Ogórek kolczasty - kiwano
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2013, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogórek kolczasty - kiwano
Moje przypłotowe kiwano "przytuliły" kury, ale też zdaje się odżywać. ;) Drugie kiwano przesadziłem pod inny płot, jak mu braknie miejsca to się coś dobuduje. A sadzonkę chyba koło domu posadzę.
po tym, jak pierwsze kiwano niestety zmarzło, wysadzone trochę później na razie radzi sobie bym powiedział, że bardzo dobrze;) Roślinki mają po ok 120 cm długości, wypuszczają boczne gałęzie przy dolnych liściach i czepiają się wszystkiego co napotkają na swojej drodze:)

-
Nieustrzykiwane?
a się ustrzykuje?:) to mój pierwszy raz, tak więc... na razie wsadziłem, wyrosły i rosną, mają po około 3 boczne gałązki przy dolnych liściach, mam nadzieję, że będzie więcej:)
Wy pobudzacie do rozkrzaczania się obcinając czubki?
Wy pobudzacie do rozkrzaczania się obcinając czubki?
- Tomek-Warszawa
- Od: 11 lut 2008, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kiwano się nie uszczykuje gdyż i tak wytwarza ogromną masę pędów bocznych i liści. Z jednej rośliny będziesz mieć porządny busz.
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
Otwarcie drzwi i wyjście do ogrodu jest najbardziej ekscytującym wydarzeniem każdego dnia.
-
To już wiem, dlaczego moje takie kurduplowate jest. 

moje kiwano niestety na dworze mocno zmarniało, właściwie górne pędy są w fazie agonalnej, wypuszcza nowe na dole, ale nie wiem czy coś z tego będzie, wygląda marnie, ale nieśmiało wypuszcza pojedyncze kwiatki...
za to to w szklarni, jest bardzo ładne, żywozielone, rośnie.. ale kwiató ciągle brak:)
Pożyjemy zobaczymy:)
za to to w szklarni, jest bardzo ładne, żywozielone, rośnie.. ale kwiató ciągle brak:)
Pożyjemy zobaczymy:)
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje kiwano jak na warunki, przez które przechodziło, wg mnie wygląda bardzo fajnie
W końcu radzi sobie od 4 maja bez jakichkolwiek środków ochrony
Nie ogarniam fotosika, a on ze mną nie chce współpracować
Także jakby się nie udało to przepraszam

-- 18 cze 2013, o 18:11 --
Ooo.
Udało się !
Te paliki są po to, żeby moja roślinka się wspinała po sznurkach, które są już zawieszone
Sorry, że dałem takie zdjęcie w towarzystwie chwastów

-- 18 cze 2013, o 18:11 --
Ooo.

Te paliki są po to, żeby moja roślinka się wspinała po sznurkach, które są już zawieszone

Sorry, że dałem takie zdjęcie w towarzystwie chwastów

Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Prazyn, to tak jak u mnie. Kiwano zatrzymało się na poziomie trzeciej pary liści. Od czasu tej zimnicy, która była, nie ruszyło się i wątpię, czy coś z niego w ogóle będzie
Trochę mi smutno, ale cóż, z naturą nie wygrasz...

"Cierpliwości! Z czasem nawet trawa zamienia się w mleko"
- piotrek7725
- 200p
- Od: 20 cze 2012, o 22:28
U mnie kiwano melon arbuzy wszystko ma po kilka listków małych powoli zbiera się do startu nadrobi w wakacje w końcu lekko licząc jeszcze 2,5 miesiąca pełnej wegetacji więc powinno dać radę 

- Tomek-Warszawa
Moje kiwano są takie:

Już myślałem że mi padną bo miały wszystkie liście żółte ale na szczęście odżyły i już rosną.

Już myślałem że mi padną bo miały wszystkie liście żółte ale na szczęście odżyły i już rosną.
-
Moje kiwano przy waszych to parodia. Mam nadzieję, że to "stare" które mi przeżyło (chyba) jakimś cudem deszcze zacznie rosnąć w te upały. Jak jeszcze dosadzę pozostałą awaryjną sadzonkę to powinno być dobrze.
- Tomek-Warszawa
Moje kiwano dzięki upałom odżyło. Twoje też powinno odżyć dzięki upałom.