Ogródek Gosi cz. 10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 10

Post »

Gosia zatkało mnie na widok Edenki, masz wspaniały okaz.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Bardzo fajna kompozycja wyszła na tej ostatniej fotce: berberys z jakimś dzwonkiem chyba.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Gosiu! Czy ja dobrze o 6 lipca czytałam? A może i ja bym mogła się wkręcić do Ciebie.... ;:224 Obiecuję być grzeczna... ;:170
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aniu, Larissa ma w tym roku masę pąków. Dopiero zaczyna rozwitać. Całkeim zgrabny z niej krzaczek.

Gosiu, a mnie zaczyna podobac się luz :roll:
Może dlatego, że nie mam juz gdzie sadzić, więc w taki sposób mogę wprowadzać zmiany?
Dzisiaj widziałam na zdjęciach taki bardzo elegancki ogród. Czasem się zastanawiam czy w ogóle wpuszczac do swojego ogródka kogokolwiek, bo wstyd takiego bałaganu

Aniu, dlatego własnie wybrałam róże, bo kwitną najdłużej ze wszystkich kwiatów. Do mrozów

Jadziu, nowe różyczki musza się zadomowić, dopiero potem pokażą co potrafią

Monia, na razie zyje. Oberwałam pączki, żeby lepiej się ukorzenił. Zobaczymy. Daj spokój z tym kupowaniem
Przecież to nie Twoja wina. Nie przejmuj się. I tak mam za dużo róż. Jak wypadnie to trudno.

Edytko, każdy inaczej odbiera zapachy. Niektórzy nie mogą znieśc zapachu lilii. Ja je uwielbiam. Dla mnie pachnie pieknie. Obok rośnie Mary Rose, kiedy wiatr nią porusza też unosi się cudowny zapach.
Kwiat Jacqueline też mi się bardzo podoba. A te pręciki ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Teresko, nie każdy musi mieć róże. Onne w sumie są wymagające, ale takie piekne.
Wcale nie jest u mnie tak wydmuchane. Mam taki gąszcz, że chwastów nie widać ;:306

Iguś, tak zima dla roślin była łaskawa, ale nas doprowadzała do szału.

Beatko, jestem sama zachwycona moim okazem. Przerósł moje oczekiwania. Kwiaty na dokłądkę ma niesamowite.

Jolu, ten dzwonek to Poszarskiego. Wygląda ekstra. Dzwonek co prawda bardzo się rozrasta, ale można przecież przycinać.

Renatko, oczywiście zapraszam. Na pw podam adres
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Móju aparat też nie robi dobrych zdjęć ale M mówi,że to ja nie potrafię go obsługiwać i taka jest prawda :D
Czekam na Larissę bo w ubiegłym sezonie (latem)kupiłam w donicy bez kwiatka a jesienią miała bardzo malutkie.Mam nadzieję ,że teraz pokaże jaka z niej urodnica.Podobnie z Pastellą -teraz jest śliczna.Twój Eden- ;:167 cudny.I ja go dalej nie posiadam ;:145
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, piękne różyczki, a ta na rabacie już wielka. ;:138
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

No i plany wycieczki zapisany! Zobaczę kwiatki w realu! :heja I mam bardzo blisko :;230 Ot 15 km. Co to jest! ;:138
A jak widać na zdjęciach będzie co podziwiać! ;:3
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Róż nigdy nie za dużo :D
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Margo, nadrobiłam wielodniowe zaległości w Twoim wątku, bardzo się ładnie u Ciebie zrobiło.
Te piekielne róże jednak fantastycznie wzbogacają ogrody. Widzę, że wejście do domu u Ciebie, Sweety i u mnie będzie takie samo, Ghislaine i niebieski powojnik - łatwo trafimy ;:306.
Bardzo żałuję, że spotkanie u Ciebie mnie ominie ;:145.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Strasznie mi się ostatnio doba skróciła, nie mogę nadążyć. Zaległości różane jednak odrobiłam. Postanowiłam nie zastanawiać się, która jest najpiękniejsza, bo to się okazuje niebezpieczne. :lol: Bardzo pięknie utrzymujesz ogród. ;:215
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W zeszłym roku Larissy nie było u mnie widać, bo rosła w odętce. Teraz nie ma odętki :twisted: Już widzę, że będą kwiaty.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ale myślę, że gdybyśmy miały taki wypasiony aparat to by sam zdjęcia robił ;:306
Larissa u mnie w pierwszym roku tez nie miała wielu kwiatków. W tym jest obsypana pączkami, ale zastanawia mnie dlaczego częśc z nich gubi. To samo było w zeszłym roku.

Adrianno
, rabata robi się totalnie zagęszczona. Zastanawiam się czy za 2,3 lata nie będe musiała jej znowu przerabiać. Na razie wygląda nieźle. A teraz jest pełna kwiatów, Na zywo wygląda to dużo lepiej niż na zdjęciach. Przynajmniej mam taką nadzieję. Na ten temat moga się wypowiedzieć Justynka i Agatka, bo widziały.

Renatko, obawiam się, że 6 lipca nie bedzie co ogladac. Akurat przekwitną chyba wszystkie róże. :(
Wcześniejszego spotkania nie mogłam jednak zorganizować, a zalezy mi przede wszystkim na spotkaniu się z Wami. Za ogród będe świeciła oczami :D

Monia, oj ja już chyba mam za dużo. U Ciebie jest wszystko tak ładnie skomponowane, że one nie rzucają się tak w oczy. U mnie to jeden wielki miszmasz.

Jagódko, a może jednak skusisz się na przyjazd. Z Gdańska do nas teraz 3 godziny drogi.
Mówisz, że możemy domki pomylić ;:306

Helenko, ja też nie nadążam. Ale i tak już jest lepiej, bo coraz więcej udaje mi się zrobić. Oczywiście w ogrodzie. Dom zapuszczony :roll:
Z tym utrzymaniem to pozory ;:173
Robię odpowiednie zdjęcia.
Ja już na róże położyłam kreskę. Koniec.

Ewa, ja odętkę wsadziłam do donicy. Nie rozrasta się. Bardzo lubie jej kwiatki. Jak tam ostnica? przyjęła się?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Acropolis
Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiaczku ślicznie :wit :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

O rany....ależ pięknie wyglądają dzwoneczki w duecie z różą.... niesamowicie.... uwielbiam to połączenie, ale nie wpadłam, że można do tego celu wykorzystać i dzwonek Poszarskiego.... on taki pokładający się i wiotki.... a jednak widać, że do niskich różyczek jak najbardziej się nadaje ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”