpacki. Tak mi się te kwiaty za drobne wydawały ale myślałam że kwestia fotki. To teraz wszystko jasne. Kompozycja cudna, pozwolisz Goś że wykorzystam u siebie :oops: idealnie będzie wyglądać w nogach Iceberga razem z Perovskią :heja

Goś, lubisz hortensje krzewiaste? Masz już jakieś? bo nie pamiętam odmian u Ciebie.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Gosieńko, piękne twoje różyce w połączeniu z dzwonkami. Właśnie pisałam u majowej, że mi pysznogłówka zdusiła dzwonek i może to jest dobry trop, żeby go przesadzić :) Mało czasu mam na ogród i troszkę go po macoszemu traktuję :( Ale musi dać radę. Czy ty masz głóg?
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Gosiu, no niestety bardzo mi przykro, przez sobotę podjęłam decyzję, że po kanalizacyjnym Armaggedonie w przyszłym roku na rabatach zamieszka "trochę" różyczek ;:oj . Mary i Katedra są już na żelaznej liście :lol: .
Zajrzałam do swojego katalogu i tam Muzykanci mają wysokość określoną na 120 cm., więc u Ciebie jeszcze w normie chyba :wink: .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, nie ma się z czego smiać. Raczej współczuć. Bo coraz więcej takich róż, które bym chciała mieć. Teraz łazi za mna Eye for you. Tylko naprawdę nie ma gdzie jej posadzić.

Asiu, nie mam pojęcia czy to kwieciak czy co innego. Mam tak tylko na Larissie. Raczej albo nie może utrzymac takiej ilości pąków, albo to jakaś choroba.
Ciesze się, że werbenka rośnie. U mnie największa jest tam gdzie jej nie chcę, a tam gdzie ma rosnąć to jakas mizerota.

Elu, no to jest jednak choroba. ;:306
To znaczy, że ja nie powinnam się zarzekać. Tez pewnie coś kupię.
Dzięki za pocieszenie. Może patrzymy na swoje ogródki zbyt krytycznie. Ja oglądam tyle ogrodów, tyle mi się podoba, i to tak różnych, że w końcu głupieję.

Justynko, jesteś kochana ;:196
Naprawdę mi dodałaś otuchy. Marzy mi się wykończenie ogródka ścieżkami i ogniskiem. No i nowa trawa. Tylko to wszystko kosztuje, nie tylko kasę, ale i wysiłek. Na razie nie mam czasu na podstawowe prace, a co dopiero mówić o pędzelkowaniu trawnika. Zostawiam to na później.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, musze zrobić zdjęcia. Wydaje mi się, że kwiat jest inny niż u pokazywanej Pashminki przez dziewczyny.
Wstawię u Ciebie
Wiesz jak ja się cieszę z Jaqueline? Dziękuję ;:196

Jolu, pewnie, że pozwolę. Cieszę się, że Ci się podoba.
Bardzo lubię hortensje. Mam 2 Anabelki, 2 Lime Light, Vanilkę i Dart's little dot.

Kasiu, nie mam głogu.
Ja na razie musze poświęcic sporo czasu na ogród. Ty masz skończony, chociaz właściel zawsze chce coś zmnieniać. :D
Jak już się obrobię z trawnikiem to będe miała więcej czasu na posiedzenie, ale na razie komary nie dają odpocząc w ogrodzie.

Agatko, no prosze. Kilka odwiedzin w ogrodach i zaczyna Cię brać rózyczka ;:306
A ja byłam przekonana, że Muzykanci są niżsi. Ale ja i tak jestem zadowolona, są piękni
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

To identycznie jak ja, tylko zamiast Dart's mam Pink Diamond ;:306 No poza trzema nówkami Silver Dollars.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”